İl Özel İdaresi’nin Geleneksel Yemek Programı

İl Özel İdaresi’nin Geleneksel Yemek Programı

Yayın: 27.10.2017 00:13
Paylaş:
A+ A-

Kaymakamlık tarafından her yıl yemek programı düzenlenen İl Özel İdaresi bu yılki buluşmasını gerçekleştirdi.

Etkinliğe, Safranbolu Kaymakamı , Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer, Stajyer Kaymakam adayı Abdurrahman Çelebi, İl Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, İl Genel Sekreteri Mehmet Uzun,Genel Sekreter Yardımcıları İsmail Kökcü, Bahattin Eroğlu Türk- İş İl Temsilcisi Said Erçin İl Genel Meclis Üyeleri, Birlik Muhtarları ve İl Özel İdare Asfalt Ekipleri katıldı.

Programda kısa bir konuşma yapan Safranbolu Kaymakamı , Belediye Başkan V. Dr. Fatih Ürkmezer etkinliğe katılan herkesi selamlayarak başladı.

Ürkmezer şu sözlerle devam etti,’’Öncelikle etkinliğimize katılan köylerimize hizmet götüren, İl Özel İdaresi ve Safranbolu da çalışmalarını sürdüren mesai arkadaşlarıma, alanda çalışan, projeyi hazırlayan, ihale sürecinde yer alan ayrıca devletin temsilcilerine, bütün bu süreçlerde Safranbolu halkının yanında olan herkese teşekkür ediyorum.

Burada güzel bir gelenek oluşturulmuş, bizde bu geleneği sürdürmekten, katkı sağlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bütün ekip arkadaşlarımızı bir arada görmek, değerli İl Genel Meclis üyelerini ve Özel İdare’nin yönetim kadrosunu seçilmiş atanmış hepsine burada misafir etmekten mutluluk duyduk.

Sayın Valimiz öncülüğünde Safranbolu bütün alanlarıyla sizlerin sayesinde vatandaşlarımızın alt ve üst yapı anlamındaki eksikleri devletimizin desteği ile daha iyi imkanlara kavuşuyor. Safranbolu halkı adına, bugüne kadar gösterdiğiniz çalışmalar dolayısıyla ve bundan sonraki çalışmalarınız için şimdiden teşekkür ediyorum’’dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Yayın: 27.04.2024 13:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini ve bunların hangi üniversitelerde açılacağını açıkladı.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, kurulması kabul edilen üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda yeni meslek yüksekokulu bünyesinde Karabük Üniversitesinde Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programları ile öğrencilere donanımlı bir eğitim sunulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti. Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. İstihdam odaklı programları devreye sokarken işlevini kaybeden programları sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilim daha da güçlenecektir” dedi.

YÖK’ün kabulüyle birlikte Karabük Üniversitesi, öğrencilerine bilişim teknolojileri alanında daha kapsamlı bir eğitim imkanı sunmayı hedefliyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni meslek yüksekokulunun kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla Üniversitemizde Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulacak. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yapay zekâ uygulamalarına ilişkin çalışmalar yürütmeye, ülkemize ve insanlığa faydalı olmaya, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunmaya devam edeceğiz, Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Yapay zekayı oldukça önemsediklerini belirten Rektör Kırışık, yapay zeka alanında yüksek lisans ve doktora başvurusunda bulunduklarını, yapay zeka çalışma takımı kurarak bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirdiklerini ifade etti.