Yenice ÇPAL 2020’de de Avrupa’da

Yenice ÇPAL 2020’de de Avrupa’da

Yayın: 07.08.2019 00:14
Paylaş:
A+ A-

Yaptığı projelerle öğrencilerin Avrupa’da staj görme imkanını sağlayan Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin üç projesi daha kabul edilerek öğrenciler 2020’de de Avrupa’ya gidecek.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına Okul Eğitimi Personel Hareketliliği (KA101), Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) ve Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği (KA102) kapsamında Türkiye Ulusal Ajansına sunulan Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi’nin “Ortaöğretimde Akran Zorbalığı ile Mücadelede Yenilikçi ve Etkili Yaklaşımlar”, “Don’t Be Bully, Be Friend Fully”, “Metal Teknolojisi Alanında Öğrenim Gören Öğrencilerin Avrupa’da Kaynakçılık Stajı” ve konsorsiyum üyesi olduğu “Okul Öncesi Eğitimde Reggio Emilia Stajı” projeleri Türkiye Ulusal Ajans tarafından kabul edildi.

Kabul edilen projelerle ilgili açıklamada bulunan okul müdürü Mahir Emre Doğuş, “Okulumuzda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler bu projeler kapsamında Avrupa’da kurs, staj ve iş başı eğitimlerine katılacaklardır.Projeler kapsamında yönetici, öğretmen ve öğrencilerimiz İspanya, Slovenya, Makedonya ve Bulgaristan’a gideceklerdir. Söz konusu projeler 2023 Eğitim Vizyonu hedefleri doğrultusunda hazırlandı ve kabul edilen projeler ile birlikte okulumuzda eğitim gören her üç öğrenciden birisi Avrupa’da staj yapma fırsatına ulaşacaklardır. Erasmus+ Projeleri kapsamında öğretmen ve öğrencilerimiz alanlarıyla ilgili yapılan çalışmaları yakından inceleme ve staj yapma imkânı bulacaklar, staj çalışmaları yanında projelerimiz kapsamında öğrenci ve öğretmenlerimizin Avrupa kültürünü yakından tanıma fırsatını da yakalayacaklardır. Ayrıca projelerimizin vasıtasıyla öğrencilerimizin girişimcilik ruhları gelişecek farklı kültürlere saygılı olmayı öğrenecekler ve diğer akranlarına göre farkındalık meydana geldiğini göreceklerdir. Bununla birlikte Proje sonunda ayrıca öğrencilerimize EUROPASS BELGESİ ve KATILIM SERTİFİKASI verilecek olup gelecekte öğrencilerin iş başvurularında da diğer akranlarına göre öncelik hakkına sahip olacaklardır. Ayrıca öğrencilerimizin Erasmus+ Projeleri sayesinde öğrencilerin mesleklerine yönelik ilgisinin de fazlasıyla artması sağlanacaktır.” dedi.

Okul müdürü Doğuş ayrıca Türkiye Ulusal Ajansı tarafından koordine edilen hibe programı proje başvurularında okullarından 4 projenin kabul edilmesinden büyük memnunluk duyduklarını ifade ederken, Türkiye’de 3 Farklı Erasmus+ Programlarından (KA101-KA102-KA229) projesi kabul olan tek okul olduklarını bununsa çok büyük bir başarı olduğunu sözlerine ekledi. Ayrıca rekabetin çok yüksek olduğu günümüzde, mezunların istihdam edilebilirliğini artırmak ve daha donanımlı olmalarını sağlamanın görevleri olduğunu okulda bu ve benzer çalışmaların artarak devam ettiğini belirten Doğuş, projelerin her aşamasında bizlere büyük destek veren ve bizleri bu konuda cesaretlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın İsmail Özden’e ve bizlere destek olan herkese teşekkür ederim diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” Kitabı ve Sergisi Büyüledi

Yayın: 08.05.2024 13:59
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediyesi kültür etkinlikleri kapsamında Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün “Safranbolu Evlerinde Nazarlıklar” adlı kitabının tanıtımı ve sergisi gerçekleştirildi.

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Dünya Mirası Komitesi (DMK) tarafından belirlenen 1994 yılında Dünya Mirası Listesi’ne alınan Safranbolu’nun tarihi evlerinin cephe süsleme programlarında karşılaştığımız ‘nazarlıklar’ kitap haline getirildi. Kitaptaki nazarlıkların sergisi ve kitabın tanıtımı ile imza günü dün Muallimler Birliği’nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışına Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Anıl Ertok ve çok sayıda akademik katılım sağlandı.

Sergide, Safranbolu evlerindeki nazarlıkların tarihçesi ve önemi hakkında bilgiler verildi. Ayrıca, nazarlıkların farklı motifler ve renklerde nasıl kullanıldığına dair örnekler de sergilendi. Katılımcılar, Safranbolu’nun kültürel ve mimari mirasına daha yakından tanıklık etme fırsatı buldu.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül, ziyaretçilere kitabını imzalayarak, nazarlıkların hikâyelerini ve sembollerini detaylı bir şekilde anlattı. Kitap, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel mirasına yönelik yapılan çalışmaların önemini vurgulayarak, bu mirasın gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, serginin ve kitabın önemine değinerek, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasının ve kültürel zenginliklerinin korunmasının önemini vurguladı. Başkan Köse ayrıca, Safranbolu’nun tarihi ve kültürel zenginliklerini korumak ve gelecek nesillere aktarmak için sürekli çaba harcadıklarını belirterek, Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’e kitabı ve sergiyi hazırladığı için teşekkür etti. Ayrıca, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlıkların önemine dikkat çekerek, bu eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasının ve korunmasının önemini vurguladı. Safranbolu’nun kültürel mirasının korunması ve tanıtılması için yapılan çalışmaların önemine değinerek, katılımcılara teşekkür etti.

Dr. Sebahat Kılıç Bülbül’ün çalışmaları ve emeği sayesinde, Safranbolu’nun evlerindeki nazarlık sembollerini ve hikayelerini daha yakından öğrenme fırsatı bulan katılımcılar, etkinliği büyük bir ilgiyle takip ettiler. Etkinlik, Safranbolu’nun kültürel mirasının korunmasına ve tanıtılmasına yapılan önemli bir katkı olarak değerlendirildi. (Esra Oğuzkağan Özkan)