Anadolu Ajansı tarafından
07 Kasım, 2024 12:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Mega Metal ve TEV’den öğrencilere burs desteği


İSTANBUL (AA) - Mega Metal, Türk Eğitim Vakfı (TEV) ile gerçekleştirdiği işbirliği çerçevesinde, başta Kayseri olmak üzere farklı şehirlerde eğitim gören 100 öğrenciye burs desteği sağlıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, teknik lise ve üniversite öğrencilerini hedefleyen "Mega Metal Eğitimle Geleceğe" burs programıyla, gençlerin eğitim yaşamlarına katkı sunulması amaçlanıyor.

Eğitimde fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı hedefleyen işbirliği, aynı zamanda teknik becerilerin geliştirilmesine ve sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün yetişmesine olanak sağlıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Mega Metal Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Ahmet Turgut, şirket olarak, ülkenin en büyük değerlerinden biri olan gençlerin eğitimine katkı sağlamaktan gurur duyduklarını belirtti.

Turgut, Kayseri bölgesi öncelikli verdikleri burslarla gençlerin geleceğe daha sağlam adımlarla ilerlemesini hedeflediklerini aktararak, "Bu işbirliğini, Türkiye'nin sanayi ve teknoloji alanlarında ilerlemesine katkı sağlayacak nitelikli iş gücünün yetiştirilmesinde önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Bursiyer gençlerimizin Mega Metal'in desteğiyle hem akademik başarılarını artıracak hem de profesyonel hayata daha donanımlı bir şekilde hazırlanacaklarına gönülden inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Banu Taşkın da gençlerin eğitim yolculuklarında yanlarında olmak ve onlara destek sağlamanın önemli olduğunu kaydetti.

Taşkın, Mega Metal ile gerçekleştirdikleri işbirliğinin başta Kayseri'deki gençlerin geleceğe umutla bakabilmesi ve hayallerine ulaşabilmesi için kıymetli bir adım olduğunu vurgulayarak, "Her bir burs, gençlerimizin karşılarına çıkan engelleri aşmalarına, potansiyellerini gerçekleştirmelerine ve daha aydınlık bir gelecek inşa etmelerine vesile oluyor. Mega Metal ile gerçekleştirdiğimiz bu işbirliğinin gençlerimizin hayatına dokunacağına ve onların umut dolu yarınlarına ışık olacağına dair inancımız tam." açıklamasında bulundu.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.