Kerevitaş’tan yılın ilk yarısında 10,8 milyar lira ciro

Anadolu Ajansı
Yayın: 01.10.2024 16:07
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kerevitaş'ın 2024'ün ilk yarısındaki cirosu 10,8 milyar lira olarak gerçekleşti.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Kerevitaş, 2024'ün ilk yarı finansal sonuçlarını açıkladı. Şirketin bu dönemdeki cirosu 10,8 milyar lira olarak gerçekleşirken brüt karı 132,5 milyon lira artarak 2,3 milyar lira oldu. Kerevitaş, bu dönemde gerçekleşen 1 milyar liralık ihracat rakamıyla güçlü pozisyonunu koruyarak ülke ekonomisine katkı sunmaya devam etti.

SuperFresh, ilk 6 ayda yüzde 41 ciro payıyla sektördeki liderliğini korudu. Ülker Bizim Yağ yüzde 34,8'lik, Ülker Teremyağ ise yüzde 55,5'lik ciro payıyla lider konumunu güçlendirdi.

Pazarın potansiyeli ve değişen tüketim alışkanlıklarına yönelik AR-GE ve yenilik yatırımlarını önceliklendiren Kerevitaş, bu dönemde yeni ürün tanıtımlarıyla da pazardaki yerini güçlendirdi. Bizim Yağ, 2024'te yenilik stratejisi doğrultusunda ilk yarı yılda liderliğini güçlendirecek 3 tanıtım gerçekleştirirken, SuperFresh'in yenilikçi tanıtım, yeniden tanıtım, kanala özel olarak toplam 19 yeni ürünü raflarda yerini aldı.

Kerevitaş'ın, ihracat liderliğinin yanı sıra gıda endüstrisi, catering ve pastacılık sektörüne yönelik üretim yapan yağ markası Marsa ve tüketici margarini Ona ile uzun yıllardır Orta Doğu ve Orta Asya pazarlarında liderliğini sürdürüyor. Kerevitaş, yılın ilk 6 ayında, sektörün en büyük 2'nci fuarı Ibaktech başta olmak üzere Gulfood Dubai, Prodexpo ve West Africa'da yer alırken, portföyüne 15 yeni müşteri de dahil etti.

– “Sürdürülebilir gıdanın yarını için çalışıyoruz”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kerevitaş Üst Yöneticisi (CEO) Mert Altınkılınç, 2024'ün ilk 6 ayına ilişkin finansal sonuçlarının sürdürülebilir başarı hedeflerini güçlendirdiğini belirtti.

Kerevitaş olarak güçlü finansal performanslarını bu yıl da sürdürdüklerin, ifade eden Altınkılınç, şunları kaydetti:

“Yurt içinde en çok haneye ulaşan güçlü markalarımızla sektör liderliğimizi korurken, yurt dışında da 6 kıtada 60'ı aşkın ülkeye yaptığımız ihracatla Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyoruz. Faaliyet gösterdiğimiz tüm alanlarda stratejik kanal kategori bakış açımız doğrultusunda satış gelirlerimizdeki artışı sağlarken, tüketicilerimiz ve müşterilerimizin değişen beklenti ve ihtiyaçlarına yüksek kaliteli ürünlerimizle yanıt veriyoruz. Operasyonlarımızın her aşamasında verimliliği gözetirken değer zincirimizi uçtan uca kapsayan bir anlayışla, geniş ekosistemde dönüştürücü bir rol üstlendiğimizin bilinciyle çalışıyoruz. Sorumlu üretim anlayışımızla gıdanın sürdürülebilirliğini sağlamayı en büyük önceliğimiz olarak görüyor, sürdürülebilir gıdanın yarını için çalışıyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ORDU (AA) – Ordu Büyükşehir Belediyesince yaşlı yaşam merkezi açılacak.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler'in öncülüğünde kentte yaş almış bireyler için çok sayıda proje hayata geçirildiği belirtildi.

Bu kapsamda yaşlıların çeşitli aktivitelerle günlük vakitlerini keyifle geçirebilecekleri yaşlı yaşam merkezi kurulacağı vurgulanan açıklamada, burada dinlenebilecekleri, çaylarını yudumlarken kitap okuyabilecekleri, arkadaşlarıyla sohbet edecekleri, haberleri izleyebilecekleri, ev ortamı gibi rahat ve huzurlu hissedecekleri bir alanda günü geçirecekleri aktarıldı.

Açıklamada, Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları ve Halk Eğitim Merkezi uzman öğreticilerinin de burada müzik ve resim atölyeleri, el işi ürünleri, oymacılık ve benzeri kurs hizmetleri sunacağı vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

“Yine özel kuaförlük hizmeti ile de kişisel bakımları da yapılmış olacak. İnşaat çalışmalarının sona yaklaşıldığı merkez Altınordu ilçesi Şirinevler Mahallesi'nde yer alacak. Alt katında Yaşlı Yaşam Merkezi ile hizmet verilecek binanın üst katında ise Ordu Büyükşehir Belediyesinin himayesinde bulunan Aile Danışma Merkezi yer alacak. Yeni bina ile birlikte Aile Danışma Merkezi de hizmet alanını genişletilerek danışanlarını daha iyi şartlarda ağırlamış olacak.”

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Sosyal Hizmetler ve Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Emine Ela Karabulut, merkezi çok yakında hizmete açacaklarını belirterek, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Hilmi Güler'in önlüğünde bu merkezde yaşlılarımızın sağlıklı yaş almaları için kursların ve aktivitelerin olacağı bir alan oluşturduk. Günlük 300-400 kişinin hizmet alacağı merkezimiz şehrimize hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

Nöbetçi Eczaneler

Yeni Eczane
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi Betim 1 İş Merkezi No:10/C

Telefon

(370) 433-3444

Birsen Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Mehmet Akif Caddesi Pınar Apartmanı No:1 Karabük

Telefon

(370) 424-3375

Melis Eczanesi
Adres

Barış Mahallesi, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bostanbükü Bulvarı Boğaziçi Konutları E Blok No:14E/1 Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-3388

Şifa Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi İnönü Caddesi Sen Is Hanı No:1 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3500

Betül Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, İnönü Caddesi, No:7/A Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-3737

Gülşen Eczanesi
Adres

Candaroğlu Mahallesi, Hastane Caddesi, No:7 Karabük-Eflani

Telefon

(370) 461-2331