Yeni Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Yeni Girişimci Adayları Sertifikalarını Aldı

Yayın: 09.08.2018 00:17
Paylaş:
A+ A-

İŞ-KUR, KOSGEB ve Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası işbirliği ile Yenice’de düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimini başarı ile tamamlayanlara belgeleri verildi.

Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, KOSGEB Müdürü Serhat Saygın, BAKKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sakin Eren, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu ve kursiyerlerin katıldığı programda, 32 saatlik Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi alan 25 kursiyer belgelerini aldı.Yenice Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, yeni girişimcilerle kurulacak işletmelerin, istihdam artışına katkı sağlayacağına dikkat çekerek, her açılan işletmenin yeni iş kapısı olarak değerlendirdiklerini ve eğitimin düzenlenmesine katkı sağlayan İŞ-KUR,KOSGEB ve Esnaf Odası yetkililerine teşekkür etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven’de İŞ-KUR olarak; istihdamın korunmasına ve artırılmasına, işsizlerin mesleki niteliklerinin geliştirilmesine, iş deneyimlerini artırmalarına ve kendi işlerini kurmalarına, işsizliğin azaltılmasına ve özel politika gerektiren grupların iş gücü piyasasına kazandırılmasına yardımcı olmak üzere, aktif iş gücü hizmetleri kapsamında mesleki eğitim kursları, işbaşı eğitim programları, girişimcilik eğitim programları ve engelli-eski hükümlülere yönelik tasarlanacak olan diğer kurs, program, proje ve özel uygulamalar düzenlediklerini, Kişilerin Girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak,girişimcileri iş planı kavramı ile tanıştırarak, başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla KOSGEB ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile eğitim protokolü yaparak, uygulamalı girişimcilik eğitimlerini gerçekleştirdiklerini belirtti.

KOSGEB Müdürü Serhat Saygın’da eğitimler kapsamında amacımız bu kişilerin başarılı işletmeler kurmalarına destek vererek, istihdama ve ekonomimize katkı yapmalarını sağlamak olduğunu,özellikle imalat ve üretime yönelik işletmelere farklı desteklerinin olduğunu ve bu imkanlardan da yararlanılması konusunda KOSGEB İl Müdürlüğü olarak her türlü yardımın yapıldığını söyledi.Yenice Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Cevdet Abaoğlu’da işbirliğinden dolayı İŞ-KUR ve KOSGEB yetkililerine teşekkür edip, kendi işini kurmak isteyenlere yönelik Oda olarak her zaman destek verdiklerini belirtmiş ve katılımcılara kurmak istedikleri işlerinde kolaylıklar diledi.

Daha sonra eğitimi tamamlayan 25 kişiye sertifikaları verilerek, program sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu yasaklı limonlar imha ediliyor

Yayın: 03.05.2024 12:46
Paylaş:
A+ A-

Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, yasaklı madde kullanıldığı için Bulgaristan tarafından geri çevrilen limonlarla ilgili üretici ve ihracatçı firmalar hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, Avrupa Birliğine (AB) ihraç edilen ve geri dönen ürünlerle ilgili medyada yer alan haberler üzerine açıklama yapılması ihtiyacı doğduğu belirtildi.

AB üye ülkeleri tarafından yapılan resmi kontroller sonucunda tespit edilen olumsuzlukların Gıda ve Yemde Hızlı Alarm Sistemi (RASFF) üzerinden ilan edildiği aktarılarak, sistemin erişime açık olup herkes tarafından görülebildiği ifade edildi.

Türkiye’nin itibarı ile Türk malının imajının korunması, güvenilir ürünlerin piyasaya sunulması ve ihraç edilmesi için RASFF bildirimlerinin kurumca ivedilikle incelendiği ve hata kaynağının tespitine yönelik resmi kontrollerin başlatıldığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bildirim alan üretici, ihracatçı ve bildirime konu ürünlere yönelik resmi kontroller yapılmakta, tedbirler alınmakta, ihracatçı firmalara 1 yıl süreyle yüzde 100 analiz sıklığı uygulanmaktadır. Son günlerde haberlere konu olan, RASFF bildirimlerinde tespit edildiği belirtilen, chlorpyrifos-ethyl aktif maddesinin 21 Mayıs 2020’de, propiconazole aktif maddesinin 31 Aralık 2020’de, chlorpyrifos-methyl aktif maddesinin 31 Aralık 2021’de, Avrupa Birliğinde alınan kararlar, çevre ve insan sağlığı dikkate alınarak ülkemizdeki kullanımları sonlandırılmıştır. Ayrıca ülkemizde AB uyum çerçevesinde çevre ve insan sağlığı açısından olumsuz etkileri tespit edilen 223 aktif madde daha yasaklanmıştır. Belirtilen tarihlerden sonra yasaklı aktif maddeleri içeren bitki koruma ürünlerinin üretimine ve ithalatına izin verilmemektedir. Mevzuata aykırı hareket eden bütün kişi ve firmalara olduğu gibi, son olarak haberlere konu olan, Bulgaristan’dan dönen ve yasaklı madde kullanıldığı tespit edilen limonlarla ilgili de üretici ve ihracatçı firmalarla ilgili soruşturma başlatılmıştır.”

Açıklamada, bitki koruma ürünlerinin kaçak veya tavsiye dışı kullanımının önlenebilmesi amacıyla kolluk kuvvetleri ile işbirliği yapılarak ilaç üreticilerin, dağıtıcıların, bayilerin ve çiftçilerin denetlendiği aktarılarak, yasaklı veya tavsiye dışı aktif maddeli bitki koruma ürünlerinin kullanımının engellenmesi amacıyla “hasat öncesi pestisit denetimi” yapıldığı belirtildi.

Denetimlerde pestisit kullanımına alternatif yöntemlerden biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin kullanılmasının teşvik edildiği ve maddi olarak da desteklendiği vurgulanan açıklamada, “Ülkemizde yetiştirilen ürünlerin tarladan çatala gelene kadar bütün süreçlerde pestisit kontrolleri aralıksız gerçekleştirilmektedir. Yetiştirilen ürünlerin ülkemiz mevzuatına uygun olmadığı tespit edilen ürünler nedeniyle, gıda işletmesine ve birincil üreticiye 5996 sayılı Kanuna uygun yasal işlem uygulanmaktadır.” ifadelerine yer verildi.

Uygunsuz ürünlerin tüketime sunulmasına izin verilmeyerek imha edildiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“RASFF’a konu olan veya herhangi bir nedenle ülkemize geri dönen tüm gıda ve yem ürünleri, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunumuz ve yönetmeliklerimiz gereği yüzde 100 analize alınarak resmi kontrole tabi tutulmakta olup, analiz sonucu ülkemiz mevzuatına uygun olmayan ürünlerin girişine katiyen izin verilmemektedir. Bu tür haberler, ülkemizin uluslararası itibarını zedelemekte ve ihracatını da riskli hale getirmektedir. Halkımızın sağlıklı gıdaya erişebilmesi için resmi kontrollerimiz aralıksız devam etmektedir.” (AA)