blank
Emine Çelik tarafından
25 Mart, 2025 11:35 tarihinde yayınlandı
A+ A-

“TABİAT Karabük” Projesine Katkı Sağlayan Personeller Ödüllendirildi

Karabük Valiliği himayelerinde yürütülen “TABİAT Karabük: Tıbbi Aromatik Bitkiler ile Araziler Taçlanıyor Projesi” kapsamında özverili çalışmalarıyla öne çıkan personeller, Vali Mustafa Yavuz tarafından ödüllendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’nde görev yapan 13 personel, projeye sağladıkları katkılardan dolayı Vali Mustafa Yavuz tarafından “Başarı Belgesi” ile ödüllendirildi.

Valilik Toplantı Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, projede görev alan personeller katıldı. Törende konuşan Vali Mustafa Yavuz, projenin başarıyla ilerlemesinde emeği geçen tüm çalışanlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:

“TABİAT Karabük Projesi, sizlerin gayreti ve kıymetli üreticilerimizin emeğiyle hayat buluyor. Bu projeye verdiğiniz özverili destek, hedeflerimize ulaşmada büyük önem taşıyor. Karabük’ü tıbbi ve aromatik bitki üretiminde marka şehirlerden biri haline getirmek için çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz. Emeğiniz ve katkılarınız için hepinize teşekkür ediyorum.”

Vali Yavuz, törenin ardından başarı belgesi alan personellere Başarı Belgelerini bizzat vererek, Karabük’ün tıbbi ve aromatik bitki üretiminde öncü şehirlerden biri olması adına projelerin geliştirilerek sürdürüleceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Mayıs, 2025 09:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Şehrin stresinde bunalanlar Çimen Dağları’nda nefes aldı

Gümüşhane’de 38 doğasever, Şiran ilçesinde Tomara Şelalesinden başladıkları tabiat yürüyüşünde Çimen Dağları’nın eteklerinde eşsiz görünümler eşliğinde 14 kilometre yürüdü.
Gümüşhane Dağcılık, Tabiat Sporları, Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (GÜDAK) tarafından düzenlenen son aktiflikte 38 doğasever Şiran ilçesinde yer alan Tomara Şelalesinden başlayarak Çimen Dağlarının yamaçlarında 14 kilometrelik keyifli bir tabiat yürüyüşü gerçekleştirdi.
Tomara Şelalesi’nden başlayan yürüyüş, Başköy köyünden geçerek Pelitli köyüne ulaşılması ve akabinde Sivas Gölova karayoluna inilmesiyle tamamlandı.
Yürüyüş mühletince doğaseverler, yemyeşil çimenlerle kaplı patikalarda, eşsiz orman görüntüleri eşliğinde ilerledi. Yol boyunca karşılarına çıkan küçük göllerde fotoğraf molaları veren, horon oynamayı ihmal etmeyen iştirakçiler tabiatın tadını doyasıya çıkarırken, uzaktan gördükleri anne ayı ve yavrularıyla yaban keçilerini de fotoğrafladı.
Hava şartlarının da aktifliğe başka bir renk kattığı yürüyüşte, sportmenler vakit zaman güneşli havada ilerlerken, vakit zaman ise yağmur ve dolu yağışına maruz kaldı.
GÜDAK Başkanı Mustafa Akbulut ise Şiran ilçesinde bölgenin en değerli turizm bedellerinden birisi olan Tomara Şelalesinden yürüyüşe başladıklarını belirterek, "Tomara, Gümüşhanemizin en kıymetli bedellerinden birisi. Bugün de çok hoş çağlıyordu. Hafta başında programı yaparken yağışlı bir hava bekliyorduk. Ancak artık hava çok hoş. Tomara’yı seyrettik, hoş fotoğraflar çektik. Çok hoş bir parkuru Bayburt’tan, Trabzon’dan, Kelkit’ten gelen arkadaşlarımızla birlikte kat ettik, anılar biriktirdik" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.