OBM’nin değerlendirme toplantısı Yenice’de yapıldı

OBM’nin değerlendirme toplantısı Yenice’de yapıldı

Yayın: 07.05.2019 21:53
Paylaş:
A+ A-

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü 2019 yılı faaliyet ve gerçekleşmelerin değerlendirme toplantısı Yenice İşletme Müdürlüğü sosyal tesislerinde yapıldı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı başkanlığında düzenlenen toplantıya Bölge Müdür Yardımcıları Orhan Şahin, Gültekin Aksan, Cevdet Çiçek ile Şube Müdürleri ve İşletme Müdürleri katıldı.Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı yaptığı konuşmada “2019 yılındaki çalışmaları nedeniyle başta Bölge Müdür Yardımcıları olmak üzere tüm Şube ve İşletme Müdürlerine teşekkür eden Beyazlı, 2019 yılında program hedeflerinin gerçekleştirilmesi konusunda tüm İşletme Müdürlerinin sorumluluk içinde bulunduğunu, İşletme Şeflerine uygulamalar noktasında yön verilerek verimli bir çalışma temposu ve ekip ruhu ile 2019 yılı hedeflerine de ulaşılacağını, sahaların bakımının yapılacağını, ormancılıkta geleceğe yatırım yaptıklarını söyledi.Toplantıda 2019 yılında yapılan çalışmalar ve program gerçekleşmeleri hakkında detaylı bilgiler alındı. İşletme Müdürleri; müdürlüklerinin yaptıkları faaliyetler ile ilgili veriler analiz edildi, değerlendirmeler yapıldı ve öneriler ortaya konuldu.

Damga gerçekleşmeleri, gençleştirme programları, üretim durumları, emval miktarları, gelir gider durumları, yıl sonu kar durumu,sivil kültür faaliyetleri, fidan dikim çalışmaları, okul bahçesi, cami ve ibadethane ağaçlandırmaları, Orköy çalışmaları, odun dışı ürün envanter ve satış işlemleri, kadastro dosyaları, 2-B çalışmaları konularının irdelenmesinde; eksiklikler hakkında bilgiler verildi ve yapılan faaliyetler tek tek gözden geçirildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

OYAK’tan Çin’de yeni tesis yatırımı

Anadolu Ajansı
Yayın: 02.05.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – OYAK, özellikli alümina ürünleri şirketi Almatis için Çin'de yatırım yapma kararı aldı.

OYAK'tan yapılan açıklamaya göre, Almatis'in kalsine alümina üretim kapasitesini 50 bin metrik ton artırarak 100 bin metrik tona yükseltecek tesis, şirketin yarı iletken yapısal bileşenler, tüketici elektroniği, termal kontrol cihazları ve elektrikli araçlar gibi kilit pazarlarda büyümesine olanak sağlayacak.

Toplam 6 bin 600 metrekarelik alanda kurulacak yeni tesisin inşaatı yılın son çeyreğinde başlayacak. Tesisin 2026 başında devreye alınması planlanıyor.

Almatis, ürün portföyünü genişletecek yeni kalsine ürün hattının devreye girmesi ile Çin'de toplam 100 bin metrik tonluk kapasiteye ulaşacak. Şirket, söz konusu üretimin yaklaşık 20 bin metrik tonunu bölge ülkelerine ihraç etmeyi hedefliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, 2015'te Almatis'i devraldıkları ilk günden bu yana büyümesini desteklediklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye'nin en büyük tamamlayıcı mesleki emeklilik fonu olarak maden metalürji, çimento beton kağıt, otomotiv lojistik, enerji, gıda tarım hayvancılık, kimya ve finans sektörlerinde altı kıtada, 25 ülkede ve Türkiye'nin yedi coğrafi bölgesinde, tüm zaman dilimlerinde 24 saat kesintisiz faaliyet gösteriyoruz. Asya'daki yatırımlarımızla özellikli alümina ürünleri alanında pazar lideri olan Almatis'in sektördeki gücüne güç katacak adımlar atıyoruz.”

– “Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde”

Büyüme stratejileri çerçevesinde Çin'in Qingdao Ekonomik Kalkınma Bölgesi'nde mevcut kalsine alümina tesisilerinin bulunduğu alanda yeni bir yatırımı daha hayata geçirdiklerini aktaran Erdem, yeni tesisin yüksek katma değerli üretimiyle potansiyel pazarlarda Almatis'in etki alanını genişleteceğini kaydetti.

Almatis'in küresel bir marka olduğunu ve tedarik stratejisinin temelini bu yapı üzerine inşa ettiklerine dikkati çeken Erdem, “Almatis'in bölgesel pazarlarda büyüyebilmesi için Çin'deki üretim kapasitesinin artırılması stratejik önemde. Aynı zamanda ham maddeyi yerel kaynaklardan sağlayarak, tedarik zincirinde yaşanabilecek sıkıntıların önüne geçmeyi de hedefledik. Talebe zamanında ve yeterli karşılık verebilmek, verimli ve karlı bir operasyon yürütmek üzere tüm tedbirleri aldık.” görüşlerini bildirdi.

Erdem, küresel piyasalardaki gelişmelere rağmen Çin'in büyüme potansiyelinin devam ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmede bulundu:

“Çin ekonomisi gelişmeye devam ederken, yabancı yatırımcılar da uzun vadeli büyüme fırsatlarını değerlendiriyor. Yüksek büyüme potansiyeline sahip dünyanın en büyük pazarlarından Çin'deki bu yatırımımızla küresel ağımızı genişleteceğiz. Hedef pazarlarımıza yönelik ilave 50 bin metrik ton üretim kapasitesi oluşturacağımız ve emisyon değerleri için belirlenen standartlara uygun inşa edeceğimiz yeni tesisimizde son teknolojiyi kullanacağız. OYAK olarak güçlü finansal yapımız, stratejik planlamamız, entegre faaliyetlerimizle Almatis'in bölgedeki potansiyelini değerlendirip, OYAK'ın gücüne güç katacağız.”