Trabzon’da taşkın ve heyelanlar sonrası zarar tespit çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.09.2024 12:07
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Araklı, Arsin ve Sürmene ilçelerinde 12 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, 20 Eylül Cuma günü üç ilçede metrekareye 165 kilogram yağış düşmesi sonucu taşkın ve heyelanlar meydana geldiği hatırlatıldı.

Konuyla ilgili 112 Acil Çağrı Merkezi ve kaymakamlıklarda oluşturulan ilçe AFAD merkezinde 320 ihbar alındığı belirtilen açıklamada, şu ana kadar 664 personel, 228 araç ve 5 bot ile arama, kurtarma, kapalı yol ve dere rüsubat çalışmalarına müdahale edildiği kaydedildi.

Araklı, Arsin ve Sürmene'de toplam 12 mahallenin heyelan, sel ve su baskınından etkilendiği aktarılan açıklamada, şu bilgiler verildi:

“3 mahallede etüt çalışmaları tamamlandı. Diğer mahallelerde çalışmalara başlanmıştır. Araklı ve Sürmene ilçelerinde 93 iş yeri, 7 konut ve 3 araçta çalışmalar tamamlanmıştır. Sürmene ilçemizin 4 mahallesinde 120 dekar tarım arazisi hasar görmüş olup tarımsal ürün zararları için henüz net bir veriye ulaşılamamıştır, zarar tespit çalışmaları devam etmektedir.

Bölgede ulaşıma kapalı mahalle yolu bulunmamaktır. Mahalle içindeki bazı evlerin kapalı yollarını açma çalışmaları ise sürmektedir. Su, elektrik ve iletişim alamayan mahalle bulunmamakta; lokal su, elektrik ve iletişim arızalarının giderilmesi çalışmaları ise devam etmektedir.”

Açıklamada, Türk Kızılayın 3 ikram aracıyla sıcak çorba, kumanya, içecek, su ve ikramlık dağıtımında bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, yaşanan sel, heyelan ve taşkınların ilk anından itibaren araç, makine ve personel desteğinde bulunan Erzurum, Bayburt, Gümüşhane, Artvin, Rize, Giresun ve Ordu illerinin Valiliklerine, belediye ve bağlı kurumlarına teşekkür edildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da taşkında kaybolan kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 22.09.2024 16:22
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Sürmene ilçesindeki taşkın ve heyelanlar sırasında kaybolan kişiyi arama çalışmalarına devam ediliyor.

İlçenin Çavuşlu Mahallesi'nde önceki gün etkili olan sağanağın ardından evinden camiye gitmek için ayrılan işitme engelli 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'in kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmaları, bugün de devam etti.

Demir'in bulunması için 3 gündür havadan, karadan ve denizden yapılan aramalar sabahın erken saatlerinde başladı.

Caminin bulunduğu bölgenin yanı sıra sahilde İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sahil Güvenlik, jandarma ve deniz polisi ekipleri, botlar ve dalgıç adamlarla arama çalışması yapıyor.

Öte yandan yaşlı adamın kayalıklar arasında olma ihtimaline karşın AFAD ekipleri sahilde incelemelerini sürdürüyor. Sahil şeridi boyunca yapılan çalışmalara destek olarak bölge dron ile havadan da görüntüleniyor.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331