Safranbolu KHGB 2.Olağan Meclis toplantısı yapıldı

Safranbolu KHGB 2.Olağan Meclis toplantısı yapıldı

Yayın: 21.04.2019 21:43
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği (KHGB) 2019-2. Olağan Meclis toplantısı İlçe Halk Kütüphanesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Toplantıya; Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İl Genel Meclisi Üyesi Ahmet Sözen, İl Genel Meclisi Üyesi Mustafa Ünal, İl Genel Meclisi Üyesi Nuri Kırımlı, İl Genel Meclisi Üyesi Zafer Özdemir, Birlik Müdürü Gökhan Kara, Köy Muhtarları ile önceki dönem İl Genel Meclisi üyeleri ve önceki dönem köy muhtarları katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Birlik Müdürü Gökhan Kara tarafından 2018 yılı faaliyet raporu ve Safranbolu Kaymakamlığı İlçe İdare ve Denetim Şefliği Denetim Raporu sunumu yapıldı.

Kaymakam ve Birlik Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer yapmış olduğu konuşmada; İl Genel Meclisi Üyelerine ve yeni muhtarlara hayırlı olsun dileklerinde bulundu ve 2018 yılı yatırımlarından bahsetti. Ürkmezer; “Köylere Hizmet Götürme Birliğinde görev yaptığım arkadaşlarla kılı kırk yararak en adaletli şekilde yaptık. Köylere daha iyi hizmet götürebilmek sunabilmek adına özenle çalıştık. Bu yıl gelen ödeneğimiz geçen yıl gelen ödenekle aynı ve yine önceliğimiz içmesuyu ve yol olacak. Geçen yıl sıcak asfalt Türkiye genelinde zorunlu hale getirildi. Safranbolu da 2018 yılında 30 km sıcak asfalt yapıldı. Amacımız daha çok yol yapabilmek onu da bu yıl yapacağız inşallah.
Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin Kaymakamlar Müze Evi ve Kent Tarihi Müzesi gibi bir gelir kaynağımız var. Diğer hizmet birliklerinde böyle bir kaynağı yok. Kaymakamlar Müze Evi için Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. Restorasyon çalışması için Vilayetler Hizmet Birliğinde 600.000,00.-TL bir kaynak geldi. Restorasyon projesini yaptırdık. Belediye İmar Müdürlüğü’ne sunduk sonrası Koruma Kurulu’nun onayına sunulacak. Onaylanmasının ardından Ağustos sonu restorasyon çalışmalarına başlayacağız. KHGB’nin gelirini de daha da arttırıyoruz. Hacıhüseyinler Evi daha önceleri Birliğimizin idi. Bizden önceki dönemlerde İl Özel İdaresine devredilmiş onlar üniversiteye vermiş şimdi devrini geri alıyoruz. Onu da Safranbolu’ya ve KHGB kazandıracağız. Birliğin öz gelirleri olarak iyiyiz daha da iyi hale getireceğiz. Geçmiş dönemlerde görev yapan muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyor, yeni seçilen muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Toplantı önceki dönem il genel meclisi üyeleri ve önceki dönem köy muhtarları için hazırlanan plaket töreninin ardından Safranbolu Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen seçimi ile devam etti.Yapılan gizli oylama sonucunda Birlik Encümeni üyeliğine İl Genel Meclisi üyesi Ahmet Sözen, İl Genel Meclisi üyesi Mustafa Ünal ile Kuzyakaköseler Köyü Muhtarı Şeref Yavuz ve Cabbar Köyü Muhtarı Mustafa Akın seçildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nurettin Yiyit Yeni Görevine Başladı

Yayın: 30.04.2024 11:09
Paylaş:
A+ A-

Karabüklü  Prof. Dr. Nurettin Yiyit Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi oldu.

Prof. Dr. Nurettin Yiyit, 30 Eylül 2021 tarihinde Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesine Koordinatör Başhekim olarak atanmıştı. Geçtiğimiz günlerde Çam ve Sakura Hastanesindeki  görevi sona eren Prof. Dr. Nurettin Yiyit Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başhekim olarak göreve başladı.