İhlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 17:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Polis Haftası etkinliklerine Down sendromlu Deha damga vurdu

Bartın’da Polis Haftası aktifliklerine Down sendromlu Deha Kartal damga vurdu. Polisler için müzik söyleyen Deha, çok sevdiği polis telsizi ile anons yaptı.
Türk Polis Teşkilatı’nın 180’inci kuruluş yıldönümü münasebetiyle Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen aktifliğe Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Bartın Emniyet Müdürü Ünsal Hayal, eşi ve Amasra İlçe Emniyet Müdürü Sevgül Hayal, il prokolü, kaymakamlar, askeri erkan, polis amir ve müdürleri, polis eşleri ve vatandaşlar katıldı. Renkli manzaralara sahne olan aktiflikte narkotik köpeği Sis platformdaki ahşap kutulardan birine gizlenen uyuşturucu maddeyi buldu. Akabinde sahneye emekli polis memurunun oğlu Down sendromlu Deha Kartal çıktı. Polis ağabeyleri ile sahneye çıkan Deha, "Kerkük Zindanı" müziğini söyledi. Performansı ile usta sanatkarlara taş çıkaran Deha, sözleri ile de davetlileri güldürdü. Küçük konser sonunda gazetecilerin "Heyecanlandın mı?" sorusu üzerine ise Deha, "Çok duygulandım. Ağlayacaktım. Polis ağabeylerin gününü kutluyorum" diyerek, onlara öpücük gönderdi. Emniyet Müdürü Ünsal Hayal de, Deha’ya sahnede sürpriz yaptı. Telsizi ile platforma çıkan Emniyet Müdürü Hayal, telsizi Deha’ya uzattı. Deha ve Haber Merkezi’nin karşılıklı anonsları salondakileri güldürdü. Müdür Hayal, konser nedeniyle Deha’ya teşekkür ikramı de verdi. Akabinde polislerden oluşan halk oyunları topluluğu zeybek oynadı. Programın son kısmında ise polislerden oluşan koro sahne alarak, sevilen türküleri seslendirdi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2025 17:42 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Endüstriyel robotlara kadın eli değdi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü tarafından 2025 yılı teması olarak belirlenen "Kadın Girişimciliği ve Bayan İstihdamı" çerçevesinde, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) uyumunda yürütülen endüstriyel robot operatörlüğü eğitim programı Samsun’da başladı.
Samsun’da bayan istihdamını artırmak ve bayan girişimciliğini desteklemek hedefiyle Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı iş birliğiyle imzalanan "Kadın İstihdamı ve Kadın Girişimciliği İş Birliği Protokolü" kapsamındaki değerli faaliyetlerden biri olan Endüstriyel Robot Operatörlüğü Eğitim Programı; OKA, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu (MYO), Samsun Merkez Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB), TMMOB Makine Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ve TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesi ortasında imzalanan alt protokol ile hayata geçiyor.
Program, bölgede otomasyonla dijitalleşen sanayilerde bayan istihdamını artırmayı ve bayanların bu alanlarda nitelikli iş gücü olarak yer almasını sağlamayı hedefliyor. Eğitim programı, 14 Nisan’da OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle’nin iştirakiyle başladı. Açılışta konuşan Genel Sekreter Mehlika Dicle, "Ajansımız öncülüğünde kamu, üniversite ve sanayi iş birliği modeliyle bölgemizin endüstriyel dijital dönüşümüne katkı sağlayacak insan kaynağını yetiştiriyoruz. Bilhassa bayanların sanayi ve yüksek teknoloji kesimlerinde daha fazla yer almasını önemsiyoruz" dedi.
Eğitimlere, Samsun’da yaşayan mühendislik yahut teknikerlik kısmı öğrencisi yahut mezunu 25 bayan katılıyor. Program kapsamında iştirakçilere teorik ve uygulamalı olmak üzere kapsamlı bir eğitim sunuluyor. Teorik eğitimler, OKA merkez hizmet binasında, Samsun Teknopark’taki bir yazılım firması tarafından veriliyor. Toplam 6 gün sürecek eğitimlerin devamında ise programlama, Robot Studio, Otomasyon Tahlilleri ve Robot Üretimi üzere ileri seviye uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek.
Eğitimin birinci gününde robot çalışma modları, panel ekranı kullanımı, eksen hareketleri, koordinat sistemleri, güvenlik tahlilleri üzere hususlar işlendi. İkinci gün ise OMÜ Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksekokulu’ndaki endüstriyel robot eğitim alanında uygulamalı dersler yapıldı. Kursiyerlerin teorik bilgilerini kullanma imkânı bulduğu uygulamalı eğitimlerde, pek çok dalda kullanılan endüstriyel robotların temel çalışma prensipleri ve robotun farklı eksenler üzerindeki hareket kabiliyeti ve denetimi ile ilgili bilgiler aktarılıyor.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.