Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Ahilik Haftasını Kutladı

Esra Oğuzkağan Özkan
Yayın: 23.09.2024 12:16
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse 23 – 29 Eylül Ahilik Haftası dolayısı ile bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Köse paylaşımında: “Her yıl coşku ve gurur içerisinde kutladığımız Ahilik Haftası, köklü bir geçmişe sahip olan, kentimizin ve ülkemizin kültürel zenginliklerinden biri olan Ahilik teşkilatının bizlere sunduğu önemli bir mirastır. 

Ahilik, tarihimizde sadece bir ticaret ve esnaf teşkilatı değil, aynı zamanda ahlaki değerlerin, dostluğun, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinden biridir. Ahi Evran-ı Veli’nin öncülüğünde ortaya çıkan bu anlayış, iş ahlakı, toplumsal dayanışma ve adalet ilkelerini kendine rehber edinmiştir. Ahilik anlayışı, sadece esnaf ve zanaatkarları değil, toplumun her bireyini etkileyen, adil ve ahlaklı bir yaşam tarzını teşvik eden bir sistemdir.

Tarihi ve kültürel dokusuyla Safranbolumuzun her köşesinde Ahiliğin izlerini sürerken aynı zamanda geleceğe Ahiliğin temel prensiplerine uygun hareket ederek yürüyoruz.

Ahilik Haftası’nın bizlerde, birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da güçlendireceğine inanıyorum. Bu vesileyle, Ahilik teşkilatının kurucusu Ahi Evran-ı Veli’yi ve tüm ahileri rahmet ve minnetle anıyor, esnaf ve sanatkarlarımıza, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir yıl diliyorum. Ahilik haftamız kutlu olsun! Hep birlikte, geçmişin değerlerini geleceğe taşıyacak, ahlaki ve sosyal sorumluluklarımızı unutmadan, toplumumuzun her bireyine katkıda bulunarak, Ahiliğin ışığını her daim yaşatacağımız bir yıl olması temennisiyle” ifadelerine yer verdi. 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da uyuşturucu operasyonunda 4 zanlı yakalandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.09.2024 16:22
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un İlkadım ve Salıpazarı ilçelerinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, uyuşturucu madde ticareti ve taşımacılığıyla ilgisi bulunan 4 şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı.

İlkadım ve Salıpazarı ilçelerinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen ekipler, adreslerde yaptıkları aramalarda, 1453 sentetik ecza hapı, 259 gram kubar esrar, ⁠36 gram sentetik uyuşturucu, ⁠36 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca, ⁠2 ruhsatsız pompalı tüfek, ⁠2 hassas terazi, ⁠47 tabanca fişeği ile ⁠60 tüfek kartuşu ele geçirdi.

Operasyonda gözaltına alınan 4 zanlı, emniyete götürüldü.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331