Haber Merkezi tarafından
25 Ekim, 2024 10:59 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Safranbolu Kireç Kuyusu Mevkii Dün Gece Karanlıkta Kaldı

Sürücüler, arıza ya da bakımın ivedilikle tamamlanmasını istedi.

Karabük'ün Safranbolu ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda, halk arasında Kireç Kuyusu mevki olarak adlandırılan rampalı ve virajlı yolda, aydınlatma lambaları dün gece çalışmadı. Zifiri karanlıkta kalan mevki, araç trafiğinin en yoğun olduğu çok şeritli bölünmüş yollara sahip, Karabük'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Kenti Safranbolu ilçesinin en işlek giriş yolu olduğu biliniyor. Bölgedeki aydınlatma lambalarının çalışmaması, gece saatlerinde sürücülerin görüş mesafesini ciddi şekilde azalttı. Bu mevki, ölümlü trafik kazalarının yaşandığı, sürücülerin daha dikkatli olması gereken bir güzergah olarak gündemdeki yerini koruyor.

Sürücüler, aydınlatma lambalarının olası sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguluyor. Akşam saatlerinde özellikle yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu noktada, aydınlatmanın olmaması tehlikeli bir duruma davetiye çıkarıyor. Kazaların önlenmesi amacıyla yetkililerin bu soruna derhal müdahale etmeleri bekleniyor.

Kireç Kuyusu mevkiinin, hem yerel hem de bölge turizmi açısından önemli bir geçiş noktası olduğunu belirten vatandaşlar, “Her gün buradan geçiyoruz, karanlıkta sürüş yapmak oldukça zor. Aydınlatma lambalarının bir an önce tamir edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullanıyor.

Yetkililere düşen önemli bir sorumluluk olduğunu dile getiren sürücüler, “Güvenliğimiz için bu bölgedeki aydınlatmanın şart olduğunu düşünüyoruz. Olası kazaların önüne geçmek için gerekli adımların atılmasını bekliyoruz” diyorlar.

Olası kazaların önüne geçmek, kentin ve sürücülerin güvenliğinin sağlanması için vatandaşlar; aydınlatma lambalarının arıza ve bakımlarının kısa sürede giderilmesini talep ettiler. Söz konusu mevkideki aydınlatma arızasının giderilmesi, hem sürücülerin hem de yayaların güvenliği açısından büyük önem taşıyor.

blank
Şafak Zeki Akca tarafından
17 Nisan, 2025 10:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARABÜK’TE HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

KARABÜK’de herkesin kolayca ulaşıp hizmet alabileceği bir Hayvan Hastanesi kuruluyor…

***

Karabük Belediyesi bünyesinde bir veterinerlik hizmeti var ama çok kötü şartlarda hizmet veren bir yerdi.

BARINAKLARDA küçük operasyonların yapılabildiği klinik bölümleri hizmet veriyorsa da, kapasiteleri çok küçük; sahipli hayvanlar için beklenen hizmeti vermiyordu.

***

MADEM sokak canlarıyla bir arada yaşıyoruz..

Onların da insanlarınki gibi tam teşekküllü bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi olmalıydı.

***

Sayın Özkan ÇETİNKAYA; Karabük’ün bu sorununa da el atarak Karabük’e

HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON Merkezi'ni kuruyor.

Bu çalışma hayvanseverleri çok sevindirdi.

SON yıllarda sokak hayvanlarını sahiplenenlerin ya da sokakta, bahçede, sağda solda sevip karınlarını doyuran vicdanlı vatandaş sayısı giderek artıyor olması…

Bu sorumluluğu gönüllü olarak yüklenirlerken, hayli masraf yapıyorlar.

Bir hayvanın sorumluluğunu üstlenmek, sahiplenmek, bakımıyla, yiyeceğiyle, barınmasıyla falan her şeyini yüklenmek hayli maliyetli iş.

Mama fiyatları çıldırmış durumda.

Veterinerlik işleri hiç sormayın!

Kısırlaştırma yapılacak meselâ; soruyoruz “ne kadar?”

Yedi bin isteyen var, “sen tanıdıksın, bu da cins bir hayvan değil, sokak köpeği türü.. Beş bine hallederiz” diyen…

Kanser hastası iki köpeğimizin tedavisi için otuz bin lira civarında bir rakam telaffuz edildi daha geçen gün.

Sokak canları için ücretsiz, sahipli canlar için makul ve mantıklı tedavi rakamlarıyla vatandaşı zorlamayan bir hizmet politikası eşliğinde yapılırsa çok daha iyi olacağını söylüyor vatandaş…

İşte bu yüzden, Karabük Belediyesinin ve Özkan Çetinkaya’nın bu çalışmasını takdire şayan buluyoruz diye beyanatlar veriliyor.

***

Çalışması yapılan HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’nin faaliyet alanları ve projenin neler kapsadığını sizlere yazıyoruz.

***

Bin hayvan kapasiteli olarak planlanan tesis, toplam 13 Bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Merkez; Tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sosyal etkileşim alanlarıyla yalnızca geçici barınma değil, hayvanların tüm yaşam ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Proje bünyesinde 1.910 metrekarelik köpek parkuru, serbest gezinti alanları, çevre dostu peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik otopark alanı yer alıyor.

Ayrıca merkezde, veterinerlik hizmetlerinin sunulacağı tam donanımlı bir sağlık altyapısı da kuruluyor. Bu yönüyle proje, fiziksel bir tesisin ötesinde, sürdürülebilir bir hayvan refahı modeli sunmayı hedefliyor.

Karabük’te inşası süren Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hayvan bakım tesislerinden birinin hizmete açılması hedefleniyor.

***

Bir de hayvan mezarlığı konusu var.

Ölen hayvanı ne yapıyorlar?

Çöp konteynerine atıyorlar. Şehir çöplüğüne gidiyor hayvanın ölüsü.

Kırsaldaysanız, uygun bir çukur kazıp gömebiliyorsunuz belki..

Şehirde yaşayanlar için büyük sorun.

Yaşlılık ve hastalık nedeniyle ölen canların gömülebileceği bir mezarlık alanı oluşturmak o kadar zor olmasa gerek.

Kalın sağlıcakla

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.