blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 00:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kastamonu’da yüzde 20 hibeli makine ve ekipmanlar çiftçilere teslim edildi

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesinde Orköy kredilerinden yüzde 20 hibeli olarak faydalanan çiftçilere 1 milyon 794 bin TL’si hibeli olmak üzere 8 milyon 837 bin TL tutarında traktör ve motorlu testere dağıtımı yapıldı.
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü, 2025 yılı Orköy destekleri kapsamında Taşköprü Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman köylülerine, 8 adet traktör, 16 adet motorlu testere teslim edildi. Toplam 8 milyon 837 bin TL tutarında kullandırılan krediye karşılık yüzde 20’si hibe olmak üzere 1 milyon 794 bin TL’si devlet tarafından karşılandı.
Törene Kastamonu Milletvekili Hali Uluay, Taşköprü Kaymakamı Abdullah Demirağ, Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Danışmanı Ali Bayrakdaroğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Hakan Yaslıkaya, Orköy Şube Müdürü Ercan Şen, Taşköprü Orman İşletme Müdür Vekili Zeynep Altan ile çiftçiler katıldı.
Törende, traktör ve motorlu testereler, hak sahibi çiftçilere dağıtıldı.
Törende konuşan Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, "Emeği geçen herkese buradan ayrı ayrı teşekkür etmek istiyorum. 2025 yılı ORKÖY destekleri kapsamında, 8 adet traktör ve 16 adet motorlu testereyi üreticilerimize teslim ederek, tarım ve orman alanında yürüttükleri çalışmalara destek sağladık. Büyük Türkiye hedefinde ormancılığında katkısının artarak devam edeceği noktasında Tarım ve Orman Bakanlığının destekleri ile çalışmalara devam edeceğiz. Orman Genel Müdürlüğü demek orman köylüsüne destek demektir. İnşallah bu destekler önümüzdeki süreçte de daha da artarak devam edeceğine inancım tamdır. Hak sahiplerine hayırlı uğurlu olsun, Allah kazasız belasız işlerle kullanmalarını nasip eylesin" dedi.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
29 Nisan, 2025 00:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Kaçakçılık operasyonunda çok sayıda telefon ve elektronik eşya ele geçirildi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik düzenlenen iki başka operasyonda çok sayıda kaçak eser ele geçirildi.
Karabük İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Kabahatlerle Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü grupları tarafından iki farklı iş yerine yapılan operasyonda, 105 adet gümrük kaçağı cep telefonu, 53 adet klonlanmış gümrük kaçağı cep telefonu, 33 adet faturasız akıllı saat, 95 adet faturasız powerbank ve 11 adet faturasız bluetooth kulaklık ele geçirildi.
Operasyon sonucu M.Ç. ve N.Ç. isimli şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu (SKM) kapsamında süreç yapıldı.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.