32 Evladımızı Kaybetmenin Tarifsiz Acısı İçindeyiz

32 Evladımızı Kaybetmenin Tarifsiz Acısı İçindeyiz

Yayın: 22.07.2015 10:49
Paylaş:
A+ A-

Cumhuriyet Halk Partisi İl başkanı Erdoğan Dinçel,Suruç’ta meydana gelen saldırı nedeniyle yazılı bir açıklama yaparak, “genç yaştaki 32 evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısı içindeyiz”dedi.

Dinçel meydana gelen hain saldırı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesindeki hain terör saldırısı yüreklerimizi yakmıştır.

Genç yaştaki 32 evladımızı kaybetmenin tarifsiz acısı içindeyiz.

Hayatını kaybeden gençlerimizin yakınlarına ve ülkemize başsağlığı, onlarca yaralı evladımıza acil şifalar diliyoruz. Terörü ve onu besleyenleri lanetliyoruz.

Suruç’ ta meydana gelen terör saldırısı iktidarın çarpık Sureyi politikasının tabii bir sonucudur. İktidarın, tüm uyarılara rağmen sürdürdüğü yanlış dış politika ve Suriye politikası Türkiye’ nin terör bataklığına saplanıp kalmasına yol açmıştır.

Suriye sınırımız delik deşik olmuş, yol geçen hanına dönmüştür. Kim olduğu bilinmeyen adına “sığınmacı” denilen binlerce kişi arasında yabancı ajanlar, İŞİD militanları kaynamaktadır. Bugün ülkemiz sınırlarında 3 milyona yakın Suriyeli yaşamakta, Karabük nüfusunun 30 katı kadar olan bu Suriyelilerin bakım, barınma ve geçimleri devlet tarafından karşılanmaktadır. Siyasi iktidar Türkiye Cumhuriyeti sınırlarını koruyamaz hale gelmiş, ülkemizde güven ve huzur kalmamıştır.

Bu son derece yanlış dış politika değişmeli, ülke bu siyasi iktidardan ve uyguladığı yanlış politikalardan biran önce kurtulmalıdır.

Bu nedenle MHP tavrını tekrar gözden geçirmeli, hatadan dönmeli ve sorumluluk almalıdır. Seçmen bize muhalefet görevi verdi diyerek AKP’ siz her türlü seçeneğin önünü kapatmak, ülkeyi AKP’ ye mahkum etmek sorumlu bir davranış değildir. AKP iktidarından ve yanlış politikalarından biran önce kurtulmanın gereği yapılmalıdır.

Ülkemizin başı sağolsun, yaralılara acil şifalar diliyor, katliamın arkasındaki güçlerin ortaya çıkarılmasını bekliyoruz”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şüpheli yakalandı

Yayın: 27.04.2024 13:31
Paylaş:
A+ A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 42 ilde düzenlenen “Narkoçelik-14” operasyonlarında 321 şüphelinin yakalandığını, 322 kilogram uyuşturucu madde ve 135 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 10 ay içerisinde uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik toplam 39 bin 661 operasyon düzenlendiğini belirtti.

Operasyonlarda 121 ton uyuşturucu madde, 42 milyon uyuşturucu hap ve 157 milyon kök kenevir ele geçirildiğini aktaran Yerlikaya, 310 bin 639 şüphelinin yakalandığını, bunlardan 28 bin 44’ünün tutuklandığını, 12 bin 554’ü hakkında ise adli kontrol kararı verildiğini kaydetti.

Bakan Yerlikaya, 682 ekip, 2 bin 46 personel, 3 helikopter ile 44 narkotik köpeğinin katıldığı operasyonların, İstanbul, Konya, Şanlıurfa, Manisa, Samsun, Elazığ, Gaziantep, Sakarya, Denizli, Adana, Osmaniye, Sivas, Ankara, Van, Bitlis, Erzurum, İzmir, Mersin, Bingöl, Kırklareli, Tekirdağ, Kahramanmaraş, Isparta, Malatya, Çorum, Diyarbakır, Balıkesir, Adıyaman, Kırşehir, Ordu, Antalya, Aydın, Muş, Trabzon, Muğla, Kırıkkale, Kütahya, Kayseri, Bursa, Afyonkarahisar, Iğdır ve Kocaeli olmak üzere 42 ilde “Narkoçelik-14” çalışmasının düzenlendiğini kaydetti.

Operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik eden Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle ve organize suç örgütleriyle mücadelemiz milletimizin destek ve dualarıyla kararlılıkla devam edecek. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar.” ifadelerini kullandı.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!