Kanlıca Mantarı El Yakmaya Devam Ediyor

Kanlıca Mantarı El Yakmaya Devam Ediyor

Yayın: 07.10.2018 23:15
Paylaş:
A+ A-

İlk çıktığında 40 liradan satılan kanlıca mantarı, şuanda da 25-30 liradan satılmaya devam ediyor.

Genellikle soğuk ve yağışlı bölgelerde yetişen ve bulunması marifet isteyen Kanlıca Mantarı ilk çıktığı günlerde 40 TL’den satışa sunulurken,şuanda ise çarşı pazarda 25 ila 30 liradan alıcı buluyor.

Bilimsel adı ‘Lactarius salmonicolor’ olan mantar birçok vatandaş tarafından besin değeri olmadığı halde aranan bir yiyecek türü olurken, Köylüler tarafından toplanan ve 25-30 TL’den satılmasına devam edilmesine bazı vatandaşlar bu mantarlarda mı“dolarla mı geliyor” diye ifadelerde bulunuyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İsdemir’den 79,5 milyon dolarlık yeni yatırım

Anadolu Ajansı
Yayın: 27.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye'nin yassı ve uzun çelik üretebilen entegre tesisi olan OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden İsdemir (İskenderun Demir ve Çelik AŞ), yeni yatırımı Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi'ni (İkiz tip RH-OB) düzenlenen törenle devreye aldı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, İsdemir, demir-çelik sektöründe yaşanan hızlı dönüşüme uyum sağlamak için yatırımlarını sürdürüyor. Şirket, 1 milyon 200 bin ton/yıl üretim kapasitesine sahip Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi için 79 milyon 500 bin dolarlık yatırım gerçekleştirdi.

Üst düzey kalitede temiz çelik üretim kabiliyetine sahip yeni tesisin konumu simülasyon çalışmalarıyla tespit edildi. Tesis için en uygun yer olarak belirlenen Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi'nin boşaltılabilmesi için başka bir bölgede yeni Tandiş Bakım ve Hazırlama Tesisi kuran İsdemir, ardından Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi Yatırım Projesi'nin inşa çalışmalarına başladı.

Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi'nin ana mühendislik, proses mühendisliği ve teknolojik ekipmanlarının temini dışında kalan inşaat ve montaj işleri, toz toplama sistemleriyle su sistemlerinin kurulması gibi tüm inşa çalışmaları yerli firmalar tarafından gerçekleştirildi.

Erdemir Mühendislik'in tüm departmanlarıyla dahil olduğu projenin önemli kilometre taşlarından RH-2 İstasyonu'nda sıcak testleri 25 Mart'ta başlarken, istasyonda bugüne kadar 30 döküm gerçekleştirildi.

Soğuk testlerin devam ettiği RH-1 İstasyonu'nda ise, testlerin tamamlanmasının ardından haziran ayında üretime başlanması planlanıyor.

İkiz Tip Gaz Giderme (RH-OB) Tesisi'nin tam kapasite devreye girmesiyle birlikte İsdemir, çeşitli kalitelerde üst düzey çelik kalitelerini de ürün portföyüne ekleyecek.