İhlas Haber Ajansı tarafından
13 Mart, 2025 20:43 tarihinde yayınlandı
A+ A-

BEUN’da istiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy’u anma konferansı düzenlendi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde (BEUN) düzenlenen ve Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’ın konuşmacı olduğu "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konferans, iştirakçilerin büyük beğenisini topladı.
Farabi Yerleşkesi Sezai Karakoç Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu ve Prof. Dr. Servet Karasu, Genel Sekreter Prof. Dr. Zehra Safi Öz, Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğtimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Senato Üyeleri, akademisyenler, idari işçi ve öğrenciler katıldı. Düzenlenen hürmet duruşunun akabinde Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Melike Bolat’ın şefliği ve Çok Sesli Korosu’nun eşliğinde İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşının akabinde ise "104. Yılında İstiklal Marşı ve Ulusal Şair Mehmet Âkif Ersoy" başlıklı konuşmasını yapmak üzere Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Lisanı ve Edebiyatı Eğitimi öğretim üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kürsüye davet edildi.
Prof. Dr. Oğuzhan Aydın kelamlarına İstiklal Marşı’nın kabulünün 104. yıl dönümü münasebetiyle Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesinde tertip edilen konferansta olmaktan memnunluk duyduğunu belirterek başladı. Prof. Dr. Aydın, Millî Uğraş periyodunda Mehmet Âkif Ersoy’un Türk milletinin azmi, kararlılığı ve çabasını ele alarak derin irfanıyla ortaya koyduğu İstiklal Marşı’nın eşsiz bir abide olduğunu lisana getirdi. Prof. Dr. Oğuzhan Aydın, Ulusal Şair Ersoy’un İstiklal Marşı’nı kaleme aldığı süreci çeşitli anılar üzerinden anlatırken bilhassa dönemin Millî Eğitim Bakanı ve Âkif’in yakın arkadaşı olan Hamdullah Suphi Tanrıöver’in İstiklal Marşı’nın meclise sunulmasında ve Gazi Mecliste bunun ilan edilme sürecinin epey kıymetli olduğunu lisana getirdi. İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı üzerinden de ayrıntılı bilgiler aktaran Prof. Dr. Aydın; tarihin çeşitli periyotlarında ve özellikle Ulusal Çaba devrinde faal rol oynayan Nene Hatun, Seyit Onbaşı ve Kara Fatma üzere kahramanların üstün uğraşının de İstiklal Marşı’nın yazılmasında Âkif’in hislerini derinden etkileyen ögeler olduğuna dikkat çekti.
İstiklal Marşı ve Mehmet Âkif Ersoy’u çeşitli anılar ve kıssalar üzerinden, bilhassa Türk edebiyatının müstesna şiirleri üzerinden dinleyicilere aktaran Prof. Dr. Aydın, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü’nde düzenlenen aktiflik münasebetiyle başta BEUN Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer ile programda emeği geçen ve programa iştirak sağlayan herkese teşekkür ederek kelamlarını tamamladı.
Konferansın sonunda Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Prof. Dr. Oğuzhan Aydın’a teşekkür dokümanı takdiminde bulundu. Teşekkür evrakının takdim edilmesinin akabinde aktiflik, günün anısına binaen öğrencilerle toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2025 22:27 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Devrilen traktörün altında kalan orman isçisi hayatını kaybetti

Karabük’ün Yenice ilçesinde, orman yolunda kontrolden çıkan traktörün devrilmesi sonucu sürücü hayatını kaybetti.

Kaza, akşam saatlerinde ilçeye bağlı Yazıköy Çiftdere mevkisinde meydana geldi. Orman işçisi olarak çalışan Murat Cinkavuk’un (52) kullandığı traktör, henüz belirlenemeyen bir nedenle kontrolden çıkarak devrildi. Devrilen traktörün altında kalan Cinkavuk, diğer işçilerin yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, Cinkavuk’un hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.