Anadolu Ajansı tarafından
21 Kasım, 2024 00:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Turkcell mobil uygulamasını yeniledi


İSTANBUL (AA) – Turkcell, dijital dönüşüm odağında geliştirdiği değişikliklerle mobil uygulamasını yeniledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yenilenen Turkcell uygulaması, kullanıcıların Turkcell, Superonline, Pasaj ve TV+ gibi hizmetlerin yanı sıra Turkcell ekosistemindeki çeşitli markalara ve servislere tek bir platform üzerinden erişmesine olanak tanıyor.

Kullanıcılar, ayrı uygulamalar indirmeye gerek kalmadan, işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebiliyor ve çeşitli servislere abone olabiliyor.

Yenilik kapsamında, kullanıcı deneyimi sadeleştirilerek işlemlerin hızlandırılması hedeflendi. Faturalı müşteriler paket değişikliği ve kontrat yenileme işlemlerini iki adımda tamamlayabilirken, faturasız hat kullanıcıları son yüklemelerini kolaylıkla tekrarlayabiliyor. Uygulama, farklı hat işlemleri ve ödeme taleplerine de destek sunuyor.

Uygulamada, faturasız müşterilere özel Gold Üyelik programı dahil çeşitli ayrıcalıklar sunuluyor. Kullanıcılar, görevleri tamamlayarak hediye internet paketleri ve TV+ üyelikleri kazanabiliyor. Ayrıca, "Salla Kazan" ve "Ödül Avcıları" gibi özelliklerle çeşitli ödüller dağıtılıyor.

Ev interneti ve IPTV hizmetlerinden yararlanan kullanıcılar, Superonline abonelik işlemlerini uygulama üzerinden kolayca yapabiliyor. Teknik sorunlar, uygulamaya entegre edilen "Self Care" özelliğiyle çözülebiliyor.

- "Müşterilerimize en kolay, hızlı ve çözüm odaklı dijital deneyimi yaşatıyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Turkcell Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kadri Özdal, müşterilere dijital çözümler sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Özdal, "Turkcell olarak, teknolojinin gücünü en üst düzeyde kullanarak müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya devam ediyoruz. Yenilenen uygulamamızla, kullanıcılarımız her türlü işlemi hızla ve kolaylıkla gerçekleştirebiliyor. Mobil iletişimden dijital servislere kadar tüm uygulama, hizmet ve çözümlerimizi tek bir platformda sunarak müşterilerimize en kolay, hızlı ve çözüm odaklı dijital deneyimi yaşatıyoruz. Ülkemizin dijital dönüşüm yolculuğunda, yenilikçi uygulamalarımızla ön saflarda yer almaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.




blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.