Ekim 9, 2024 20:45

Gençler dünya muaythai şampiyonu Selin Nur, başarısını büyüklerde sürdürmek istiyor

Anadolu Ajansı
A+ A-
 
 
 

BOLU (AA) – MEHMET EMİN GÜRBÜZ – Bolu'da babasının yönlendirmesiyle başladığı muaythaide dünya gençler şampiyonu olan milli sporcu Selin Nur Kazan, başarısını yeni şampiyonluklarla taçlandırmak istiyor.

Yaklaşık 3 yıldır muaythai sporuyla ilgilenen 16 yaşındaki Kazan, eylülde Tayland'da düzenlenen Gençler Dünya Muaythai Şampiyonası'nda 71 kiloda birinci oldu.

Kazan, gelecek yıl yarışacağı büyükler kategorisinde de şampiyonluklar kazanma hedefiyle çalışıyor.

Milli sporcu, antrenmanlarını Karaçayır Mahallesi'ndeki Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ait kapalı spor salonunda milli takım antrenörü Emrah Sarıcaer ile haftanın 7 günü çalışarak sürdürüyor.

– “Büyükler kategorisinde de dünya şampiyonu olmak istiyorum”

Selin Nur Kazan, AA muhabirine, dövüş sporlarına ilgisi olan babası sayesinde 3 yıl önce muaythai sporuna başladığını söyledi.

Antrenörü eşliğinde yoğun tempoda çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Kazan, bu sayede başarı elde ettiklerini kaydetti.

Kazan, dünya şampiyonu olmak için çok çalıştığını vurgulayarak, “Bir sene boyunca en iyi olmak için çalıştım. Amacımız buydu; bu sıkletin en iyisi olmaktı. En iyisi olmak için oraya gittik. Maça çıkarken çok heyecanlıydım. Yanımda hocam vardı, motivasyon kaynağımdı. Her şeyin üstesinden geleceğimi biliyordum.” diye konuştu.

Şampiyonluk maçının kendisi için çok stresli olduğunu, hayatının en önemli maçına çıktığını aktaran Kazan, müsabakanın bitiminde duygusal anlar yaşadığını anlattı.

Kazan, şu an gençler kategorisinde mücadele ettiğini, gelecek yıl büyükler kategorisine geçeceğini belirterek, “Büyükler kategorisinde de dünya şampiyonu olmak istiyorum.” dedi.

Hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ettiğini vurgulayan Kazan, “Haftanın her günü antrenman yapıyorum. Antrenmanlarımız çok yoğun geçiyor. Teknik taktik, kuvvet ve kondisyon antrenmanlarımız oluyor.” ifadelerini kullandı.

Kazan, bu sporu çok severek yaptığını vurgulayarak, gençlere muaythai ile ilgilenmelerini tavsiye etti.

– Emrah Sarıcaer: “Hedefimiz Selin'in başarısına başarılar katmak”

Milli takım antrenörü Emrah Sarıcaer de Selin Nur Kazan ile her ortam ve şartta çalışmalarını yoğun tempoda sürdürdüklerini kaydetti.

Sarıcaer, başarı odaklı çalıştıklarını vurgulayarak, “Hedefimiz; Selin'in başarısına başarılar katmak, Selin'in en iyi olmasını ve büyükler kategorisinde de dünya şampiyonu olmasını sağlamak.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

ANKARA (AA) – Gdz Elektrik Dağıtım, uluslararası piyasalarda 400 milyon dolar tutarında Eurobond ihracı yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gdz Elektrik Dağıtım, Eurobond için tamamı yabancı yatırımcılardan gelen talepler ile 5 yıl vadeli ve yüzde 9 faiz oranına sahip 400 milyon dolarlık ihraç gerçekleştirdi.

Bu kapsamda yapılacak tahvilin kupon ödemeleri, mart ve eylül aylarında yılda 2 kez yapılacak.

İrlanda borsası Euronext Dublin'de işlem görecek tahvilin ihracında, hisse senedinden birinci derecede sorumlu finans kuruluşları Citigroup ve Morgan Stanley oldu.

Şirket, ihraçtan elde edilen geliri işletme sermayesi ihtiyaçları, yatırım harcamaları (CAPEX) ve mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi için kullanacak.

Açıklamalarda görüşlerine yer verilen Aydem Enerji Üst Yöneticisi (CEO) İdris Küpeli, 400 milyon dolar değerindeki ihracın, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ve Gdz Elektrik'e duydukları güvenin göstergesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

“Grup şirketlerimizden Gdz Elektrik'in ihraç edeceği tahvillerin değeri 400 milyon dolar, vadesi ise 5 yıl olacak. Yüzde 9 faiz oranıyla ihraç edilecek tahvil ile ülkemize yurt dışından önemli bir kaynak getirmiş olacağız ve ekonomimize katkı sağlayacağız. Bu işlem aynı zamanda, grubumuzun da ikinci Eurobond ihracı olacak. 750 milyon dolarlık ilk Eurobond ihracımızla Türkiye'de ilk seferde ve tek kalemde yapılmış en yüksek tutarlı tahvil ihracını gerçekleştirmiştik. Bu ikinci işlemle Eurobound ihraç büyüklüğümüz, tamamı yabancı kaynaklı olmak üzere 1 milyar 150 milyon dolara ulaştı.”

Nöbetçi Eczaneler

Büşra Eczanesi
Adres

Beşbinevler Mahallesi, Şahin Tepesi No:18/A Merkez / Karabük

Telefon

(370) 433-0777

Öztürk Eczanesi
Adres

Sırınevler Mahallesi Alparslan Caddesi No:2/A Karabük

Telefon

(370) 415-5557

Safran Eczanesi
Adres

Atatürk Mahallesi, Akter Sokak Devrim Sitesi C Blok No:6/B Safranbolu / Karabük

Telefon

(370) 712-8262

Eskipazar Eczanesi
Adres

Merkez Mahallesi, Cami Caddesi, No:16 Eskipazar / Karabük

Telefon

(370) 818-3737

Yeni Zümrüt Eczanesi
Adres

İsmetpaşa Mahallesi, Doruk Sokak, No:8/B Yenice / Karabük

Telefon

(370) 766-4500

Tuğba Eczanesi
Adres

Hükümet Caddesi No:71/B Eflani / Karabük

Telefon

(370) 461-2427