İhlas Haber Ajansı tarafından
26 Şubat, 2025 18:07 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Gümüşhane’de 51 personelle gerçeği aratmayan çığ tatbikatı

GÜMÜŞHANE (İHA) – Gümüşhane’de İçişleri Bakanlığı’nın ‘Çığ Tedbirleri ve Müdahale Faaliyetleri Genelgesi’ kapsamında gerçeği aratmayan çığ tatbikatı yapıldı.
İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum İdare Başkanlığı tarafından yayınlanan ‘Çığ Tedbirleri ve Müdahale Faaliyetleri Genelgesi’ kapsamında Gümüşhane Gözeler Yaylası’nda çığ tatbikatı gerçekleştirildi. AFAD, UMKE, itfaiye ve jandarma takımlarının katıldığı ve 2 gün süren tatbikatta birinci gün takımlara çığda arama ve kurtarma eğitimi verilirken bugün de tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta hazırlanan senaryo gereği Gözeler Yaylası’nda ava çıkan 3 vatandaştan 2’sinin çığda kaldığı bilgisi üzerine harekete geçen takımlar bölgede birinci olarak inceleme gerçekleştirdi. Yapılan inceleme ve planlamanın akabinde takımlar çığ altında kalan yaralı vatandaşları bulunduğu yerden çıkararak Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk etti.
"Olaya kapsamlı ve adım adım müdahale ettiler"
Tatbikatı yakından inceleyen Gümüşhane Vali Yardımcısı Muhammed Deniz Kılınç, "UMKE, jandarma, AFAD ve itfaiye olmak üzere toplam 51 işçi ve 9 araçla gelen ihbara hemen müdahale ettik. Senaryoya nazaran ava çıkan 3 avcıdan 2 kişi çığ altında kaldı. Çığ altında kalan 2 vatandaşımızı çıkararak hastaneye sevk ettik. Afet ve çığ tedbirleri kapsamında çalışmalarımız devam etmekte her vakit afete hazırlıklıyız. İsmine tatbikat dedik ancak arkadaşlarımızla birlikte gerçeğe yakın bir simülasyon gerçekleştirdik. Arkadaşlarımız olaya çok kapsamlı ve adım adım müdahale ettiler, gerçeği aratmayan bir kurtarma operasyonu olduğunu düşünüyorum" sözlerini kullandı.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 19:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayıp kadın ormanlık alanda bulundu

Bolu’nun Seben ilçesinde sabah saatlerinde kaybolan bir bayan, konutunun yaklaşık 5 kilometre uzağındaki ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan bayan hastaneye kaldırıldı.
Olay, Seben ilçesine bağlı Gerenözü köyü yaylasında meydana geldi. Sabah saatlerinde eşiyle yaşadığı yayladan kaybolan Nilgün Ö.’den (60) haber alamayan eşi Cevdet Ö., durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve Bolu Arama Kurtarma Grubu (BAKE) sevk edildi.
Ekiplerin ormanlık alanda yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda, Nilgün Ö. konutuna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, bitkin halde bulundu. Sıhhat gruplarının olay yerinde yaptığı birinci müdahalenin akabinde ambulansla hastaneye kaldırılan bayanın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.