Havza’da kasaplar nöbet uygulamasına başlayacak

Havza’da kasaplar nöbet uygulamasına başlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.04.2024 12:00
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Havza ilçesinde kasap esnafı, pazar günleri nöbet uygulamasına başlayacak.

İlçede faaliyet gösteren 8 kasap, hafta sonları dinlenme imkanı bulamadıkları gerekçesiyle pazar günleri nöbetçi kasap uygulamasına geçme kararı aldı.

Uygulama gereği pazar günleri ilçede 2 kasap nöbetçi olarak açık kalacak. Nöbetçi kasapları gösteren liste, kapalı olan kasap dükkanlarının camına asıldı.

Kasap esnafı Ahmet Özgül, AA muhabirine, 30 yıldır kasaplık yaptığını belirterek, “30 yıldır tatil, dinlenme ve ailemize zaman ayırma imkanımız yok. Esnaf arkadaşlarımızla aldığımız ortak karar gereği, 28 Nisan Pazar günü itibarıyla nöbetçi kasap uygulamasına geçiyoruz. Pazar günleri iki arkadaşımız nöbetçi olacak. Her gün açık kalmak bizler için yorucu oluyor. Personelimiz hafta sonu izinli oluyor ama biz dükkanımızı açıyorduk.” dedi.

İlk nöbetçi olacak esnaftan Şerif Öngel ise nöbet uygulaması sayesinde hem vatandaşların mağdur olmayacağını hem de kendilerinin istirahat etme imkanı bulacağını kaydetti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Güler’den Anneler Günü mesajı

Anadolu Ajansı
Yayın: 12.05.2024 20:12
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, Anneler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Güler, mesajında, annelerin bir gün değil, her gün hatırlanması gerektiğini belirtti.

Toplumun temelini oluşturan, aileyi fedakarlıklarıyla bir arada tutan annelerin bu özel gününü kutlamanın mutluluğunu yaşadığını vurgulayan Güler, annenin, içinde sevgiyi, şefkati, merhameti ve iyiliği barından en güzel kelime olduğunu aktardı.

Varlıklarıyla hayata anlam katan, dünyayı zenginleştiren annelerin şefkat dolu yürekleri ile kendilerine her zaman yol gösterici olduğunu ve karşılıksız sevginin en güzel örneklerini sergilediğini aktaran Güler, bunun içindir ki anne sevgisinin en büyük ve en kıymetli sevgilerden biri olduğuna işaret etti.

Başkan Güler, şu ifadeleri kullandı:

“Bizler, anneliği en mukaddes ve en çok hürmete layık bir değer olarak gören inancın ve kültürün mensupları olarak tüm zorluklara göğüs geren, iyiliği, dürüstlüğü, doğruluğu, güzel ahlakı öğreten, geleceğimiz için gecesini gündüzüne katan annelerimizin kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Bizler de bu doğrultuda yüklendiğimiz sorumlulukları ve görevleri ifa ederken, annelerimizin hayır dualarının en önemli güç kaynaklarımızdan biri olduğunu hiçbir zaman unutmamalıyız.”

Başta ülkenin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden şehitlerin ve gazilerin anneleri olmak üzere bütün annelerin ve anne adaylarının Anneler Günü'nü kutladığını belirten Güler, tüm annelere sağlıklı ve huzur dolu günler diledi.