Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 26.03.2018 20:56
Paylaş:
A+ A-

Kaymakamlıklar, İl Müdürlükleri ve ilde ki kurum ve kuruluşlar arasında bilgi alışverişinde bulunmak, kurumlar arasında iletişim ve empati yaklaşımını geliştirmek, ilin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla Vali Kemal Çeber tarafından uygulamaya konulan ve iki haftada bir yapılan “Haftaya Başlangıç” toplantısı KYK İl Müdürlüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sunumları ile devam etti.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcıları Osman Yenidoğan ve Abdulhalim Can, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Şener Şen, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ilk sunumunu gerçekleştiren Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) İl Müdürü Kadir Öztürk yaptığı sunumda; kurumunun amaç, vizyon ve misyonu, yurt başvuruları, yurt ücretleri, burs/öğrenim kredisi, yurtlarda barınan öğrencilerin beslenmeleri, yurtların yatak kapasiteleri, inşaatı devam eden yurtlar, eğitim, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri hakkında Vali Kemal Çeber ve katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü sunumunu gerçekleştiren İl Müdürü Abdulkadir Çetin, Misyonlarının gençliğin ilgi, ihtiyaç ve sorunlarını tespit etmek, çözüm ortakları ile eşgüdüm ve iş birliği içinde çalışarak kişisel, sosyal ve sportif alanlarda destekleyici politikalar oluşturmak, sürekli eğitimi ve gelişimi esas alan projeler üretmek, uygulamak, desteklemek ve bu sayede toplumsal hayatın aktif üyesi, yenilikçi, özgüven sahibi ve milli değerlerin bilincinde, uluslararası temsil yeteneği olan lider gençler yetiştirmektir olduğunu ifade ederek; teşkilat yapısı, personel durumu, tesislerin durumu, faaliyet gösterilen spor branşları, sporcu dağılımları, spor kulübü sayıları, ulusal liglerde mücadele eden takımlar, milli sporcu sayıları, kurslar ve seminerler, okul sporları, gençlik merkezi ve faaliyetleri, tesisler ve inşaatı devam eden yatırımlar hakkında bilgiler verdi.

Toplantının son sunumu sivil toplum kuruluşlarından TEMA Vakfı Karabük İl Temsilcisi Yrd. Doç. Dr. Murat Alan tarafından yapıldı. TEMA Vakfının çalışma alanları hakkında bilgiler veren İl Temsilcisi Alan, Orman ve Kırsal Kalkınma, Çevre Politikaları, Eğitim Programları, Minik TEMA, Saha Faaliyetleri, Farkındalık ve Bilinçlendirme Faaliyetleri, Eğitim Faaliyetleri ve Karabük’te yaptıkları etkinlikler hakkında Vali Kemal Çeber ve protokol üyelerine bilgiler verdi.

Toplantı soru-cevap ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Milletvekili ve Belediye Başkanından Ulaştırma Bakanına ziyaret

Yayın: 02.05.2024 14:36
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nu ziyaret etti.

Yenice için gerekli girişimlerde bulunduklarını ifade eden Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, ” Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Abdulkadir Uraloğlu’na  Filyos Limanına ulaşım anlamında da çok önemli rol alan Yenice yolumuzun duble yol ağına alınmasının bölge ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağını anlattık ve Yenice’mizin diğer sorunları ile ilgili bir sunum yaptık çözüm noktasında talimatını verip, incelemelerde bulunacağını ve konuyu yakından takip edeceğinin sözünü verdi” dedi.

Yenice için gerekli olan her şeyin takipçisi olacaklarının altını çizen Başkan Karakaş, bundan sonraki süreçte de Ankara’ya yapacakları ziyaretlerde ilçenin sorunlarını gündeme getireceklerini söyledi.