Haber Merkezi tarafından
28 Nisan, 2025 16:10 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Trakya Bu Fuarı Bekliyor: 4. Trakya Doğada Yaşam Fuarı Başlıyor

Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı Trakya'nın incisi Tekirdağ Çorlu, bu yıl 4. kez düzenlenecek olan Trakya Karavan Fuarı'na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Çorlu Renkly Fuarcılık tarafından organize edilen 4. Trakya Doğada Yaşam Fuarı, 14 Mayıs tarihinde Çorlu Fuar Alanı'nda kapılarını açacak. Karavan, kamp ve doğa severlerin heyecanla beklediği fuar, 18 Mayıs tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

Trakya’nın İlk ve Tek Açık Hava Fuarı

Trakya’nın ilk açık hava fuarı olma özelliğine sahip etkinlik, 2022 yılından bu yana büyük ilgi görüyor. 2022, 2023 ve 2024 yıllarında düzenlenen fuarlarda 70 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan organizasyon, bu yıl da yoğun bir katılım bekliyor. Fuara Türkiye’nin birçok il ve ilçesinden firmaların katılımı öngörülüyor.

Girişler Ücretsiz

  1. Trakya Doğada Yaşam Fuarı, sabah 10.00 ile akşam 21.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. Doğada yaşam tutkunları, www.renklyfuar.com adresinden kayıt yaptırarak fuara ücretsiz giriş yapabilecek.

Umut Güngör: “Bu Yolda Hep Birlikteyiz”

Renkly Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Umut Güngör yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Bu yıl 4.'sünü düzenleyeceğimiz Trakya Doğada Yaşam Fuarı 14-18 Mayıs tarihlerinde Çorlu Fuar Alanı'nda kapılarını açıyor. Türkiye’nin birçok ilinden ve ilçesinden katılımcı firmaların yer alacağı fuara tüm kamp, karavan ve doğa severleri bekliyoruz. Düzenlediğimiz doğada yaşam fuarı, Çorlu’nun tanıtımına da büyük katkı sağladı. Bu haklı gururla bu yıl 4. fuarımızı düzenliyoruz. Bu yolda hep birlikteyiz."

Fuarda Neler Var?

Bu yılki fuarda tinyhouse’lardan yerli ve ithal motokaravanlara, off-road karavanlardan çadırlara, outdoor araç-gereçlerden doğa sporları ekipmanlarına kadar pek çok ürün kamp ve doğa severlerle buluşacak.

"Bu yolda hep birlikteyiz" sloganıyla düzenlenen 4. Trakya Doğada Yaşam Fuarı, karavan ve doğa tutkunları için unutulmaz bir deneyim sunmaya hazırlanıyor.


Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Halil Kızılyer tarafından
28 Nisan, 2025 16:13 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Demir: “Şirketimiz Kimsenin Arka Bahçesi Değil”

KARDEMİR'in 2024 yılı faaliyetlerinin görüşüldüğü Olağan Genel Kurul toplantısında konuşan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Demir, son günlerde şirket yönetimini hedef alan eleştirilere yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Demir; "Bu şirket ne birilerinin arka bahçesi, ne de yöneticileri birilerinin emir eridir. Bunu sağda solda tezgah yapanlara bir kez daha hatırlatmayı borç biliyorum" dedi.

KARDEMİR, 2024 yılı faaliyetlerinin değerlendirildiği Olağan Genel Kurul toplantısını, KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Toplantıya KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, yönetim kurulu üyeleri ve pay sahipleri katıldı. Genel Kurul, 362 milyon lot (%31) ve 79 milyon (%6) elektronik katılım ile toplamda 441 milyon lot (%38.71) ile yeterli sayıya ulaşarak gerçekleştirildi.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, çelik piyasası ile ilgili açıklamalarda bulunurken, fabrikanın ihracat, satış, yatırım ve üretimi ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Çevre yatırımlarının ve kaliteli çelik üretimi için yapılan yatırımların tamamlandığını vurgulayan Demir, diğer yatırımların da devam etmekte olduğunu dile getirdi.
Yönetim Kurulu Başkanı Demir, KARDEMİR yönetimini eleştirenlere de cevap verdi. Düşen fiyatlar ve enflasyon muhasebesinin olumsuz etkilerini göz ardı eden eleştirmenlere karşı açıklamalarda bulunan Demir, "Düşen fiyatları ve enflasyon muhasebesinin getirdiği olumsuz etkileri görmezden gelerek, geçmiş bir kaç dönemdeki sektörün yükselmelerini referans gösterip, şirket yönetimini sürekli karalamaya çalışanlara mesajımız şudur. Sağda solda kurnaz rakam yuvarlamaları yaparak mesela 3 Milyar 31 Milyon olan zararımızı 969 Milyon daha kafadan ekleyerek 4 milyon 4 milyar yapmak gibi. Kütüğün 10 dolar fiyatla daha yüksek satıldığı günlerle bugünkü kriz günlerini karşılaştırarak karalama yapanlara hatırlatıyorum. Şirketten çok tabi olarak kar payı beklentisi olan hissedarlarımıza duyuruyoruz ki , tüm sektör yeşil çeliğe hazırlık yaparken, temiz enerji, daha az kirlilik ve atık, daha verimli çalışma, bilimi ve teknolojiyi her zaman içine katarak daha çok katma değerli ürün ihracatı, demir çelik zincirini alt şirketler vasıtasıyla, daha nitelikli işler gibi parametreler bu şirketin çıkış yoludur. Bununla beraber hammadde fiyatlarında dünya dengeleri içinde çok büyük bir fiyat avantajı yakalamanın güçlüğünü bilsek de yine de alırken kazanma prensibini gözden kaçırmadan, bazı globalcilerin oyuncağı olmadan, üretim girdilerindeki giderlerimizi kısmak, işletme ve genel giderleri her kalemde azami ölçüde azaltmak ve verimliliği öncelemek, katma değerleri ürünlerimizi dünyanın dört bir yanında sertifikalandırarak pazarlayarak satmak suretiyle bir çıkış yakalamak amacındayız. Bu şirket ne birilerinin arka bahçesi, ne de yöneticileri birilerinin emir eridir. Bunu sağda solda tezgah yapanlara bir kez daha hatırlatmayı borç biliyorum" dedi.
Karabüklülere de mesaj veren Demir, "KARDEMİR bir Türkiye şirketidir, hissedarları geniş bir kitledir ve hatta yabancı hissedarlar da vardır. Ancak Karabük'te bulunmak, dahili geçmiş ve değerler, şehirle bütünleşmiş bir yapı düşünüldüğünde muhtelif yardım ve destekler faaliyetlerimiz ile işe alımlarımızın odağında yine Karabük olması gayet tabiidir. Bu politikamız Karabük'le mevcut ve geçmiş çalışmalarımız için bir düstur olacaktır ve Karabük'e bu katma değeri sağlamaya gayret edeceğiz. Türkiye şirketi olduğumuzu unutmadan ama her zaman Karabük halkının omuzlarında yükseldiğimizi bilerek yolumuza devam edeceğiz. Bu bağlamda zor bir dönem geçirmemize rağmen, zor günleri aşmak için en büyük gücümüzün çalışanlarımızın olduğunu bilinciyle toplu sözleşmede de onlara destek vermek istedik. Onların da mümkün olanın da ötesinde bir gayretle karlılık ve verimlilik yönünde alınacak tedbirlerin, gösterilecek gayretin merkezinde en büyük destekçi olacaklarına inancımız tamdır. Yönetimimiz dün olduğu gibi bugün paydaşlarımızın bizlere emaneti olan ülkemizin bu büyük ve stratejik tesisini korumak ve geliştirmek adına her türlü adımı atacaktır" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.