Çocuk hakları il komitesinin çocuk şenliği etkinliği

Çocuk hakları il komitesinin çocuk şenliği etkinliği

Yayın: 26.04.2018 21:31
Paylaş:
A+ A-

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Karabük Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından ‘çocuk şenliği’ programı düzenledi.

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Karabük Çocuk Hakları İl Komitesi tarafından organize edilen ‘çocuk şenliği’ programı 100. Yıl kültür merkezinde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törene Vali Yardımcısı Barbaros Baran, Milli Eğitim İl Müdürü Ali Köse,Ticaret İl Müdürü Feridun Karataş, Karabük Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen katıldı.

Çocuk hakları komitesi hakkında bilgi veren komite eşbaşkanı Muhammed Emin Özek, ”Çocuk Hakları İl Komiteleri ülkemizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler çocuk hakları ve sözleşme ilkelerinin yetişkin ve çccuk olmak üzere toplumun tüm kesiminde öğrenilerek gerçekleştirilmesi amacıyla çocuk hizmetleri genel müdürlüğü koordinatörlüğünde çalışmalarını yürütmektedir” dedi.

100. yıl kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte, Güleç Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğünde Koruma ve Bakım altında bulunan çocukların çizmiş oldukları resimler sergilendi. Vali Yardımcısı Baran sergiyle yakından ilgilendi. Çocukların çoğunlukta olduğu programda oynanan çeşitli halk oyunları ve tiyatro izleyenlerden büyük alkış aldı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)