Uluslararası Öğrencilere Eğitim Programı Düzenlendi

Uluslararası Öğrencilere Eğitim Programı Düzenlendi

Yayın: 20.07.2018 21:53
Paylaş:
A+ A-

Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okulu kapsamında 18 ülkeden Karabük’e gelen 23 öğrenci, Safranbolu Belediyesi bünyesinde çalışmalarını sürdüren, Safranbolu Kültür Eğitim Merkezi’nde (SAKEM) el sanatları kurs eğitimi almaya başladı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezinin (TÖMER) ev sahipliğinde Karabük’te bulunan 23 öğrenci, SAKEM’de çok boyutlu Kağıt Rolyef Kesme Sanatı ve Seramik ’’ kurslarında 3 hafta boyunca eğitim alacak.

Yunus Emre Enstitüsü’nün 2010’dan bu yana Türkçe Yaz Okulu programı kapsamında bu yıl üçüncü yaz okulu etkinliği çerçevesinde, 118 ülkeden bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Karabük Üniversitesi 18 ülkeden 23 öğrenciye ev sahipliği yapacak. Bu projede öğrencilere hem dil, hem de Türk kültürü ve sanatı tanıtılacak.

SAKEM’de Uluslararası öğrencilere geçtiğimiz yıllarda kısa dönemli eğitim programları düzenlendiği, Türk sanatları alanında eğitimler verildiği, bu yıl da öğrencilere Türk kültürünü ve el sanatlarını atölye çalışması şeklinde öğretileceği bilgisi verildi. Etkinlik kapsamında uluslararası öğrenciler eğitime Kağıt rolyef çalışmasıyla başladı. Öğrencilerin seramik eğitimi de alacakları programda Türk kültürüne karşı ayrıca bir ilgi duydukları gözlemlendi.
SAKEM İlçe Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile, geleneksel sanatları canlandırma konusunda yaptığı çalışmaların yanı sıra, çağa uygun modern eğitim sistemiyle de Safranbolu’da öncü olmaya devam ediyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gürsoy Vakfı “Erbap” projesiyle yeni ustalar yetiştiriyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Kültürel mirasın korunması adına çalışmalar yürüten Gürsoy Vakfı, “Erbap” projesiyle sektöre alanında yetişmiş genç yetenekler kazandırıyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Gürsoy Grup bünyesindeki Güryapı İnşaat ve Restorasyon AŞ, kültürel mirasın korunması ve yaşatılması adına önemli projeler yürütmeye devam ediyor. Alanlarında uzmanlaşmış kişilerin deneyimlerini genç yeteneklerle paylaşmasına olanak sağlayacak olan proje, mayıs ayında alacağı başvurular ile sektöre yeni yetenekler kazandırma fırsatı sunacak.

Vakıf, kültürel dokuyu koruyan ve gelecek nesillere aktarımı sağlayan sosyal sorumluluk projelerinde “liyakata” odaklanıyor.

Usta-çırak ilişkisiyle uzmanlar gençlere kariyerleri için teknik detayları, geleneksel işçiliği, tarihi dokuyu koruyarak hassas restorasyon becerilerini geliştirmeyi öğretecek.

Proje kapsamında Gürsoy Grup bünyesinde bulunan Güryapı şantiyelerindeki atölyelerde, üniversitelerin restorasyon bölümlerindeki gençlere staj imkanı sunulacak. Atölyelerde staj gören gençler, mesleki becerilerini geliştirirken aynı zamanda staj sonrası iş olanakları ile sektörde yer bulma fırsatı da elde edebilecek.

Hem yurt içi, hem de yurt dışı atölyelerde staj gören gençler farklı iş deneyimleri kazanarak, uluslararası alanda kendilerini geliştirme imkanı bulacak.