Karabük Üniversitesine özel yeni şarkı

Karabük Üniversitesine özel yeni şarkı

Yayın: 05.10.2018 21:49
Paylaş:
A+ A-

Söz ve müziği Suat Suna’ya ait olan “Seni Buldum” isimli şarkı Karabük Üniversitesine uyarlandı.

Karabük Üniversitesi 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında öğrencilerini sürpriz bir şarkıyla karşıladı. Suat Suna’nın, Karabük Üniversitesi için düzenlediği “Seni Buldum Karabük Üniversitesi” isimli şarkı video klibiyle Karabük Üniversitesinin youtube ve diğer sosyal medya hesaplarından yayımlandı.

Şarkının dizelerinde, üniversiteye giriş sınavlarının sonucunda Karabük Üniversitesini kazanan ve bu sonuçtan dolayı mutluluğunu anlatan bir öğrencinin duygularına yer veriliyor. Yönetmenliğini Devrin Usta, görüntü yönetmenliğini ise Recep Sevci’nin yaptığı video klipte üniversitenin öğrencileri ve çalışanları rol aldı. Öğrencinin gözünden Karabük Üniversitesinin anlatıldığı video klipte, üniversitenin eğitim olanakları ile kampüs ve sosyal yaşamın yanı sıra dünya miras kenti Karabük’ün Safranbolu ilçesi ve ormanlarıyla ünlü Yenice’nin doğal güzellikleri de sunuluyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye’nin turizm geliri yılın ilk çeyreğinde yıllık bazda yüzde 5,4 arttı

Yayın: 30.04.2024 11:06
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin turizm geliri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,4 artarak 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu, bu yılın ocak-mart dönemine ilişkin turizm istatistiklerini açıkladı.

Turizm İstatistikleri için 2022 yılında gerçekleştirilen revizyonun devamı niteliğindeki 2024 yılı revizyonu ile Emniyet Genel Müdürlüğünden alınan günübirlik ziyaretçilere ilişkin verinin kullanımına başlandı. Ziyaretçilerin kullandıkları sınır kapısı türü (deniz, demir, hava, kara) ayrımında hesaplamalar yapılarak örnekleme tasarımı güncellendi. Bunun sonucunda, turizm gelir ve gideri için planlanan revizyonlar tamamlanarak söz konusu revizyon 2012’den 2023’ü kapsayacak şekilde uygulandı.

Buna göre, turizm geliri geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 5,4 arttı. Söz konusu dönemde turizm geliri 8 milyar 784 milyon 800 bin dolar olarak kaydedildi.

Turizm gelirinin yüzde 21’i ülkeyi ziyaret eden yurt dışı ikametli vatandaşlardan elde edildi. Ziyaretçiler, seyahatlerini kişisel veya paket tur ile organize etti. Bu çeyrekte yapılan harcamaların 7 milyar 775 milyon 627 bin doları kişisel harcamalar, 1 milyar 9 milyon 174 bin doları ise paket tur harcamalarından oluştu.

Ülkeden çıkış yapan ziyaretçi sayısı bu yılın birinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,1 artarak 9 milyon 10 bin 90 kişiye çıktı. Ziyaretçilerin yüzde 21,6’sını 1 milyon 942 bin 94 kişiyle yurt dışında ikamet eden vatandaşlar oluşturdu.

Bu çeyrekte Türkiye’den çıkış yapan ziyaretçilerin gecelik ortalama harcaması 93 dolar oldu. Yurt dışında ikamet eden vatandaşların gecelik ortalama harcamasının ise 64 dolar olduğu görüldü.

Ocak-mart döneminde turizm geliri içerisindeki yeme içme harcamalarının payı yüzde 22,6, uluslararası ulaştırma harcamalarının payı yüzde 16,7, paket tur harcamalarının payı ise yüzde 11,5 oldu. Geçen yılın aynı dönemine göre yeme içme harcamaları yüzde 2,8, uluslararası ulaştırma harcamaları yüzde 11,8 ve paket tur harcamaları yüzde 19,4 arttı.

Bu çeyrekte ziyaretçiler Türkiye’yi yüzde 46 ile en çok “gezi, eğlence, sportif ve kültürel faaliyetler” amacıyla ziyaret etti. İkinci sırada yüzde 31,3 ile “akraba ve arkadaş ziyareti”, üçüncü sırada ise yüzde 9,6 ile “alışveriş” yer aldı. Yurt dışı ikametli vatandaşlar ise ülkeye yüzde 73,6 ile en çok “akraba ve arkadaş ziyareti” amacıyla geldi.

Turizm gideri yüzde 11,3 arttı

Yurt içinde ikamet edip başka ülkelere ziyarette bulunan vatandaşların harcamalarından oluşan turizm gideri, yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı çeyreğine göre yüzde 11,3 yükselerek 1 milyar 779 milyon 649 bin dolar oldu. Bunun 1 milyar 444 milyon 620 bin dolarını kişisel, 335 milyon 30 bin dolarını ise paket tur harcamaları oluşturdu.

Söz konusu dönemde yurt dışını ziyaret eden vatandaş sayısı yıllık bazda yüzde 18,4 artışla 2 milyon 449 bin 225 kişiye ulaştı. Bunların kişi başı ortalama harcaması 727 dolar olarak gerçekleşti.