Tarihte Bugün Ne Oldu?

Haber Merkezi
Yayın: 24.09.2024 16:09
A+ A-

787 – Güvenlik nedeniyle ertelenen İkinci İznik Konsili, İznik’te tekrar toplandı. Resim düşmanı (İkonoklazm) dönemde yapılan bu toplantıda resimlere dönüşü sağlayan kararlar alındı.

1566 – Osmanlı’nın 11. Padişahı II. Selim tahta çıktı.

1852 – Fransız Henri Giffard, ilk kez zeplinle uçtu.

1906 – Amerika Birleşik Devletleri’nin Wyoming eyaletindeki Devils Tower (Şeytan Kulesi), ABD Başkanı Theodore Roosevelt tarafından ülkenin ilk Ulusal Anıtı olarak ilan edildi.

1922 – Afyonkarahisar ilinin Bolvadin ilçesinin Yunan işgalinden kurtuluşu.

1940 – II. Dünya Savaşı içinde 129 İngiliz bombardıman uçağı, Berlin’deki endüstriyel hedefleri bombaladı, ama sis sebebiyle bombaların 6’sı dışında hepsi boşa gitti.

1946 – Cathay Pacific havayolu şirketi, Hong Kong’da kuruldu.

1956 – Türk Dil Kurumu “En İyi Yapıt Ödülü”nü, “Ali” adlı romanıyla Orhan Hançerlioğlu kazandı.

1960 – 27 Mayıs Darbesi ile iktidardan uzaklaştırılan Demokrat Parti yönetiminin yargılanması amacıyla Yüksek Adalet Divanı kuruldu.

1973 – Gine-Bissau, Portekiz’den bağımsızlığını ilan etti.

1981 – Paris Başkonsolosluğu’na saldırı: ASALA’ya bağlı Ermeni militanlar, Türkiye’nin Paris Başkonsolosluğu’nu bastılar; güvenlik görevlisi Cemal Özen öldü, Başkonsolos Kaya İnal yaralandı.

1987 – Süleyman Demirel, DYP Olağanüstü Kongresi’nde oy birliğiyle Genel Başkan seçildi. Demirel, 12 Eylül askeri darbesi sonrası resmen siyasete döndü.

2013 – Belucistan depremleri: Pakistan’ın Belucistan eyaletindeki Awaran şehri yakınlarında, 7.7 Ml büyüklüğünde çok kuvvetli bir deprem meydana geldi. En az 825 kişi öldü ve yüzlerce kişi de yaralandı.

2015 – Hac’da izdiham: Suudi Arabistan’da Hac sırasında yaşanan izdiham sonrasında en az 769 kişi öldü ve 900’den fazla kişi de yaralandı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akbank, yeni e-belgeli Android POS ile maliyet avantajı sunuyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.09.2024 20:22
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Akbank, Android POS cihazlarına entegre ettiği yeni e-belge özellikleriyle işletmelere kolaylık ve maliyet avantajı sunuyor.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Akbank, Android POS cihazlarına eklediği ürün tanımlama, ürün listeleme, sepet oluşturma gibi yeni özelliklerle işletmelerin tüm ihtiyaçlarını tek bir POS cihazıyla karşılıyor.

İşletmeler ödeme aldıkları POS cihazı üzerinden oluşturdukları satış belgelerini e-fatura sistemiyle müşterilerine iletebiliyor. Süper Entegratör işbirliği ile geliştirilen e-arşiv/e-fatura üretme özelliği ile işletmeler, tüm satış, faturalama ve tahsilat işlemlerini muhasebe sistemlerine aktarabiliyor.

Yenilik, işletmelerin ödeme alma süreçlerini dijitalleştirerek kolaylaştırıyor ve maliyet avantajı sunuyor. Ayrıca ürünün birçok fonksiyon kontrolü Web portal üzerinden yapılabiliyor. Bu kolay ve güvenli üründen e-fatura mükellefleri ve e-fatura kullanmak isteyen tüm üye işyerleri faydalanabiliyor.

E-belgeli POS ürünleri için özel bir kampanya başlatan Akbank, kampanya kapsamında üye işyerlerine ilk 6 ay boyunca 5 milyon lira ciroya kadar olan ödemelerinde yüzde 1,99 komisyon oranı ve yüzde 100 POS ücret indirimi gibi avantajlar sunuyor.

Akbank Bireysel Bankacılık ve Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Burcu Civelek Yüce, e-belgeli ürün ailesi ile beraber ödeme alma fonksiyonuna eklenen ilave özeliklerle işyerlerinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sunduklarını ifade etti.

Yüce, Akbank olarak hız kesmeden üye işyerlerinin hayatını kolaylaştıracak ürün ve hizmetler sunmaya devam ettiklerini vurgulayarak, “Yazarkasa POS mükellefleri de dahil olmak üzere, tüm sektörlerden e-fatura sistemine dahil olan ve yeni geçen işletmelerin kullanabilmesi için e-belge özellikleriyle yenilediğimiz Akbank Cebe POS ve Android POS bunlardan birkaçı. Bugün müşterilerimize sunduğumuz yeni nesil e-belgeli POS ürünleri ile sepet oluşturma, ödeme alma ve e-belge hizmetlerine uçtan uca tek bir çözüm ile ulaşılabiliyor. Bu ürünleri tercih eden Akbanklı üye işyerleri düşük maliyetli çözümlerden yaralanabiliyor.” açıklamasında bulundu.

Nöbetçi Eczaneler

Asuman Eczanesi
Adres

Fevzi Fırat Caddesi, No:51/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 413-1373

Beşbinevler Eczanesi
Adres

Beşbinevler 75. Yıl Mahallesi, 70. Sokak No:39 Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-1527

Dilek Eczanesi
Adres

Esentepe Mahallesi, İncekaya Caddesi, Sultan Çayırı Evleri No:78/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-5434

Mutlu Eczanesi
Adres

Orta Sokak No:7/B Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-1124

Gökçe Eczanesi
Adres

İnönü Caddesi No:2 Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4455

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331