Anadolu Ajansı tarafından
23 Eylül, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eski Trabzon belediye başkanlarından Orhan Karakullukçu vefat etti

TRABZON (AA) - Trabzon'un eski belediye başkanlarından Orhan Karakullukçu, hayatını kaybetti.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Trabzon'da 1984-1989 arasında belediye başkanlığı yapan Karakullukçu'nun vefatının şehirde büyük üzüntüyle karşılandığı belirtildi.

Karakullukçu için yarın Atatürk Alanı'ndaki belediye binası önünde tören düzenleneceği ifade edilen açıklamada, Karakullukçu'nun cenaze namazının ise öğle vakti İskenderpaşa Camisi'nde kılınacağı aktarıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Karakullukçu'nun Trabzon'a katkılarının unutulmayacağını belirtti.

Genç, şunları kaydetti:

"Merhum Orhan Karakullukçu başkanımız mütevazı kişiliği, değerli hizmetleri ve projeleriyle Trabzon'da iz bırakmış bir isim, unutulmayacak bir değerdi. Şehrimize katkılarıyla her zaman hatırlanacak ve minnetle anılacaktır. Son görevimizi yaparak kendisini ebediyete uğurlayacağız. Mekanı cennet olsun."

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 10:54 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çinicilik kursu sayesinde hem stres atıyorlar hem de aile bütçesine katkıda bulunuyorlar

Trabzon Ortahisar Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bulunan Alacahan’da açılan çini kursu sayesinde kursiyerler hem gerilim atıyorlar hem de aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Ortalarında emekli öğretmen ve ev hanımların bulunduğu kursa ağır ilgi olurken, kursiyerlerin yaptıkları eserler adeta göz kamaştırdı.
Kursiyerlere geçmişten günümüze gelen çini sanatını öğretmeye çalıştıklarını belirten Dumlupınar Üniversitesi Seramik Kısmı mezunu, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi usta öğreticisi Zuhal Aksoy, "Kursiyerlerimize geçmişten günümüze gelen klasik çini sanatını öğretmeye çalışıyoruz. Kursiyerlerimiz ortasında emekli öğretmenlerin yanı sıra konut hanımları yer alıyor. Kursiyerlerimiz hem üretiyorlar hem de yaptıkları eserleri maddi manada değerlendirip aile bütçelerine katkıda bulunuyorlar. Kursumuzda meskende kullanılabilecek bütün eserlerden ,dekorasyona varana kadar hepsini kullanıyoruz" dedi.
Çinicilik sanatının Mezopotamya periyodundan günümüze geldiğini kaydeden Aksoy, "Çinicilik sanatı Mezopotamya periyodundan günümüze kadar geliyor. Kursumuza ilgi ağır halde sürüyor çabucak hemen her yaş gurubundan iştirak var. Kursiyer sayımız 28, en yaşlı kursiyerimizin 65 yaşında. Bir şeyler ürettikçe bir nevi rehabilite oluyorlar, yıllar sonra bu türlü bir yeteneklerinin olduklarını fark ediyorlar" diye konuştu.
Kursiyerlerden emekli öğretmen Leyla Tarı, kurs sayesinde çinicilik sanatını öğrenme imkanı bulduğunu belirterek, "Eskiden beri bu sanata çok hevesim vardı. Kurs sayesinde bu sanatı öğrenme imkânı buldum. Burada dostluklar kuruyoruz bu da güzelimize gidiyor gerilime çok yeterli geliyor. İki yıldır kursa orta ara geliyorum el çalışması konusunda bayağı marifet kazandım" dedi.
Kursiyerlerden konut hanımı Zekiye Kalman ise kursun bir nevi terapi tesiri olduğunu tabir ederek, "Henüz yeni başladım hocamızın yardımıyla inşallah bir şeyler yapmaya çalışacağız. Şu anda tablo yapmaya çalışıyorum. Bir nevi gerilim atıyoruz terapi tesiri oluyor" diye konuştu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.