Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 18.11.2018 20:43
Paylaş:
A+ A-

Geçtiğimiz dönem İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimlerinden kaynaklanan bir sebeple, AK Parti’den ihraç edilen Ahmet Sözen yeniden AK Parti’ye üye oldu.

AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz; “İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Sözen, bugün itibari ile partimize üye olmak için müracaat etmiştir” dedi.

Ahmet Sözen’in AK Parti’ye tekrar üye olmasıyla ilgili açıklama yapan AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, Sözen’in AK Parti Karabük İl Başkanlığı’na üyelik için başvuruda bulunduğu belirterek, “Daha önce İl Genel Meclis Başkanlığı seçimlerinden kaynaklanan bir nedenle AK Parti’den ihraç edilen; ama buna rağmen AK Partimiz ile hiçbir zaman gönül bağını koparmayan Ahmet Sözen, partimize sadakatten de ayrılmamıştır. Partimizden ayrı kaldığı dönemde de bağlılığına devam etmiş ve bu süreçte yaşanan seçimlerde dahi aktif olarak çalışmalara katılmıştır. Şimdi genel merkezimiz ve yetkili kurullarımız ile yapmış olduğumuz değerlendirmelerde olumlu sonuçlanmış ve İl Genel Meclis Başkanımız Ahmet Sözen’i yeniden partimize üye olarak kabul etmiş bulunmaktayız. AK Partimize, memleketimize ve Ahmet Sözen’e hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

İl Başkanı Altınöz’ün açıklamalarının ardından konu ile ilgili kısa bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ise, “Ben AK Parti’nin Safranbolu’da kurucu üyelerindenim. AK Parti benim için sadece bir siyasi parti değil; aynı zamanda dava olarak gördüğüm bir yerdir. Şimdiye kadar liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çizgisinden hiç ayrılmadım. Ne görevde olursam olayım her zaman partimin emrinde ve hizmetinde oldum. Ben gönül olarak hep AK Partimizin ve teşkilatımızın yanında oldum, bundan sonra da böyle olmaya devam edeceğim. Birlik ve beraberlik içerisinde de yerel seçimlerde çalışarak Karabük merkez ve ilçelerinde inşallah başarıya ulaşacağız. Rabbim bizlerin yar ve yardımcısı olsun. Memleketimize, AK Partimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Tarhan: “İnsanlara faydalı olan kişiler sağlıklı yaşlanmayı başarıyor”

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, belli yaşa gelmiş bir kişinin diğer insanlara faydalı olduysa ve bundan zevk alıyorsa sağlıklı yaşlanmayı başardığını belirtti.

Üniversiteden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Prof. Dr. Tarhan, kronolojik, biyolojik ve psikolojik olarak 3 çeşit yaşlanma olduğunu kaydetti.

Tarhan, “Kronolojik yaşlanma nüfus kağıdındaki, biyolojik yaşlanma yaşamla beden ile ilgili, psikolojik yaşlanma da ruhsal yaşlanması kişinin. Yani kendini ruhen yaşlı hissetme yaşı diyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Kişinin kaliteli, güvenli bir yaşlanma süreci geçirmediği zaman, psikolojik olarak erken yaşlandığını kaydeden Tarhan, insan vücudunu “devlete”, beynini ise “hükümete” benzeterek, “Beynimiz iyi çalışmadığı zaman devletin bütün kurumları nasıl çalışmaz, burada da aynı şekilde böyle olunca bütün organlar bozulmaya başlıyor. Kişinin beyindeki yazılım bozuluyor aslında.” örneğini verdi.

Kişinin yaşam felsefesinin, hayata ve yaşlanmaya bakışıyla ilgili olduğunu aktaran Tarhan, yaşam felsefesinin çok önemli olduğunun altını çizdi.

Tarhan, “Kişi, zihinsel ve duygusal yatırımını bedenine yaptıysa, vücudunda bir sivilce çıksa felaketleştirir hemen. Paraya yaptıysa ufak bir kayıpta felaketleştirir. Şöhrete yaptıysa, onunla ilgili bir şey yaşadığı zaman hemen felaketleştirir ve hızla çökmeye başlar, depresyona girer ve psikolojik yaşlanma hızla başlar. Kişinin sağlıklı, güvenli bir yaşlılık geçirmesi için de güvenli yaşlılığın temelleri çocuklukta atılıyor. Biz yaşlılık psikolojisi değil, yaşlanma psikolojisi demeyi daha çok tercih ediyoruz. Çünkü çocuk doğar doğmaz, yaşlanmaya başlıyor insanoğlu. Doğmayla birlikte kronometre işliyor, yaşlanıyor.” görüşlerini kaydetti.

– “Akıl keskinliği kılıç keskinliğinden daha keskindir”

Bilimdeki yeni gelişmelerin, insan beyninin yaşlanmasıyla ruhsal yaşlanmasının arasında nedensellik bağı olduğunu gösterdiğine işaret eden Tarhan, kişinin yaşam felsefesi sağlıklıysa hayatının son nefesine kadar kendisiyle barışık, mutlu ve üretken bir yaşlı olabildiğine değindi.

Tarhan, şu bilgileri paylaştı:

“Belli yaşa gelmiş bir insan birkaç kişiye bir şey öğretmekten, faydalı olmaktan müthiş zevk alıyorsa, sağlıklı yaşlanmayı başarmış demektir. Yaşlandıkça bazı beden yetilerimiz azalıyor. Hafıza biraz zayıflıyor, ataklık, girişimcilik azalıyor ama bilgelik ve ağırbaşlılık belirginleşiyor. Yani mantıklı, doğru düşünme, doğru karar verme, muhakeme gücü artıyor. Bilgi birikimi, tecrübe arıyor. Daha tutarlı, hoşgörülü, sabırlı oluyor bu kişiler. Büyük işler başaranlar fiziksel güç yerine zihinsel güce önem veren kişilerdir. Büyük işler bedensel güçten ziyade zihinsel güçlerle yapılıyor. Akıl keskinliği kılıç keskinliğinden daha keskindir, o da bilgeler de vardır, yaşlı bilgelerde. Bu sağlıklı psikolojik yaşlanma, bilgeleştiren yaşlılar olmayla çok yakından ilgilidir.”