Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 11.06.2018 00:51
Paylaş:
A+ A-

Menderes caddesi üzerinde Devlet Demir yolları tarafından yaptırılan üst geçit bölgesinde park rezaleti devam ederken,defalarca gündeme getirilen park olayı ile ilgili herhangi bir adımın atılmadığı bildiriliyor.

Şehir içi trafiğini azaltmak üzere Devlet Demir yolları tarafından Menderes caddesi üzerinde yapımı tamamlanarak trafiğe açılan üst geçit projesi kapsamında yol güzergahının daralması sebebiyle o bölgede park yasağı uygulanması gerektiği belirtiliyor.

Üst geçit bölgesinde ki park uygulaması nedeniyle karşılıklı iki aracın yan yana geçemediği gibi,özellikle kavşağa girildiğinde yolun tam olarak görülmemesinden kaynaklı tehlike arzeden yolda neden bugüne kadar önlem alınamadığı soru işareti oluşturuyor.

Diğer yandan, defalarca gündeme gelen park uygulaması ile ilgili Karabük yetkilileri ile birlikte İl trafik komisyonunun da duyarsız kaldığı yönünde bilgiler verilirken,yanlış uygulama ile rezaletin sürdüğüne dikkat çekiyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Safranbolu’da Yaz Keyfi: Tarihi ve Kültürel Mirasıyla Büyüleyen Kent!

Yayın: 28.04.2024 13:57
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlü, UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan kenti Safranbolu’da hafta sonunda turist yoğunluğu devam ediyor. Tarihi konaklarıyla ve geleneksel mimarisiyle dikkat çeken kent, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Her yıl yüzbinlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Safranbolu, özellikle yaz aylarında yoğun bir turist akınına uğruyor. Bu yoğunluk, kentin konaklama tesislerinin doluluk oranını arttırırken; hediyelik eşya, lokum dükkanları, restoran, kafe gibi işletmelerin de yoğun bir şekilde hizmet vermesini sağlıyor.

Safranbolu, tarihi dokusuyla ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistler, Safranbolu’da sıcak yaz günleri için özellikle hafta sonunda birbirinden zengin içeriğe sahip, açık hava, gastronomi, gurme tadım, yürüyüş, yoga, bisiklet gibi organizasyonlarla dolu, kültür, sanat, doğa ve müzik etkinliklerinin olmasını talep ediyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)