blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
17 Nisan, 2025 09:57 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Bahreynli turistler Kastamonu’ya hayran kaldı

Tabiatı, kültürü ve gastronomi temelli turizm kıymetleri ile son yıllarda dikkat çeken destinasyonlardan olan Kastamonu’da başlatılan yurtdışı maksat pazar tutundurma çalışmaları sonuç verdi. Kastamonu’da ağırlanan Bahreynli kafile kentin doğal hoşlukları ve tarihi yapılarına hayran kaldı.
Kastamonu’da 2023 yılından itibaren Kastamonu Valiliği’nin himayesinde Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (KASTAB), THY Kastamonu Bölge Müdürlüğü, Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile özel kesim temsilcileri iş birliğiyle çalışmaları yürütülen yurtdışı amaç pazar tutundurma çalışmaları sonucunda Bahreyn’den gelen birinci turist kafilesi kenti ziyaret etti. Kent merkezinde konaklayan 21 kişilik turist kafilesi, çeşit programı boyunca Küre Dağları Ulusal Parkı’nın eşsiz turizm ögeleri Pınarbaşı Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Azdavay Çatak Kanyonu Cam Teras, kent merkezindeki tarihi ve kültürel miras ögelerini ziyaret etti. Kastamonu mutfağının farklı lezzetlerini deneyimleyen turist kafilesi, yöresel eserlere de epey ilgi gösterdi. Kastamonu’daki 3 gecelik çeşit programını mevsim normalleri altında gerçekleştiren Bahreynli turist kafilesi, ülkelerinde ilkbahardan itibaren hissedilen 40 dereceye yakın sıcaklıklara karşı, doğal klima tesiri oluşturan serin havanın keyfini çıkarttı. Kafile cins programlarının devamı için Safranbolu’ya hareket etti. Turistler, Kastamonu’nun doğal hoşlukları ve tarihi yapıları karşısında hayran kaldıklarını tabir etti.
Ortadoğu, Uzakdoğu ve Rusya maksat pazarlarına yönelik tutundurma çalışmaları çerçevesinde, 2023 yılında Kuveyt ve Bahreyn, 2024 yılında Suudi Arabistan ve Umman’da yerinde tanıtım programları yapılırken, daha sonra da tüm körfez ülkelerinden basın ve seyahat acentesi temsilcileri ile toplumsal medya fenomenlerinin Kastamonu’da ağırlandığı yoğun tanıtım faaliyetleri gerçekleştirilmişti.
İlk kere 2024 yılında faaliyet bölgesinde uyguladığı dayanak programı ile paket çeşit programlarını destekleyen KUZKA, 2025 yılında dayanak paketinin çerçevesini genişleterek yurtdışı paket programları da takviye kapsamına aldı. Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Takviye Programı ile Kastamonu, Çankırı ve Sinop vilayetlerini kapsayan 2 ve 3 gecelik yabancı cins programları geri ödeme takviyesi alabilecek. Takviyelerden faydalanmak isteyenlerin, programa ait ayrıntılı bilgiye Ajansın resmi web-sitesinden ulaşılabileceği söz edildi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Şafak Zeki Akca tarafından
17 Nisan, 2025 10:50 tarihinde yayınlandı
A+ A-

KARABÜK’TE HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

KARABÜK’de herkesin kolayca ulaşıp hizmet alabileceği bir Hayvan Hastanesi kuruluyor…

***

Karabük Belediyesi bünyesinde bir veterinerlik hizmeti var ama çok kötü şartlarda hizmet veren bir yerdi.

BARINAKLARDA küçük operasyonların yapılabildiği klinik bölümleri hizmet veriyorsa da, kapasiteleri çok küçük; sahipli hayvanlar için beklenen hizmeti vermiyordu.

***

MADEM sokak canlarıyla bir arada yaşıyoruz..

Onların da insanlarınki gibi tam teşekküllü bir hayvan bakım ve rehabilitasyon merkezi olmalıydı.

***

Sayın Özkan ÇETİNKAYA; Karabük’ün bu sorununa da el atarak Karabük’e

HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON Merkezi'ni kuruyor.

Bu çalışma hayvanseverleri çok sevindirdi.

SON yıllarda sokak hayvanlarını sahiplenenlerin ya da sokakta, bahçede, sağda solda sevip karınlarını doyuran vicdanlı vatandaş sayısı giderek artıyor olması…

Bu sorumluluğu gönüllü olarak yüklenirlerken, hayli masraf yapıyorlar.

Bir hayvanın sorumluluğunu üstlenmek, sahiplenmek, bakımıyla, yiyeceğiyle, barınmasıyla falan her şeyini yüklenmek hayli maliyetli iş.

Mama fiyatları çıldırmış durumda.

Veterinerlik işleri hiç sormayın!

Kısırlaştırma yapılacak meselâ; soruyoruz “ne kadar?”

Yedi bin isteyen var, “sen tanıdıksın, bu da cins bir hayvan değil, sokak köpeği türü.. Beş bine hallederiz” diyen…

Kanser hastası iki köpeğimizin tedavisi için otuz bin lira civarında bir rakam telaffuz edildi daha geçen gün.

Sokak canları için ücretsiz, sahipli canlar için makul ve mantıklı tedavi rakamlarıyla vatandaşı zorlamayan bir hizmet politikası eşliğinde yapılırsa çok daha iyi olacağını söylüyor vatandaş…

İşte bu yüzden, Karabük Belediyesinin ve Özkan Çetinkaya’nın bu çalışmasını takdire şayan buluyoruz diye beyanatlar veriliyor.

***

Çalışması yapılan HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’nin faaliyet alanları ve projenin neler kapsadığını sizlere yazıyoruz.

***

Bin hayvan kapasiteli olarak planlanan tesis, toplam 13 Bin metrekarelik bir alan üzerine inşa ediliyor.

Merkez; Tedavi, rehabilitasyon, bakım ve sosyal etkileşim alanlarıyla yalnızca geçici barınma değil, hayvanların tüm yaşam ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Proje bünyesinde 1.910 metrekarelik köpek parkuru, serbest gezinti alanları, çevre dostu peyzaj düzenlemeleri ve ziyaretçilere yönelik otopark alanı yer alıyor.

Ayrıca merkezde, veterinerlik hizmetlerinin sunulacağı tam donanımlı bir sağlık altyapısı da kuruluyor. Bu yönüyle proje, fiziksel bir tesisin ötesinde, sürdürülebilir bir hayvan refahı modeli sunmayı hedefliyor.

Karabük’te inşası süren Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tamamlanmasıyla birlikte, bölgenin en kapsamlı ve donanımlı hayvan bakım tesislerinden birinin hizmete açılması hedefleniyor.

***

Bir de hayvan mezarlığı konusu var.

Ölen hayvanı ne yapıyorlar?

Çöp konteynerine atıyorlar. Şehir çöplüğüne gidiyor hayvanın ölüsü.

Kırsaldaysanız, uygun bir çukur kazıp gömebiliyorsunuz belki..

Şehirde yaşayanlar için büyük sorun.

Yaşlılık ve hastalık nedeniyle ölen canların gömülebileceği bir mezarlık alanı oluşturmak o kadar zor olmasa gerek.

Kalın sağlıcakla

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.