Yenice Platformundan Dışarıdaki Yortanlılara Çağrı

Yenice Platformundan Dışarıdaki Yortanlılara Çağrı

Yayın: 25.12.2017 22:18
Paylaş:
A+ A-

Yenice’mizin sorunlarını gündeme taşımak ve çözümüne katıda bulunmak amacıyla kurulan Yenice Platformu 2017 yılının son toplantısını olağanüstü yaptı. Olağanüstü yapılan toplantıda ilçemizin tek beldesi olan Yortan’a nasıl katlı sağlanabilir konusu görüşüldü.

Yapılan toplantıda, Yortan dışında yaşayan Yortan’lılara bir çağrıda bulunulması kararı alındı. Alınan kararda, Ankara, İstanbul, Bursa, Bolu, Zonguldak, Karabük, Aydın, Antalya ve yurdun diğer yörelerinde bulunan Yortanlıların, 31 Aralık 2017 tarihine kadar nüfuslarını Yortan’a almaları tavsiyesi vurgulandı ve şöyle denildi. “ Bilindiği gibi belediyelerin gelir kaynakları arasında en önemli kalem, İller Bankası’dan gönderilen Genel Vergi Gelirleri payıdır. Yortanımızın, nüfusu az olduğu için bu kaynak alabildiğine azdır. Oysa, bunun bir çaresi vardır. Büyük kentlerde yaşayan Yortanlı hemşehrilerimiz, nüfus kayıtlarını 31 Aralık’a kadar Yortan’a taşırlarsa, beldenin gelirlerinin dolayısıyla da hizmetlerin artmasına katkı sağlayabilirler. Bunun için buralarda yaşayan insanlarımız e-devlet hesaplarından nüfus taşıma işini yapabilirler. Yakın çevredekiler ise Nüfus Müdürlüğüne başvurarak bu işi gerçekleştirebilirler. Bilinmelidir ki, Yortan’a gelecek her bir nüfus Yortan’a ve çevre köylerine hizmet olarak dönecektir.

Çevre köylerde yaşayan insanlarımızın da bu yolda çaba göstermeleri köylerinin hizmetten yararlanmalarının önünü açacaktır.

Yenice Platformu olarak dışarıda yaşayan hemşehrilerimize bu çağrıyı yapıyor ve çağrımızın karşılık bulacağına inandığımızı belirtiyoruz.

Platformumuz siyaset üstü bir anlayışla kurulmuştur ve Yenice’nin neresinde olursa olsun sorunlara parmak basma, çözülmesine katkı sağlanmasına çaba göstermektedir. O nedenle, işin siyasi boyutuna bakmamakta, sadece Yenice demektedir.

Yortanlı ve Yeniceli hemşehrilerimizin bu çabamıza olumlu bir şekilde yanaşacakları umuduyla, halkımızın yeni yılını içtenlikle kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Vali Yavuz’dan İl Genel Meclisi’ne İade-i Ziyaret

Yayın: 03.05.2024 10:10
Paylaş:
A+ A-

Karabük Valisi  Mustafa Yavuz, İl Genel Meclisi üyelerine iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

İl Özel İdare binasında gerçekleşen ziyarette; Vali Mustafa Yavuz, Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve meclis üyeleri eşliğinde, ilde yürütülen ve hayata geçirilmesi planlanan yatırımlarla ilgili fikir alış verişinde bulundu.

Vali Mustafa Yavuz, 2024 yerel seçimlerinin ardından yeni oluşan İl Genel Meclisi’ne hayırlı olsun dileklerini iletti.

Yeni dönemde hep birlikte Karabük’ün gelişip kalkınması için çalışmalar yapılacağına inandığını dile getiren Vali Mustafa Yavuz; Meclis Toplantısından önce İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen’i ziyaret ederek, kendisine hayırlı olsun dileklerini iletti.