Haber Merkezi tarafından
28 Şubat, 2025 13:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Eskipazar’da Hastane Sorunu Çözüme Kavuşuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Eskipazar Devlet Hastanesi için talimat verdi. "Orası Karabük, Mart ayında başlayın”

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ın girişimleri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü iradesiyle, Eskipazar ilçesi için önemli bir adım atılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katılan İl Başkanı Ferhat Salt, toplantıda söz alarak Eskipazar’ın sağlık hizmetleri konusunda yaşadığı sorunları dile getirdi..

AK Parti İl Başkanı Salt, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Eskipazar Devlet Hastanesi’nin mevcut durumu ve Eskipazarlıların sağlık hizmetlerinden en etkin şekilde faydalanması gerektiğinin altını çizerek yeni bir hastane binasının yapılmasının acil ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KARABÜK HASSASİYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda, Karabük’e olan özel ilgisini bir kez daha göstererek, “Orası Karabük” diyerek ilgili bakanlığa talimat verdi. Çalışmaların Mart ayı itibarıyla hızlandırılması ve hastanenin yıl sonuna kadar tamamlanması için sürecin yakından takip edileceğini belirtti.

YENİ HASTANE İÇİN İLK ADIM MART AYINDA ATILACAK

Eskipazar ilçesinde sağlık hizmetlerinin daha güçlü hale getirilmesi amacıyla yeni bir hastane binasının yapılması planlanıyor. Gerekli adımların Mart ayında atılmasıyla birlikte, ilgili bakanlığın süreci titizlikle takip edeceği ifade edildi.

2017 yılında hizmete açılan karayolları tarafından kaymaların meydana geldiği buna bağlı olarak çökmelerin oluştuğu ve altyapının hasar gördüğü Eskipazar Devlet Hastanesi boşaltılmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarıyla Sağlık Bakanlığınca Eskipazar’da sağlık hizmetlerinin kesintisiz devam etmesi adına yeni hastane projesi hayata geçirilecek.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 19:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kayıp kadın ormanlık alanda bulundu

Bolu’nun Seben ilçesinde sabah saatlerinde kaybolan bir bayan, konutunun yaklaşık 5 kilometre uzağındaki ormanlık alanda sağ olarak bulundu. Sıhhat takımları tarafından birinci müdahalesi yapılan bayan hastaneye kaldırıldı.
Olay, Seben ilçesine bağlı Gerenözü köyü yaylasında meydana geldi. Sabah saatlerinde eşiyle yaşadığı yayladan kaybolan Nilgün Ö.’den (60) haber alamayan eşi Cevdet Ö., durumu 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, jandarma, itfaiye ve Bolu Arama Kurtarma Grubu (BAKE) sevk edildi.
Ekiplerin ormanlık alanda yürüttüğü arama çalışmaları sonucunda, Nilgün Ö. konutuna yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta, bitkin halde bulundu. Sıhhat gruplarının olay yerinde yaptığı birinci müdahalenin akabinde ambulansla hastaneye kaldırılan bayanın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.