İhlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2025 16:44 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Çorum’da Ramazan coşkusu eski geleneklerle yaşatılıyor

Çorum’da Ramazan ayının manevi atmosferi, eski geleneklerin yer aldığı etkinliklerle yaşatılıyor.
Çorum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle Ramazan ayının birinci gününde büyük coşku yaşandı. günü Ramazan ayının birinci gününde, öğlen namazının akabinde çocuklar Sertaç Abi ile buluştu. Bedesten yanında kurulan Çorum Park’taki aktiflik alanında, çocuklar eğlenirken palyaçolar eşliğinde yüz boyama aktifliği gerçekleştirildi. Aktiflik müddetince çocuklara Osmanlı macunu ve pamuk şeker ikram edilirken, hafta sonları düzenlenecek programların birincisinde çocuklar aileleriyle birlikte yarışlara katılarak keyifli vakit geçirdi. Klasik Ramazan cümbüşleri kapsamında sahne alan Hacivat ile Karagöz gösterisi ile birlikte meddah gösterisi de büyük ilgi gördü. Bu etkinliklere, Belediye Lideri Dr. Halil İbrahim Aşgın da katılarak çocukların ağır ilgisini yerinde izledi. Lider Aşgın, "Ramazan’da da çocuklarımız keyifli olsun istiyoruz. Onlar için birçok aktiflik gerçekleştireceğiz" dedi.
Her yıl olduğu bu yıl da düzenlenen iftar yemeği birlik ve beraberliğin simgesi olarak vatandaşları bir ortaya getirdi. Ramazan ayının birinci iftarı, Belediye Lider Yardımcısı Turhan Candan ve çok sayıda vatandaşın iştiraki ile başladı.

"Ramazan ayı boyunca iftar soframız tüm halkımıza hizmet verecek"
İftar yemeği öncesinde kısa bir konuşma yapan Lider Yardımcısı Candan, iftar sofrasının Ramazan ayı boyunca tüm Çorum halkına hizmet vereceğini belirterek, "Şükürler olsun ki bu yılda Ramazan’a kavuştuk ve birinci orucumuzu tuttuk. Belediye Liderimiz Dr. Halil İbrahim Aşgın’ın sizlere selamlarını iletmek istiyorum. Birinci iftar soframıza katkılarından ötürü firmamıza teşekkür ediyorum. Ramazan ayı boyunca iftar soframız tüm halkımıza hizmet verecek" dedi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 03:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

2 katlı binada çıkan yangın, yanında bulunan 3 katlı binaya sıçradı: 1 ölü

Zonguldak’ta iki katlı bir binada çıkan yangın büyüyerek yan tarafında bulunan üç katlı binaya sıçradı. Yangın sonucunda iki katlı meskende yaşadığı öğrenilen bir kişinin cansız vücuduna ulaşıldı.
Zonguldak’ta gece saatlerinde Karaelmas Mahallesi İstek Ulusman Sokak üzerindeki iki katlı bir konutta şimdi bilinmeyen bir sebeple yangın meydana geldi. Kısa müddette büyüyen yangın, meskeni büsbütün sardı. Rüzgarın da tesiriyle alevler, çabucak yanındaki üç katlı meskenin en üst katına sıçradı.
Yangını fark eden mahalle sakinleri süratle harekete geçti. Mahallelinin yardımıyla meskende bulunanlar tahliye edilirken, olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sıhhat takımı sevk edildi. Güvenlik güçleri etrafta tedbir aldı, itfaiye takımları ise alevlere müdahale etti.
Yangında iki katlı konut büsbütün yanarak kullanılamaz hale gelirken, alevlerin sıçradığı konut de çatısıyla birlikte önemli hasar gördü. İki katlı konutta yaşadığı öğrenilen Metin Darıcı’nın ise yapılan incelemede cansız vücuduna ulaşıldı.
Cumhuriyet savcısı olay yerine gelerek yangınla ilgili soruşturma başlattı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.