Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 25.12.2017 22:29
Paylaş:
A+ A-

Kardemir Karabükspor Asbaşkanı ve Basın Sözcüsü Ahmet Gölbek, Süper Lig’in 17. haftasında sahalarında 1-1 berabere kaldıkları Trabzonspor maçının hakemi Halil Umut Meler’e tepki gösterdi.

Gölbek, İHA’ya yaptığı açıklamada, Kardemir Karabükspor’un şuanda özellikle hakem camiası tarafından pekiyi durumda olmadığını söyleyerek, “Bunu uzun vadeli bir ağlama vesilesi yaparak, Karabükspor’un mağduriyetini dile getirmenin yanında Karabükspor’un haksızlığa uğradı yönünde bir serzeniş olarak dile getiriyorum” dedi.

Gölbek, takıma bazı operasyonlar yaparak, futbolcular üzerinde dış etkileri tamamen kestiklerini kaydederek, “ Telefonlarla takım yapma olayını kestik. Bazı oyunculara oynayın oynamayın diye takımı telkin ve tavsiyelere tamamen kapattık. Buda hem futbolcular üzerinde olumlu etki yaptı, hem de oynadığımız futbola derinlik kazandırdı. Özellikle teknik direktörlük görevine getirdiğimiz Levent Açıkgöz hocamız da bu noktada yönetime yardımcı oluyor ve futbol takımının performansını ciddi bir şekilde yükseltti. Ancak saha dışlı olaylar noktasında Kardemir Karabükspor şuanda özellikle hakem camiası tarafından pekiyi durumda değil. Trabzon maçında da bunu gördük. Faul yapılarak, itilerek, kakılarak futbolcumuzdan alınan bir topla gol yedik. Hakemde tribündeki seyirciler gibi bunu seyretti ve faul vermedi. Bunu uzun vadeli bir ağlama vesilesi yaparak, Karabükspor’un mağduriyetini dile getirmenin yanında Karabükspor’un haksızlığa uğradı yönünde bir serzeniş olarak dile getiriyorum.” dedi.

“Bazı futbolcularla yollarımızı ayırıyoruz”

Gerekli maddi desteği bulurlarsa Karabükspor’un çok daha iyi yerlere gelebileceğini ifade eden Gölbek, “Ancak görünen tarafıyla başkanımız Ziya Ünsal’a sen başkanlığı devam et noktasında ikna ederek, maddi konuları düşünme, maddi kaynak temin ederiz diyen çevreler şuan ortada görünmüyorlar. Maddi destek konusunda ciddi bir sıkıntımız var. Bu sıkıntı devam ediyor. Bu maliyetleri düşürme noktasında aldığımız önlemlerde var. Bazı futbolcularla yollarımızı ayırıyoruz. Futbolcunun geleceğe dönük 500 alacağı varsa bunu 150 -200’e ikna edip onu da aylara bölüp gönderiyoruz. Ancak hakemler noktasında yakınmamız var. Pazar günü bu Trabzon maçında görüldü. Emeği gasp etmemek lazım. Herkesin hakkını vererek maç yönetilmesi lazım. Maalesef bu yapılmadı”

Yönetimin üzerinde ibra edilememiş yönetim kurulu için bir hukuksal girişim başlatılması yönünde bir baskı olduğunu da anlatan Ahmet Gölbek, “ İnsanlar şunu bilsinler, Karabükspor üzerindeki hassasiyetlerinden dolayı, ibra edilmemiş yönetime neden hesap sorulmuyor gibi bir algı var. Bu algı çok doğru değil. Olaylar şuan hukuka aktarılmış durumda” diye konuştu.

“Elimizde 9-10 oyuncu kaldı”

Ellerinde şuan 9-10 tane oyuncu kaldığının da altını çizen Gölbek, şunları söyledi: “Transfer yapmak zorundayız. Parasını alamayan bazı oyunculara başka yerlerden talep var gitmeyi düşünüyorlar. Bizim o paraları verme şansımız yok. Transfer noktasında bedava alabileceğimiz yada bize Karabükspor olarak destek vermesini umduğumuz insanlardan kiralık olan bazı oyuncular noktasında temasımız var. Birkaç oyuncuya talip var onlarda gitmek istiyor. Bizde kendilerini ikna etmek için çaba gösteriyoruz. Ekonomik durumda fevkalade rahatsızız. Karabükspor’a umulan destekler verilemezse bu durumun üstesinden gelmemiz zor. Hatta ilerleyen günlerde bu yönetiminde bazı yerlerden izin istemesi gündeme gelebilir. Onu da kimse göz ardı etmesin”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Geleceğin Baristaları ve Kahve Tutkunları KBÜ’de “Temel Barista Eğitimi” Aldı

Yayın: 04.05.2024 12:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi akademisyenleri tarafından kahve sektöründe kariyer yapmayı hedefleyenler ve kahve severler için “Temel Barista Eğitimi” verildi.

 

Karabük Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KABÜSEM) bünyesinde Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ve Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz tarafından kahveye ilgi duyan her bireye alanında önemli bir başlangıç yapmak amacıyla 17 kişiye “Temel Barista Eğitimi” verildi.

 

Kursiyerler, kahve sanatları ve endüstri: yetiştirme, işleme, kavurma ve sunum, makine ekipman eğitimi, temel barista hijyen kuralları, espresso alım tekniklerini kavrama, aspresso bazlı sıcak kahveler yapım ve sunum teknikleri, espresso bazlı soğuk kahveler yapım ve sunum teknikleri, 3. nesil kahve yapım ve sunum teknikleri, latte art teknikleri ve uygulamaları, milkshake, smoothie ve kokteyl grubu içeceklerin yapım ve sunum teknikleri, yöresel kahvelerin yapım ve sunum teknikleri ile gıda güvenliği ve hijyen eğitim gibi konularda toplamda 38 saat eğitim aldı.

 

Karabük Üniversitesi bünyesinde KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın destekleriyle kurulan atölyede Safranbolu Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi İrfan Yurt ile beraber barista eğiticiliği yaptıklarını ifade eden Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Yılmaz, geçekleşen eğitim süreci ile ilgili konuştu. Yılmaz, “Burada birinci nesil, ikinci nesil ve üçüncü nesil olmak üzere kahvelerimiz var. Bunları tek tek bizzat kursiyerlerimize gösteriyoruz, yapıyoruz, yaptırıyoruz” dedi.

 

Yılmaz, bütün kursiyerlere ilgi gösterdiklerini dile getirerek, “Espresso makinesinde yeni olarak öğüttüğümüz kahveyi temperlemesinden, espressonu nasıl alınacağına kadar bütün aşamaları tek tek göstererek kursiyerlerimize öğretiyoruz. Aynı zamanda da ‘Süt nasıl köpürtülür, kreması nasıl alınır, latte kreması, cappuccino kreması nasıl olur?’ Bunların hepsini tek tek detaylı bir şekilde izah ediyoruz” diye konuştu.

17 kursiyerin eğitim aldığını ve taleplerin her geçen gün arttığını, farklı alanlardan ve bölümlerden kursiyerlerin olduğunu, kahveye ilgi duyan, kahve kültürünü benimsemiş herkesin ilgi ve talepte bulunduğunu söyleyen Yılmaz, “Bu kursta kahve üzerine kahve hazırlama noktasında birçok deneyimi elde ediyorlar. e-Devlet’ten taranan sertifikalarımız var. Üniversite bünyesinde bunları biz veriyoruz. Bu sertifikayla kafelerde barista olarak çok rahat bir şekilde kursiyerlerimiz çalışabiliyorlar, iş bulabiliyorlar. Şu anda kahve yeni bir trend, ciddi bir eğilim var bu alanda. Öğrenci nüfusunun yoğun olduğu yerlerde birçok kafe mevcut. İnsanlar buralara gidip zaman geçiriyorlar. Dolayısıyla bu yoğun olan kafelerde kursiyerlerimiz de çok rahat iş bulabilme imkanına sahip oluyorlar. Kalifiyeli eleman yetiştiriyoruz. Bütün kahvelerimizi her şeyi tek tek gösteriyoruz, yaptırıyoruz. Dolayısıyla onlar da deneyim kazanmak kaydıyla çok rahat bir şekilde iyi bir barista olabiliyorlar” dedi.

 

Safranbolu Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 2. sınıf öğrencisi Fatma Güler, 38 saatlik bir eğitim aldıklarını ifade ederek, “Burada her çeşit kahve türünü öğrendik. Sıcakları, soğukları, frozenları, meyvelileri, smoothieleri hepsini öğrendik. Kahveleri çok seviyorum. Hepsinin nasıl yapıldığını öğrenmek istedim. Böylelikle hocalarımızın sayesinde bir eğitime tabi tutuldum. Kahvelerin aslında zor bir şekilde yapılmadığını, kolay bir şekilde olduğunu ama el becerisi gerektirdiğini görmüş oldum. Aslında biz tüm öğrenciler için bu, avantaj oldu. Çünkü baristalık ilerideki mesleklerin başında geliyor. Herkes artık kahve içmeye başladı ve ileride büyük bir alanı kaplayacağını düşünüyorum. Bu yüzden iş imkânının daha fazla olduğunu, bu alanda ilerlemek isteyen kişilere öncülük ettiğini, hocalarımızın sayesinde büyük bir şekilde bize katkıda bulunduklarını düşünüyorum. O yüzden ileride iş hayatında önemli yere sahip olacağını düşünüyorum” diye konuştu.