‘Mevlid – Nebi Haftası’ Kapsamında Konferans Düzenlendi

‘Mevlid – Nebi Haftası’ Kapsamında Konferans Düzenlendi

Yayın: 15.11.2019 21:07
Paylaş:
A+ A-

‘2019 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası’ münasebetiyle Eskipazar Gençlik Merkezi Konferans Salonunda ‘Peygamberimiz ve Aile’ temalı konferans gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’ nın okunmasıyla başlayan program Kur’an – ı Kerim Tilaveti ile devam etti. Protokol konuşmaları ve Mevlid – i Nebi sinevizyonunun ardından Karabük İl Müftüsü Sayın İlyas YILMAZTÜRK ‘Peygamberimiz ve Aile’  konulu konferansını gerçekleştirdi. Düzenlenen program ödül takdimi ile sona erdi.

Düzenlenen konferansa Eskipazar İlçe Kaymakamı Emrah BÜTÜN, Belediye Başkanı Yardımcısı Serkan CİVA, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Fatih VARGELİOĞLU, Müdür Yardımcısı Turgut ACARLI, İl Müftüsü İlyas YILMAZTÜRK, İlçe Müftüsü Osman DEMİR, kurum müdürleri, cami imam hatipleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Akkuyu NGS’nin 1. ünitesine nakliye kilidi monte edildi

Anadolu Ajansı
Yayın: 03.05.2024 08:00
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) 1. ünitesinde nakliye kilidi tasarım konumuna yerleştirildi.

Akkuyu Nükleer AŞ açıklamasına göre, tesislerin dış ortamdan izolasyonunu sağlayacak olan kilit, aynı zamanda nükleer malzemelerin ve reaktör bölmesi ekipmanlarının güvenli bir şekilde taşınmasına da yardımcı olacak.

Her iki tarafı kapalı 14 metrelik silindirik bir hazne olan nakliye kilidi, oldukça ağır ve büyük boyutlu bir ekipman özelliği taşıyor. Reaktör bölmesinin sızdırmazlığını sağlayabilmek için kapıların dönüşümlü olarak açılmasını sağlayan kilidin ağırlığı 260 tonu, çapı ise 7 metreyi buluyor.

Paletli bir vinç kullanılarak monte edilen nakliye kilidi sayesinde Akkuyu NGS uzmanları, 1.i ünitenin işletilmesi ve bakımı için gerekli olan buhar jeneratörlerine, reaktör üst parçasına, ana sirkülasyon pompalarına, birincil devre boru hatlarına ve diğer yüksek teknolojili ekipmanlara güvenli bir şekilde ulaşabilecek.

Santralin çalışma aşamasında, kullanılmış nükleer yakıt içeren konteynerler, taze yakıtların bulunduğu variller ile taşıma ve işleme ekipmanları nakliye kilidinden taşınacak.

Ürün, yalnızca yetkili personelin iç mekana erişimini sağlamak için özel erişim kontrol sistemleriyle donatıldı.

İyonlaştırıcı radyasyon dedektörleri de güvenilir ve emniyetli çalışmayı sürdürmek için kilidin içerisine yerleştirilmiş durumda bulunuyor. Ekipman bakım ve onarımı için de kullanılarak zamandan tasarruf edilmesine yardımcı olacak olan nakliye kilidi, Akkuyu NGS'nin daha verimli çalışmasına destek olacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Akkuyu NGS Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, önemli bir teknolojik operasyonun daha tamamlandığını belirterek, şunları kaydetti:

“Nakliye kilidi, reaktörün iç koruma kabuğunun gücünü büyük ölçüde artıran, güçlü metal kablolardan oluşuyor. Önümüzdeki günlerde ekipmanın ön gerilme testlerine başlamayı planlıyoruz. Bu, Akkuyu NGS projesindeki Rus ve Türk uzmanların koordineli ve yoğun emek harcayarak gerçekleştirdikleri çalışmaların bir sonucudur.”