Uluslararası öğrenciler KBÜ’lü olmak için ter döktü

Uluslararası öğrenciler KBÜ’lü olmak için ter döktü

Yayın: 30.05.2019 02:35
Paylaş:
A+ A-

Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde ikamet eden 1000’e yakın uluslararası öğrenci Karabük Üniversitesinde eğitim alabilmek için 6 farklı ilde aynı anda gerçekleştirilen KBÜ Uluslararası Öğrenci Sınavı’nda ter döktü.

Karabük Üniversitesi 80’e yakın ülkeden 6 bin 500’den fazla öğrencisiyle uluslararası öğrenci ağını genişletmeye devam ediyor.

Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğü tarafından Türkiye’de 6 farklı noktada aynı anda uluslararası öğrenciler için sınav yapıldı. Gaziantep, Şanlıurfa, Mersin, Hatay, Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen Karabük Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (KBÜ-ULOS)’nda 1000’e yakın uluslararası öğrenci Karabük Üniversitesine girebilmek için ter döktü.

Karabük Üniversitesi tarafından bugüne kadar farklı ülkelerde ve üniversitenin bünyesinde yapılan KBU-ULOS ilk kez Türkiye’nin farklı illerinde de gerçekleştirilmiş oldu.

Söz konusu sınavla Karabük Üniversitesinde eğitim görmeye hak kazanan uluslararası öğrenciler önce Üniversitenin Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nde Türkçe dil eğitimi alıyorlar ve ardından bölümlerine devam edebiliyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu kuruldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 07.05.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Samsun-Sarp demir yolu projesi kapsamında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda (TTSO) bir araya gelen oda ve borsa başkanları, Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nu kurdu.

TTSO'dan yapılan açıklamada, demir yolu projesi için TTSO'da düzenlenen istişare toplantısına Doğu Karadeniz'deki oda ve borsa başkanlarının katılım sağladığı belirtildi.

Projeyle ilgili görüşlerin paylaşıldığı ve projenin yatırım programına alınması konusunda görüşlerin ele alındığı toplantının ardından yapılan duyuruda, Doğu Karadeniz'in doğu ve batı ticaretinin en önemli aktarma noktalarından biri olduğuna işaret edildi.

Birçok kez gündeme gelmesine rağmen bölgenin demir yolu bağlantısına henüz kavuşamadığına değinilen duyuruda, şunlar kaydedildi:

“Son dönemde özellikle Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdülkadir Uraloğlu'nun Samsun-Sarp Demiryolu proje çalışmalarına 2024 yılında başlanacağı yönündeki açıklamaları, bölge halkını ve iş dünyasını heyecanlandırmıştır. Bölgedeki Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının yönetim kurulu ve meclis başkanları olarak istişare toplantısında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde ilk kez bir araya geldik. Bölgedeki tüm oda ve borsalar, Sayın Bakanımızın açıklamalarının ardından büyük heyecanla demir yolunun ivedilikle yatırım programına alınmasını beklemektedir.”

Duyuruda, projenin hayata geçirilmesiyle bölgenin ve ülkenin menfaatine büyük katkı sağlanacağına işaret edilerek, “Önümüzdeki günlerde diğer bölge illerimizde de toplanarak yatırım programına alınmasının takipçisi olacağımızı vurgulamak istiyoruz. Oda ve borsalarımızın katılımıyla Doğu Karadeniz Demiryolu Platformu'nun kurulduğunu da bu vesileyle kamuoyuyla paylaşıyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan, platform bünyesinde bir çalışma grubu kurulacağı, yapılacak çalışmaların başta bölgedeki STK'ler, siyasi partiler, yerel yönetimler, milletvekilleri, bakanlar, TOBB Başkanı ve Cumhurbaşkanıyla paylaşılacağı bildirildi.