İhlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 11:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Artvin’de heyelanda bir ev takla atarak devrildi, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı

Artvin’de merkeze bağlı Çamlık mahallesinde meydana gelen heyelanda çok sayıda konut hasar gördü. Konutlardan biri yapısal bütünlüğünü bozmadan takla atarak devrildi. O anlar ise cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı.
Bir haftadır bölgede tesirli olan hava sıcaklıkları sonrasında karların erimeye başlaması ile birlikte Çamlık Mahallesi Ziyaret Sokak’ta heyelan meydana geldi. Heyelan sırasında, yapısal bütünlüğünü kaybetmeyen bir konut, altındaki toprağın kayması sonucu evvel yan yattı, akabinde taklalar atarak devrildi. O anlar, bölgedeki vatandaşlar tarafından cep telefonu kameralarıyla saniye saniye kaydedildi. Olayın akabinde Artvin Belediye grupları bölgeye sevk edilerek dere yatağındaki suyun açılan kanal ile denetim altına alınması sağlandı. Yazlık olarak kullanılan meskenlerde heyelan sırasında kimse bulunmazken, rastgele bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı. 2 konutun büyük çaplı ziyan gördüğü heyelanda grupların bölgede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Rasim Ozan Kütahyalı, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

"Halkı aldatıcı bilgiyi alenen yayma" kabahatinden hakkında soruşturma başlatılan ve Bolu’da gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına tabir vermesinin akabinde isimli denetim kaidesi ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek hür bırakıldı.
Gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı hakkında "Cumhuriyet Halk Partisi’ne kayyum atanacak" sözleri nedeniyle soruşturma başlatıldı. Kütahyalı, aracıyla seyir halindeyken Bolu Vilayet Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis takımlarının yaptığı takip sonucunda TEM Otoyolu’nun Çaydurt mevkiinde yakalandı. Gözaltına alınan Rasim Ozan Kütahyalı, emniyetteki süreçlerinin akabinde sıhhat denetimleri için Bolu İzzet Baysal Devlet Hastanesi Merkez Ünite’ye sevk edildi. Burada süreçleri biten Kütahyalı, Bolu Adliyesi’ne getirildi. Rasim Ozan Kütahyalı, SEGBİS sistemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na söz verdi. Söz süreçlerinin akabinde SEGBİS sistemiyle sevk edildiği Nöbetçi Hakimlikçe, Rasim Ozan Kütahyalı isimli denetim kuralı ve yurt dışı çıkış yasağı getirilerek özgür bırakıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.