blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 19:08 tarihinde yayınlandı

Avrupa şampiyonu olan milli sporcu memleketinde çiçeklerle karşılandı

Estonya’da düzenlenen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonasında altın madalya kazanan atlet Evra Alıcı, Kastamonu Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.
Estonya’nın başşehri Tallinn’de gerçekleştirilen Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonasında altın madalyanın sahibi olan Kastamonulu sportmen Evra Alıcı, Kastamonu Havalimanı memleketi Kastamonu’ya döndü. Alıcı, Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Sami Kuşçu, Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu, Kastamonu Havalimanı Müdürü Taylan Öncel, annesi Öznur Bodur, Taekwondo Ulusal Antrenörü İsmail Arıkan ile sportmen arkadaşları tarafından Kastamonu Havalimanı’nda çiçeklerle karşılandı.
Gençlik ve Spor Vilayet Müdürü Sami Kuşçu, Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonasında altın madalyanın sahibi olan Evra Alıcı ile öteki atletleri başarılarından dolayı tebrik ederek çiçek takdim etti.
Gururlandıklarını söz eden Kuşçu, "Kastamonu’da yetişmiş başarılı bir atletimiz. Kastamonu’nun öz evladı. Taekwondoda olimpik bir branşta muvaffakiyet elde etti. Kendisini tebrik ediyoruz. Antrenörünü ve ailesini tebrik ediyoruz, inşallah birçok muvaffakiyetler elde eder, kaç şampiyonluklar kazanır. Burada şampiyon aday sporcularımızda bulunuyor. Onlarda başarılı olan atlet kızımızı örnek alarak inşallah kendileri rol model görerek tıpkı başarılara imza atarlar" dedi.

Evra Alıcı: "Hedefim, daha çok çalışıp başarılarıma yenilerini eklemek istiyorum"
Avrupa Kulüpler Taekwondo Şampiyonasında gençler kategorisinde aldın madalyaya uzanan 17 yaşındaki başarılı atlet Evra Alıcı da, "Çok memnunum, milletlerarası bir şampiyonada muvaffakiyet elde ettim. Üç sefer büyük şampiyonaya katıldım. Üçünde de başarılı oldum. Başarılı olduğum için nitekim çok memnunum. Bundan sonra devamını da getireceğime inanıyorum. Bunun içinde çalışmalarımı sürdüreceğim. Şu anda iki maç daha bulunuyor. Gençler Avrupa ve ümitler Avrupa şampiyonalarında daha fazla çalışıp elde ettiğimiz muvaffakiyetle yetinmeyip başarıma bir yenisi daha katacağım. Bu yüzden daha fazla çalışacağım. Şampiyona öncesinde heyecanlıydım. Kazanacağıma da inanıyordum, zira çok çalışmıştım, çok fazla emek verdim. Emeklerimin de karşılığını alacağıma inanıyordum" halinde konuştu.

İsmail Arıkan: "Birlik ve beraberlik epey, üstesinden gelemeyeceğimiz bir muvaffakiyet yoktur"
Taekwondo Ulusal Antrenörü İsmail Arıkan ise, "Elde etmiş olduğumuz bu muvaffakiyet Kastamonu tarihinde bir birincidir. Yaş gurubu olarak bir birincidir. Atletimiz son üç maçtır Türkiye ismine katıldığı milletlerarası şampiyonalarda başarılı oldu. En son Avrupa Kulüpler Şampiyonasında da şampiyon oldu. Şu anda da Gençler Avrupa Şampiyonasına gitmeye hak kazandı. Bununla birlikte Ümitler Avrupa Şampiyonasına, yani U17 dediğimiz yaş gurubuna da kota alarak o şampiyonaya da katılmaya hak kazandı. Alışılmış ki memnunuz, sonuçta emek veriyoruz. Yaz kış, gece gündüz önemli emekler veriyoruz. Kendisinin emekleri var, ailesinin emekleri var, bizlerin takviyeleri var. Bununla birlikte kurumumuzdaki fizyoterapist arkadaşımıza da ayrıyeten teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsun gece gündüz kızımızın her türlü sakatlığında kendileri ilgilendiler. Gençlik ve Spor Vilayet Müdürümüz Sami Kuşcu’ya teşekkür ediyoruz, ilgi ve alakasından dolayı. Bu karşılama bile bizler için birinci oldu" tabirlerini kullandı.

Öznur Bodur: "Kızımla her vakit gurur duyuyorum, muvaffakiyetler diliyorum"
Evra Alıcı’nın annesi Öznur Bodur da, "Kızım ile gurur duyuyorum her vakit olduğu üzere, bundan sonrada muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum. Başta hocası olmak üzere emekleri geçen herkesi tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Her vakit çalıştı, hafta sonları çalıştı. Hiç meskende durmadı, okulunu da ihmal etmedi. Hem idmanlarını hem de okulunu ikisini bir ortada götürmeye çalıştı. Kızımla her vakit gurur duyuyorum, bundan sonradaki maçlarında da muvaffakiyetler diliyorum" dedi.
Kastamonu Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Adem Keloğlu da Evra Alıcı’yı ve öbür atletleri tebrik ederek muvaffakiyetlerinin devamını diledi.
Turnuvaya Türkiye’den 23 kız ve 20 erkek olmak üzere toplam 43 sportmen katıldı. Türk sportmenler şampiyonada 6 altın, 5 gümüş ve 5 bronz olmak üzere toplam 16 madalya kazanarak büyük bir muvaffakiyete imza attı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
İhlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2025 14:53 tarihinde yayınlandı

BEUN’da Kurban Bayramı coşkusu yaşandı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) Kurban Bayramı hasebiyle düzenlenen bayramlaşma programı, üniversite topluluğunu bir ortaya getirdi.
Farabi Yerleşkesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi Fuaye Alanı’nda gerçekleşen merasime; BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, senato üyeleri, akademik ve idari işçi katıldı.
Bayramlaşma programında konuşan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, birlik ve beraberlik vurgusu yaparak şu sözleri lisana getirdi:
"Bayramlar; yalnızca sevinçlerin değil, tıpkı vakitte birlik, beraberlik ve dayanışmanın en güçlü biçimde hissedildiği ulvi vakitlerdir. Bugün burada Üniversitemizin kıymetli mensuplarıyla birebir çatı altında bir ortaya gelmekten büyük memnunluk ve onur duyuyorum. Büyük bir aile olmanın en hoş istikametlerinden biri de böylesi manalı günlerde gönül gönüle vererek bir ortaya gelip bu manevi hissin kıymetini birebir hislerde paylaşmaktır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2025 yılını ‘Aile Yılı’ olarak ilan etmesi, aile bağlarımızı daha da güçlendirmemiz ismine bizlere değerli bir sorumluluk yüklemektedir. Her ne kadar bu mübarek günlerde yüreğimiz bir yandan bayram coşkusuyla dolsa da bir yandan Filistin’de ve Doğu Türkistan’da yaşanan zulümlerle sızlamaya devam etmektedir. Bu mübarek bayramın dünyanın çeşitli yerlerinde yaşanan insanlık dışı olayların tez vakitte sona ermesine vesile olmasını temenni ediyorum. Bu his ve kanılarla 101 yıllık esaslı geçmişimizle ulusal ve milletlerarası alanda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinin bayrağını ve kültürünü en uygun yerlere ulaştırmak için üstün uğraşlar gösteren Üniversitemizin bedelli akademik ve idari çalışanına başka farklı yürekten teşekkür ediyor; tüm çalışma arkadaşlarıma saygıdeğer aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve memnun bayramlara erişmelerini Rabbimden niyaz ediyorum."
Bayramlaşama Programı; karşılıklı bayramlaşma, samimi sohbet ve hatıra fotoğraflarının çekilmesinin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin