Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Mobil Kan Bağış Aracı Törenle Teslim Alındı

Yayın: 16.02.2018 21:58
Paylaş:
A+ A-

TürkKızılay’ı Mobil kan Bağış Aracı teslim töreni Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan, Safranbolu Şube Başkanı İhsan Topaloğlu, İş Adamı Şefik Dizdar, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, Kızılay Eskişehir, Kastamonu İdarecileri, siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan Safranbolu Kızılay Şube Başkanı İhsan Topaloğlu; Bu gün Mobil Kan Bağış Aracımızı teslim alarak, Kan Bağışı Hayat Kurtarır sloganımızı perçinleştirerek halkımıza hizmet etmesini sağlayacağız. Yaklaşık 2 yıldır bu araca alabilmek için çalmadığımız kapı kalmadı. Ancak sonunda hedefimize ulaştık. Bu anlamda Sayın Vekilimize ve Genel Başkan Yardımcımız Ercan Tan beyefendilere de teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Türk Kızılayı Genel Kurul Üyesi Ercan Tan ise, Türkkızılayı’nın yıllık yüzde 200 – 300 civarında bir büyümeye sahip olduğunu, Afrin, Somali gibi önem arz eden bölgelerde ekiplerin çalışmalarına devam etmekte olduğunu söyledi.
2018 yılında ülkemizin kan ihtiyacının yüzde yüzünün Kızılay tarafından karşılanabilecek duruma geleceğini kaydeden Tan; “ Türkiye’de Mobil Kan Bağış Aracının alınmasında emeği olan tüm bağışçılarımıza teşekkür ediyor, bölgemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Programda son olarak Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal söz aldı.

Uysal şöyle konuştu: Bir dakika sonra o kana kendimizin ihtiyaç duymayacağını kim iddia edebilir. İlk önce kendimize, sonra tüm insanlık adına lütfen kan verme işine özen gösterelim. Ben bu kan aracının temininde emeği geçen herkese tekrar şükranlarımı arz ediyorum. Kızılay’ımıza teşekkür ediyorum. Neden: Bizim için en güzel örnek Suriye örneğidir. Suriyelilere sahip çıkan bir Türk halkı vardır. Kapılarını açan bir Anadolu vardır. Ama biz düşecek olsak kapılarını açan bir ülke var mıdır? Bu gün sözde insanlık dersi veren ülkeler, Aylin bebekler denizde boğulurken onlara sessiz kalmıştır. Şu ana kadar 30 milyar dolar bir harcama yaptık. Bu paralar sizlerin parası. Ama buna öncülüğü Kızılay yapmıştır. Bu nedenle bir kez daha teşekkür ediyorum. Mobil Kan Bağışı Aracı bölgemize hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilirken protokol üyeleri kan bağışında bulundular.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bolu’da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu'da “Sürdürülebilirlik, Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık Zirvesi” gerçekleştirildi.

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İl Kadın Girişimciler Kurulunca sıfır atık ve geri dönüşüm konularında farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen program TSO konferans salonunda yapıldı.

Vali Yardımcısı Abdullah Şen, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, çevrenin çok önem arz ettiği bir asırda yaşandığını vurguladı.

Şen, bu konuda toplumun topyekun mücadelesinin gerekliliğine dikkati çekerek, “Toplumsal katılım açısından farkındalık gerekiyor. Bu konu katılımcılardan hane halkına kadar çok detaylı olması lazım. Evlerdeki duyarlılık, şuur, bakanlığımızın ve belediyelerimizin koymuş olduğu geri dönüşüm kutularına çöp atarken de öne çıkmalı.” diye konuştu.

Bolu TSO Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Ayarcan, artan tüketim ve üretim faaliyetlerinin doğal kaynakların tükenerek çevre kirliliğinin artmasına yol açtığını belirtti.

Sürdürülebilir geri dönüşüm ve sıfır atığın, iş dünyasında da çevresel etkileri en aza indirerek doğal kaynakları korumak ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakabilmek için kritik öneme sahip olduğunu vurgulayan Ayarcan, israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılabilmesi, atığın miktarının azaltılması, toplama sisteminin kurulması ve atıkların geri dönüştürülebilmesinin her yeni günde daha çok önem kazandığını kaydetti.

TOBB Bolu İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Emine Yüce de sıfır atığın sadece azaltmak değil aynı zamanda tüketim alışkanlıklarının değişmesi anlamına da geldiğinden bahsetti.

Tüketim alışkanlıklarının değiştirilerek kaynakların daha bilinçli kullanılmasının sürdürülebilir yaşam tarzının benimsenmesi anlamına geldiğini de söyleyen Yüce, “Ülkemizde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu kararıyla küresel çevre hareketine dönüşmüştür. Tüketimin arttığı günümüzde, satın aldığımız ürünlerden kullandığımız malzemelere kadar her gün bilinçli seçimler yapmak, alışkanlıklarımızı, seçimlerimizi ve üretim süreçlerimizi tabiata uyumlu hale getirmek zorundayız.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından sunum yapan TOBB Çevre Müdürlüğü uzmanı Esin Özarslan, sıfır atık ve geri dönüşüm konularında Türkiye ve Avrupa'da yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler verdi.

Programda ayrıca, tarımda ve sanayide sürdürülebilirlik, sanayide sıfır atık stratejileri ve uygulamaları, iklim değişikliği, yeşil mutabakat ve karbon ayak izi oturumları gerçekleştirildi.