Halil Kızılyer tarafından
11 Kasım, 2024 16:30 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Geleceğe Nefes İçin Fidanlar Toprakla Buluştu

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında fidan dikim etkinliği gerçekleştirildi.

Beşbinevler Mahallesi’nde gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine;  Vali Mustafa Yavuz, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Fatih Çapraz, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşan Vali Mustafa Yavuz, şunları söyledi: “Bugün ülkemizin farklı coğrafyalarında, farklı il ve ilçelerde, yüz binlerce, hatta milyonlarca fidan ve tohum toprakla buluşacak. Bugün, 11 Kasım, 'Milli Ağaçlandırma Günü.' Bu güzel etkinlikte özellikle Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımıza, yönetimine ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Güzel bir iş birliği gerçekleştirdik. Uzun süredir hem yerin tespiti hem de bu süreçte Sanayi ve Ticaret Odamız’da görev yapmış tüm başkanlarımız, meclis üyelerimiz ve yönetim kurulu üyelerimizin isimlerinin fidanlarda yaşatılması için çalışmalar yaptık. Bu iş birliği için Sanayi ve Ticaret Odası Başkanımıza ve yönetimine tekrar teşekkür ediyorum.”

Vali Mustafa Yavuz, törende Karabük genelinde farklı ilçelerde yaklaşık 6 bin 300 fidanın toprakla buluşacağını belirterek; etkinliklerin devam edeceğini ve şehir merkezindeki 1.450 fidanın vatandaşlara dağıtılarak bu fidanları bahçe ve uygun alanlara dikmeleriyle şehrin yeşiline ve orman varlığına katkı sağlanacağını ifade etti.

Karabük’ün orman zenginliği açısından %74 orman varlığı ile Türkiye’de ilk sırada yer aldığını vurgulayan Vali Mustafa Yavuz, şunları ekledi: “Karabük’ün %74’ü ormanlarla kaplı. Bu da bize ormanlarımızı korumamız, yaşatmamız ve yeni ağaçlandırma çalışmaları yaparak orman varlığımızı artırmamız gerektiğini gösteriyor. Yenice İlçemiz’deki blok ormanlarımız, Avrupa’da korunması gereken 100 sıcak noktadan biri olarak öne plana çıkıyor. Bu yüzden fidanları ve tohumları toprakla buluştururken, mevcut orman varlığımızı da bilinçli bir şekilde korumamız gerekiyor."

Yıl boyunca çıkan küçük ve büyük çaplı 42 orman yangınına da değinen Vali Yavuz, yangınların çoğunun kısa sürede söndürüldüğünü belirterek, kahraman orman teşkilatı ve kolluk kuvvetlerine, ayrıca gönüllülerin özverili çalışmalarına teşekkür etti.

Vali yavuz, "Nasıl kara ve mavi vatanımızı koruyorsak, akciğerlerimiz olan Yeşil Vatanımız ormanlarımızı da aynı şekilde korumalıyız. Karabük olarak Türkiye’de birinci sırada yer almanın bilinciyle hareket etmeli ve her fırsatta ağaçlandırma faaliyetleriyle bu yeşil vatanımıza katkı sağlamalıyız" dedi.

Vali Mustafa Yavuz, dikilen fidanların gölgesinde yetişecek nesillerin ülkemizin, şehrimizin geleceğinde söz sahibi olacağına inandığını belirterek, “Bugün dikeceğimiz bu fidanların, ülkemizin geleceğine nefes olmasını diliyorum.” dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 20:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

UNESCO kenti Safranbolu’da Turizm Haftası kutlamaları başladı

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

Eski Çarşı'da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Karabük Valisi Mustafa Yavuz, Turizm Haftası'nın hem Karabük hem de Türkiye için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekti. Vali Yavuz, bayram tatili süresince yaşanan turizm hareketliliğine değinerek, şu ifadeleri kullandı:
"Bayram tatilinin arkasından değişik illerden, yurt içinden, yurt dışından ziyaretçilerimizi ve misafirlerimizi ağırladık. Sadece 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinde Karabük sınırlarından 1 milyon 718 bin araç çıkış ve giriş yaptı. Bu bize ne ifade ediyor? Ciddi bir hareketliliği ifade ediyor."
Safranbolu ilçesinde 200 binin üzerinde aracın giriş yaptığını, yaklaşık 400 binin üzerinde kişinin de ziyaret ettiğini hatırlatan Yavuz, "Aslında bu veriler bize şunu söylüyor: Biz bayramda ciddi bir hareketlilik yaşadık. Ciddi bir misafir ağırladık. Ciddi bir turist ağırladık. Bu ilde bu potansiyel var. Bu il ve bu şehir ve bu ilçe aslında turizm çekebiliyor" diye konuştu.
"O zaman bizim bunu daha iyi yönetmemiz lazım" diyen Yavuz, "Bu turizm potansiyelini hep birlikte; valiliğimiz başta olmak üzere kaymakamımız, belediyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, turizm işletmelerimiz, turizmden ekmeğini kazanan ya da bu şehrin sokaklarında gezen, nefes alan hepimizin bu süreci iyi yönetmemiz lazım. Bu turizm hareketliliğini çok iyi yönetmeniz lazım ki daha ilerlere, daha nitelikli ve daha kaliteli bir turizm noktasına doğru gidelim" ifadelerini kullandı.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ise yaptığı konuşmada, kentin turizmde hak ettiği yere ulaşması için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.
Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Şahin de turizmin önemine değinerek, Türkiye'nin bu alanda güçlü bir destinasyon olduğunu vurguladı. Şahin, "Dünyanın en önde gelen ve hızla büyüyen sektörlerinden biri olan turizm ve bundan alacakları payları artırmak için ülkeler adeta büyük bir rekabet içindedirler. Ülkemiz sahip olduğu zengin kültürel mirası, iklimi ve doğal güzellikleriyle çeşitli turizm alternatifleri sunarak bu rekabette güçlü bir turizm destinasyonu olduğunu kanıtlamıştır" dedi.
Konuşmaların ardından öğrencilerin halk oyunları gösterileri sergilenirken, Rıza Akkaya'ya ait ‘Zamanhane' yağlı boya resim sergisinin açılışı yapıldı. Program serginin gezilmesi ile sona erdi.

blank
blank
blank

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.