Bölgenin Sesi Gazetesi tarafından
21 Haziran, 2019 22:47 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Yenice TOKİ kuraları 5 Temmuz’da çekilecek

Toplu Konut İdaresi ( TOKİ ) ile Yenice Belediyesi işbirliğiyle İsmetpaşa Mahallesi Devlet Hastanesi bitişiğine yapılacak olan 2 nci etap 217 konutların kura çekimi , 05 Temmuz 2019 Cuma günü saat 11.00 de yapılacak. Alınan bilgilere göre, TOKİ, Yenice Belediyesi’ne yazı göndererek yer tespiti ve noter bilgileri istedi. Belediye de , TOKİ’ye cevaben yazı ile yer bildiriminde bulundu.217 konut için , 788 başvuru olduğu dile getirildi.Geçtiğimiz yıllarda TOKİ - Yenice Belediyesi işbirliğiyle yine aynı bölgeye 254 konut yapılmış ve hak sahiplerine teslim edilmişti.Halktan gelen yoğun istek üzerine, Yenice Belediyesi, 2 nci etap konutların yapılması için TOKİ ile işbirliğine gitmiş ve ihalesi yapılan konutların ihalesi iptal edilmişti.Yerel Seçimler öncesi Türkiye geneline yapılması planlanan 50 bin konut programına Yenice’de eklenmişti.Yerel Seçimler öncesinde başvurular , banka aracılığı ile alınmıştı. 572 başvuruya daha önce başvuruları olan 216 vatandaşın da ilavesi ile 788 başvuru sayısına ulaşıldığı öğrenildi.05 Temmuz 2019 Cuma günü saat 11.00 ’de 788 başvuru sahibinden 217 vatandaş noter çekilişi ile belirlenecek.Daha sonra konutların ihaleleri yapılacak.Muhtemelen yıl sonu itibariyle de 217 konutlu 2'nci etap Yenice Konutlarının inşaatının startı verilecek. Yenice Belediyesi, önümüzdeki günlerde ilan ve sosyal medya aracılığı ile çekilecek kura ile ilgili duyurularda bulunacak.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
İhlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2025 01:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-

Sahte polis vurgununda 5 tutuklama

Kendisini polis olarak tanıtan çeteye yönelik İstanbul ve Yalova’da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 6 bireyden 5’i tutuklandı.
Bartın’da yaşayan A.S. isimli şahıs, kendisini polis olarak tanıtan şahısların kendisini 3 milyon TL meblağında dolandırdığı tarafındaki şikayetin ardından Bartın Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Dolandırıcılık Ofisi polisleri İstanbul ve Yalova’daki 9 adresi iş vakitli operasyon düzenlemiş ve operasyonlarda K.O, A.G, A.S, H.Y, M.S, M.Ç.B gözaltına alınmıştı. Bartın’a getirilen zanlılar, emniyetteki süreçler ve hastanedeki sıhhat raporundan sonra ise Bartın Adliyesi’ne götürülmüştü. Zanlılar savcılık tabirinin akabinde tutuklama talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk idildi. Şahıslardan A.S.,K.O., A.G.,H.Y. ve M.S., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Gözaltındaki M.B ise isimli denetim kuralıyla hür bırakıldı.
Nitelikli dolandırıcılık cürmü nedeniyle gerçekleştirilen operasyon öncesinde ise dolandırıcılık ofisi takımlarının sante polislerin her adımını takip ettiği öğrenildi. Kuşkulu şahısların banka hesap hareketlerini inceleyerek tahlil eden polisler toplamda 500 saatlik güvenlik kamera kayıtlarını izleyerek, inceledi. Şüphelilerinden M.S’nin İstanbul’dan Bartın vilayet merkezine 4 araç değiştirerek geldiği, şahsın tanınmamak emeli ile farklı bölgelerde 3 defa kıyafet değişikliği yaptığını belirlendi.
Şüphelilerden M.S’nin mağdur A.S’ye ilişkin paradan 1 buçuk milyon TL’lik kısmını elden teslim aldığı anlara ilişkin güvenlik kamera imgelerine de ulaşan gruplar, konutlarda yapılan aramalarda da nitelikli dolandırıcılık olayında kullanıldığı bedellendirilen çeşitli banka kartları ve çok sayıda dijital gereç ele geçirmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.