Safranbolu’da Z Kütüphanelerinin Beşincisi Açıldı

Safranbolu’da Z Kütüphanelerinin Beşincisi Açıldı

Yayın: 27.09.2018 22:57
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer’in katkıları ile Safranbolu’da bir Z Kütüphane daha öğrencilerin hizmetinde.

Safranbolu’da daha önce 4 okulda açılışları gerçekleşen, içerisinde bilgisayardan, zeka oyunlarına, çok sayıda kitaptan, dinlenme alanlarına kadar pek çok argümanı bulunduran Z Kütüphanelerin ( Zenginleştirilmiş ) 5. si Safranbolu Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinde öğrencilerin hizmetine sunuldu.

Okul bahçesinde düzenlenen törene, Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş, İlçe Emniyet Müdürü Osman Gül, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Burak Ören, Kamu Kurumlarının İdarecileri, Okul Müdürü, Öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan açılış töreninde konuşan Edebiyat Öğretmeni Satiye Dağı; “ Gençlerimizin her gün yenilenen bilgiye ulaşarak sürekli değişen ihtiyaç ve beklentilere cevap verebilecek şekilde yetişmeleri hepimizin arzusudur. Okuyan ve kütüphanelerden yararlanan bireylerin, ruhen ve bedenen daha sağlıklı olacağına ve toplumun sorunlarına kalıcı çözümler üreteceğine inanıyorum. Bu vesile ile her biri kültür ve sanat değeri olan şair ve yazarlarımızı öğrencilerimizin gönül bahçesine emanet ediyor, estetik tasarımı ile sizlere bahsettiğimiz bu muhabbet ortamından çok daha fazlasını bulacağınız Z Kütüphanemizi okulumuza kazandıran Başta Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer beyefendi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Okul Müdürü Numan Tarhan ise, Fatih Sultan Mehmet Anadolu Lisesinin ‘ Eğitimin İncisi ‘ sloganı ile eğitim öğretim çalışmalarını sürdürdüğünü ve Karabük İli genelinde öne çıkan okullar arasınde yerini aldığını söyledi.

Okulda yıl boyunca düzenlene çeşitli etkinliklerden de söz eden Tarhan, “ Her yıl Mayıs ayında düzenlene Bahar Şenliği, Geleneksel Kanyon Yürüyüşü, Müzik Çalışmaları, Tanıtım Gezileri bunlardan sadece bir kaçı. Yine Kaymakamlığımız tarafından geçtiğimiz yıl başlatılan Genç Kalemler Yazıyo projesine de 20 öğrencimiz ile katılım sağlıyoruz. Bu kapsamda akademik, sosyal ve kültürel açıdan öğrencileri geleceğe hazırlayan okulumuza Z Kütüphanenin kurulmasından dolayı da oldukça mutluyuz. Bu duygu ve düşüncelerle, öğrencilerimize yeni pencereler açacak olan Z Kütüphanenin kazandırılmasında desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakamımız ve Belediye Başkanımız Dr. Fatih Ürkmezer’e teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş yaptığı konuşmada; “ Hızla değişen ve dönüşen dünyada birçok kavramla karşı karşıyayız, küreselleşme, globalleşme, teknoloji diyoruz bu kavramların içerisini dolduracak nitelikli insan yetiştirmenin yolu da okumaktan geçiyor. Dünya ile rekabet edebilmek için kendi kültürel değerlerimizi yaşayıp bir sonraki kuşaklara aktarmanın yanı sıra, okuduğumuzu anlamlandırmak analiz etmek geri bildirimde bulunmak ve doğru davranışlarda bulunma gibi kavramları da içermekte. Bu kütüphanelerin kurulmasında Başta Milletvekillerimiz olmak üzere Sayın Valimize, Kaymakamımıza ve bu kütüphanelerin dolup taşmasına vesile olan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ise, “ Kaymakamlık ve Belediye olarak ekip halinde çalışıyoruz. Bu şekilde çalıştığımız sürece çok daha başarılı olacağımıza inanıyoruz. Hızla değişen dünyada önem verilmesi gereken konular arasında eğitim yer almakta. Ülkemizi daha müreffeh devletler seviyesine çıkarmak, daha üst seviyelere taşımak için daha çok çalışmak gerekiyor. Ancak bu çalışmaları bilgili ve bilinçli bir şekilde yaparsak hem içinde yaşadığımız toplum hem de ülkemiz bundan daha iyi faydalanacaktır” dedi.

Z Kütüphaneleri, sosyal faaliyetlerin ve geliştirilecek bütün eğitsel projelerin bir parçası olarak gördüğü kaydeden Ürkmezer; “ Safranbolu’da 1 yıl içinde 5’incisinin açılışını gerçekleştirdiğimiz Z Kütüphane projemize destek veren öncelikle Milli Eğitim Bakanlığımıza, Destek Hizmetlerimizin Genel Müdürü Sayın Salih Ayhan’a çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Önümüzdeki hafta bir Z Kütüphane açılışının daha gerçekleşeceğini ifade eden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer, sözlerini şöyle noktaladı; “ İnşallah 2 kütüphanenin daha sözünü aldık. Bu yıl bitmeden Safranbolulu çocuklarımıza bu kütüphaneleri kazandıracağız. Biz ne yaparsak yapalım kütüphanelerin içerisinde insan olmadan hiçbir işe yarmayacağını biliyoruz. Safranbolu olarak eğitim alanında ülkemiz genelinde çok iyi konumdayız. Siz değerli öğrencilerimizden isteğimiz, kütüphanelere ilgi göstermeniz, dolayısı ile çok okumanız ve sosyal faaliyetlere katılım sağlamanızdır. Bizler Kaymakamlık ve Belediye olarak bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da eğitim faaliyetlerine destek vermeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, bu kütüphanelerin çocuklarımız tarafından sık sık kullanılacağına inanıyor, Z Kütüphanenin okulumuza ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından önce okul öğrencilerinin hazırladığı resim sergisi gezildi ardından kurdele kesildi.

Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer ve törene katılanlar okulun giriş katındaki Z Kütüphaneyi gezerken öğrenciler ile hatıra fotoğrafı da çektirdiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İsrail ordusu Gazze’de bazı mahalleleri boşalttı

Yayın: 06.05.2024 11:27
Paylaş:
A+ A-

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığı duyuruldu.

İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail ordusunun, Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi.

The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus’taki “insani bölgelere gitme” çağrısı yaptığı kaydedildi.

İsrail Ordusu Radyosu: Refah’ın doğusundaki tahliyeler yaklaşık 100 bin Filistinliyi kapsayacak

İsrail Ordusu Radyosunda konuya dair yayımlanan habere göre, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentinin doğu mahallelerinde ordunun tahminlerine göre tahliye edilecek yaklaşık 100 bin kişi bulunuyor.

Filistinlilerin tahliye edilmesi kararı dün gece siyasi ve güvenlik işlerinden sorumlu Mini Bakanlar Konseyi Toplantısı’nda alındı.

Öte yandan İsrail ordusu, Refah kentinin doğusuna attığı broşürlerle bölge sakinlerinin evlerini boşaltmaları ve kentin batısına gitmeleri uyarısında bulundu.

İsrail ordusunun Filistinlilere havadan attığı el ilanları, kısa mesajlar ve telefon aramaları aracılığıyla boşaltılması gereken bölgeler ve sivillerin gitmesi gereken alanlara hangi yollardan erişileceğini içeren bilgiler verildi.

BM: İsrail’in Refah’a saldırması daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecek

Birleşmiş Milletler (BM) Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA), X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada, UNRWA’nın mümkün olduğu sürece Refah’ta kalmaya devam edeceği ve bölgedeki halka yardım sağlamayı sürdüreceği belirtildi.

İsrail’in olası kara saldırısının bölgede neden olacağı sonuçlara dair ise açıklamada, “İsrail’in Refah’a saldırması daha fazla sivilin acı çekmesi ve ölmesi anlamına gelecektir.” ifadesine yer verildi.

Gazze’de yerinden edilenlerin son sığınağı Refah

İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana sürdürdüğü saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi’nde 1,9 milyon kişi, yerinden edildi. Bu Filistinlilerin çoğu, İsrail’in daha önce “güvenli bölge” olduğunu iddia ettiği Refah kentine sığındı.

Gazze Şeridi’nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah’ın İsrail saldırılarından önce 280 bin olan nüfusu, halihazırda 5 katından fazla artarak neredeyse 1,5 milyona ulaştı.

İsrail saldırılarından kaçarak, yeterli kalacak yerin bulunmadığı ve altyapının yetersiz kaldığı Refah’a sığınan Filistinlilerin büyük bölümü, derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail ordusunun sık sık hava saldırıları düzenlediği Refah’a kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi’nde sığınacak yerinin kalmayacağından endişe edilirken, uluslararası toplumdan gelen uyarılara rağmen İsrail makamları, Refah’ı işgal etme tehdidini sürdürüyordu.

Savunma Bakanı Yoav Gallant, dün, Hamas hareketinin Tel Aviv hükümetiyle esir takası anlaşmasına varmak istemediğine dair göstergeler olduğunu iddia ederek, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Refah kentini “çok yakında işgal edeceklerini” belirtti.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 683 Filistinli öldürüldü, 78 bin 18 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

İsrail askerleri Batı Şeria’daki Tulkerim Mülteci Kampı’nı kuşatma altına aldı

İsrail ordusunun, işgal altındaki Batı Şeria’da çok sayıda bölgeye baskınlar düzenlediği ve Tulkerim Mülteci Kampı’nı sıkı kuşatma altına aldığı bildirildi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, İsrail askerleri Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim Mülteci Kampı’na baskın düzenledi.

Kampın çeşitli noktalarını kuşatan askerler ile baskına tepki gösteren Filistinliler arasında çatışma çıktı; askerler evleri, dükkanları ve altyapıyı tahrip etti.

Kampta zaman zaman patlama sesleri duyulurken, İsrail güçleri Es-Sevalime Mahallesi’nden Filistinli aileleri tahliye etmeye başladı.

Tanıklar, İsrail güçlerinin Tulkerim kentindeki Sabit Hastanesini de kuşattığını ve ambulanslarda arama yaptığını aktardı.

Çok sayıda Filistinli gözaltına alındı

Yerel kaynaklar, İsrail askerlerinin Kalkilya kentine de baskın düzenlediğini ve baskına tepki gösteren Filistinli gruplarla arasında çatışma çıktığını belirtti.

Kaynaklar askerlerin, Kalkilya’nın doğusundaki Ceyus ve Azun kasabalarına, Nablus’un doğusundaki Asker Mülteci Kampı’na, Beytüllahim’deki Ed-Dehişe Kampı ile bazı beldelere ve El Halil’de çeşitli yerlere baskınlar düzenleyerek çok sayıda kişiyi gözaltına aldığı bilgisini verdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de Filistinlilere yönelik gözaltı, baskın ve saldırılarda artış yaşanıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te de 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 496 Filistinli hayatını kaybetti. (AA)