İhlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2025 00:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Samsun’da trafiğe nefes aldıracak projeye başlandı

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB), Atatürk Bulvarı’nda trafik akışını rahatlatmak için harekete geçti. Lider Halit Doğan’ın talimatıyla Gençlik Parkı Kavşağı ve Liman Kavşağı’nda geometrik düzenleme çalışması başlatıldı.
SBB, Atatürk Bulvarı’na nefes aldıracak projenin startını verdi. Trafik yoğunluğunu azaltmayı, trafiği daha süratli ve inançlı hale getirmeyi amaçlayan proje kapsamında Liman Kavşağı ve Gençlik Parkı Kavşağı’nda geometrik düzenleme çalışması yapılıyor. Proje kapsamında dönel ada kaldırılarak yol akslarının birbirini karşılaması sağlanacak ve Bafra-Samsun ve Samsun-Bafra istikametine giden araçların trafik akışı hızlanacak. Atatürk Bulvarı’ndan 100. Yıl Bulvarı’na ve 100. Yıl Bulvarı’ndan Atatürk Bulvarı’na iştirakler hür hale getirilerek ayrım ve iştirak şeritleri eklenecek. Özgür sağa dönüşler sayesinde kavşak kollarındaki araç yoğunluğu azaltılacak. 100. Yıl Bulvarı’ndan Gençlik Caddesi’ne dönüşler dönel adadan U dönüşü olmadan direkt olarak yapılabilecek.

Gençlik Caddesi 2 gidiş 2 geliş olacak
Gençlik Caddesi 2 gidiş ile 2 geliş olacak formda genişletilerek akıcılığı ve kapasitesi arttırılacak. Gençlik Caddesi üzerinde 10 araçlık park cebi ve toplu taşıma durak cebi yapılarak olası dur-kalklarda trafiğin sekteye uğraması engellenecek. Proje kapsamında ayrıyeten Gençlik Caddesi ve Seyahat Caddesi’nin; Gençlik Parkı kavşağına iştirak ve ayrımlarında sürekliliğinin sağlanması ismine da kavşak yaklaşımlarında tek istikamet uygulaması yapılacak.

"Daha süratli Samsun için çalışmalar sürüyor"
Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen ve proje ile ilgili açıklama yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Hemşehrilerimizin talepleri doğrultusunda trafik sirkülasyonu düzenlenerek inançlı ve akıcı bir ulaşımı sağlayacak çalışmalarımızı bir bir hayata geçiriyoruz. Daha süratli Samsun diyerek çıktığımız bu yolda maksadımıza ulaşmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda Liman Kavşağı ve Gençlik Parkı Kavşağında değerli revizyonlar yaparak Atatürk Bulvarı’ndaki yığılmaları önleyecek, trafik akışını hızlandıracağız. Dönel adayı kaldırıyoruz, gençlik caddesini 2 gidiş 2 geliş olarak genişletiyoruz. Takımlarımız çalışmalarını özverili bir formda sürdürüyor. En kısa müddette tamamlamayı hedeflediğimiz proje ile hemşehrilerimiz bu bölgede artık daha verimli bir ulaşım tecrübesi yaşayacak" dedi.

2 Yorum

  1. Ctn

    Bence Atatürk bulvarı ile uğraşmaktansa alternatif yol yapılmalı İsmet İnönü bulvarı Samsun’a bağlanmalı Cağaloğlu bulvarı Samsun’a bağlanmalı Atatürk bulvarı kapasitesini bölecek yollar yapılmalı

  2. Bekir ALTIN

    E hadi bakalım bir yerden başlanmalı. Bu düzenlemeler çözüm getirir inşaallah.
    Yapılan akıllı trafik şişti hiç işe yaramadı.. yanlış bir seçim yapıldı.

Yeni yorumlara kapalı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.