Resim Bölümü öğrencilerinden “Mezuniyet Sergisi”

Resim Bölümü öğrencilerinden “Mezuniyet Sergisi”

Yayın: 01.05.2019 23:21
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü son sınıf öğrencileri tarafından “Mezuniyet Sergisi” düzenlendi.

SFTGST Fakültesi Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergide öğrencilerin yıl boyunca yapmış olduğu akrilik (su bazlı) boya, yağlı boya, üç boyutlu resim, video art, kolaj, yerleştirme ve heykel tarzındaki yaklaşık 100 eser sanatseverlerin beğenisini topladı.

Serginin açılışını yapan Rektör Prof. Dr. Refik Polat, öğrencilerin çalışmalarını tek tek inceleyerek eserler hakkında bilgiler aldı.

Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi ve Rektör Sanat Alanı Danışmanı Doç. Dr. Anıl Ertok Atmaca sergide yaklaşık 35 öğrencinin farklı tekniklerden oluşan resimlerin yer aldığını belirterek şunları söyledi, “Sergimiz 4. sınıf öğrencilerinin mezuniyet sergisi. Atölye çalışmaları var burada. Öğrencilerimize dört yıl boyunca hem klasik eğitim, hem de modern çağdaş sanat hakkında eğitim veriyoruz gündemi de yakalasınlar takip etsinler diye. Buradaki bazı çalışmalarda da yerleştirme, performans, kavramsal sanat gibi bazı ürünleri de görebileceksiniz. Hepsiyle gurur duyuyorum fakültemiz ve üniversitemiz adına.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Yeşil Ekonomi Zirvesi GPAS İstanbul” başladı

Yayın: 07.05.2024 15:48
Paylaş:
A+ A-

Letven Capital’in GPAS İstanbul ile düzenlediği “Yeşil Ekonomi Yatırım Zirvesi GPAS İstanbul” başladı.

Ekosistem ekonomisine dikkati çekerek yeşil ekonomiye geçişi temel alan zirveye, iş dünyasının önemli aktörleri, sivil toplum kuruluşu paydaşları, yeşil girişimciler ve özel sektör liderleri katıldı.

Zirve kapsamında, “Ulusal ve Uluslararası Yeşil Finans Kaynakları”,”Girişim Sermayesi Yeşil Teknoloji Yatırım Fonları”, “Yeşil Ekonomide Avrupa’nın En Geniş Ağı”, “Endüstride Yeşil Dönüşümü Gerçekleştirenler”, “Yeşil Ekonomi Arama Toplantısı” ve “Yeşil Ekonominin Platformu” başlıklı paneller düzenlenecek.

Zirvede yer alan panellerde, yeşil ekonominin temelleri ve geleceğinden ekosistem aktörlerinin yenilikçi ürünleri ve üretim ekonomisine olumlu etkilerine, sermaye ve finans ürünlerinin girişimcilere sağladığı faydalara kadar birçok konu ele alınacak.

Yeşil Kuğular kitabının yazarı John Elkington da GPAS İstanbul’da konuşmacı olarak yer alacak. Elkington, “Rejeneratif Kapitalizmde Yaklaşan Patlama” temasıyla dönüşüm yollarını anlatacak. (AA)