Esra Oğuzkağan Özkan tarafından
22 Ekim, 2024 16:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu’da Öğrenciler “Doğa ve Bilim” Günlerinde Buluştu

Safranbolu’da “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum” projesinin açılışı yapıldı.

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki Vilayetler Birliği Ortaokulu, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında düzenlenecek “Bilim ve Teknoloji ile Doğada Yürüyorum, Çevre ve İklim Değişikliğinin Farkına Varıyorum” projesinin açılış törenini gerçekleştirildi. 

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Konferans Salonu’nda başlayan törende, Proje Yürütücüsü Vilayetler Birliği Ortaokulu Müdürü Taner Tünay, bir hafta sürecek etkinliklerin yoğunluğuna dikkat çekti. İlk günü, çevre ve iklim değişikliği farkındalık günü olarak belirlediklerini, ölçme araçlarının uygulanması ile başladıklarını belirtti. Öğrencilerin bir araya geldiği seminerde, çevre ve iklim değişikliğine vurgu yapıldı. Ardından Tokatlı Kanyonu'nda yürüyüş gerçekleştirildi. Safranova'da safran hasadına katılan öğrenciler, Vilayetler Birliği Ortaokulu'nda robotik kodlama atölyesinde çalıştılar. Bugün ise etkinliğin ikinci gününde Bulak Kanyonu Mencilis Mağarası'nda yürüyüş yaparak, doğada fotoğraf çekerek, sıfır atık eko sistemin korunmasına ve çevre okuryazarlığı farkındalığı üzerine etkinlikleri, Safranbolu Gençlik Merkezi'nde sona erdi.

Etkinliklere, Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ile Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şevket Küçükzoroğlu katıldı.

blank
blank
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 17:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu Üniversitesi’nde simetrik tasarımların mozaik yapısı araştırılacak

Kastamonu Üniversitesi tarafından hazırlanan Simetrik Dizaynların Mozaik Yapısı Üzerine bahisli araştırmaya TÜBİTAK destek verdi.
Kastamonu Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik Kısmı Öğretim Üyesi Araştırma Vazifelisi Dr. Semih Piri’nin yürütücülüğünü üstlendiği "Kombinatorik Simetrik Dizaynların Parçalanması ve Mozaikler" başlıklı proje, TÜBİTAK 1002-Hızlı Takviye Programı kapsamında desteklenmeye paha bulundu.
Bir yıl mühletle yürütülmesi planlanan projede; kombinatoryal simetrik dizaynların mozaiklerinin varlık sorunlarına genel bir karşılık verilmesi, bu mozaiklerin elde edilme tekniklerinin araştırılması ve dizaynların mozaikleriyle başka kombinatoryal yapılar ortasındaki bağın ortaya konulması hedefleniyor.
Proje, matematiksel yapıların daha derinlemesine anlaşılmasına yönelik değerli bir adım olarak bedellendiriliyor.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, proje takımını tebrik ederek, bilimsel çalışmalara verilen dayanaklardan ötürü kurumlara da teşekkür etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.