İhlas Haber Ajansı tarafından
09 Aralık, 2024 11:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Uyuşturucu taciri 4 sanığa 51 yıl mahpus cezası

Doğu vilayetlerinden satmak üzere aldıkları uyuşturucuyu bir yıl evvel Bolu geçişinde yakalatan, ortalarında uzman çavuşunda bulunduğu 4 sanık mahkemenin karar duruşmasında 51 yıl mahpus cezası aldı. Davada tutuksuz yargılanan diğer bir kuşkulu ise beraat etti. İşlediği cürümden ötürü ordudan atılan uzman çavuş suçlamaları kabul etmeyerek, cürmü arkadaşlarına attı.
Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca 13 Kasım 2023 tarihinde yapılan uyuşturucu operasyonunda kuşkulu halde olan 2 araç durduruldu. M.A., İ.Y., F.P. ve M.F.B. araçtan indirildi. Yapılan operasyon çerçevesinde 2 araç didik didik arandı. Aramalar sonucunda 4 şahsın üzerinden ve araçlardan 13 kilo 150 gram skunk hususu çıktı. Olayla ilgili 4 kuşkulu gözaltına alındı. Emniyetteki süreçleri tamamlanan 4 şahıs adliyeye sevk edildi. M.A., İ.Y. ve F.P. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, M.F.B. ise isimli denetim kuralıyla özgür bırakıldı. Olayla ilgili devam eden soruşturmada ismine ulaşılan D.D. yakalanarak tutuklandı.

Ordudan atılan uzman çavuş cürmü başka arkadaşlarına attı
Şahıslar hakkında Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde uyuşturucu husus ticareti yapmak cürmünden dava açıldı. Tutuklu yargılanan uzman çavuş M.A., İ.Y., F.P. ve D.D. son kere hakim karşısına çıktı. Olay tarihinde uzman çavuş olan ve işlediği cürümden ötürü ordudan atılan M.A., cürüm isnadını kabul etmeyerek, hatası başka arkadaşlarına attı. Öteki tutuklu sanıklar İ.Y., F.P., ile D.D. ise suçlamaları kabul etmeyerek, beraatlerini talep etti. Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından M.A. 6 yıl 10 mahpus ve 15 bin lira isimli para cezası, İ.Y. ile F.P. 16’şar yıl mahpus ile 36’şar bin lira isimli para cezası, D.D. ise 24 yıl mahpus ve 24 bin lira isimli para cezasına çaptırıldı. Mahkeme, 4 tutuklu sanık hakkında toplam 51 yıl mahpus ve 120 bin lira isimli para cezası verirken, tutuksuz yargılanan M.F.B.’nin beraatine karar verdi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.