Yatırımların Altyapısı Hazırlandı

Yatırımların Altyapısı Hazırlandı

Yayın: 24.01.2020 21:47
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi tarafından 2020 yılında yapılacak yatırımların altyapıları hazırlandı.
10 yıllık dönem içerisinde birçok projeyi hayata geçiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, finans problemlerinin olmadığını, ekonomik anlamda Türkiye’nin en rahat belediyelerinden biri olduklarını söyledi.
İlkbahar ile birlikte birçok farklı projeye kazma vuracaklarını ifade eden Vergili, “Kanyonpark ve düğün salonu ihalesi ay sonuna kadar bitiyor. Bu projeyi yıl sonuna kadar bitirecek ve hizmete alacağız. Ayrıca çok önemsediğimiz projelerden biri de yağmur suyu drenaj projemiz, ilk etapta boru imalatı ihalesini, daha sonra da hat döşeme ihalesini yaparak çalışmalara başlayacağız. Bunun dışında 5000 Evler ya da 100. Yıl Mahallesi’nde uygun bir noktaya 5 bin ton su deposu inşa edeceğiz. Çalışmaları devam eden Namık Kemal-Atatürk Mahallesi ve Karabük Mahallesi asansörleri de en kısa sürede tamamlanacak ve hizmete alınacak” dedi.
Devlet Demiryolları tarafından yapılan ancak yaya geçişlerinde sorun yaşanan köprüdeki probleminde kısa sürede aşılacağını aktaran Vergili, “Köprüdeki yaya geçidini genişletecek ve sorunsuz bir hale getireceğiz. Şehrimize iki ayrı merkez kazandıracağız, bunlardan biri ‘Bilim ve Teknoloji’ diğeri ise ‘Sağlık Merkezi’ Bu projelerle ilgili çok yakında proje ihalesine çıkacağız. Her iki yatırım içinde Avrupa Birliği hibe kredilerine başvurduk, onaylanmazsa da problem yok, kendi imkanlarımızla ihalesini yapar ve çalışmaları başlatırız. Ayrıca seçimlerden önce açıkladığımız ‘Kesintisiz Ulaşım’ projemiz kapsamında bu yıl en az ikisine başlayacağız. İlk etapta Bulak Kavşağı ve Balıklarkayası Kavşağını düşünüyoruz. Ancak Balıklarkayası’nda yer altındaki hatlar nedeniyle bazı sorunlar yaşayabiliriz, şayet böyle bir problemle karşı karşıya kalırsak Cumapazarı Kavşağını gündemimize alabiliriz. Bunun dışında Şirinevler bölgesindeki trafiği rahatlatmak amacıyla alternatif yol açma çalışmalarına yıl içerisinde başlayacağız. Hedefimizdeki bir diğer çalışma ise; çarşıdan Bulak Kavşağına, oradan da Kanyonköprü’ye kadar olan yolda orta refüjü yenilemek” diye konuştu.
10 yıllık görev süresi içerisinde 23 sosyal yaşam merkezini Karabük’e kazandırdıklarını anlatan Başkan Vergili, hedeflerinde 6 yeni sosyal yaşam merkezi olduğunu, bunlardan en az üçüne bu yıl başlayacaklarını ifade etti. Vergili, şunları kaydetti:
“Sıradışı projelerimizden biri olan ve birçok farklı hizmeti tek noktada birleştirdiğimiz sosyal yaşam merkezi inşaatlarımız devam edecek, Kılavuzlar ve Fatih mahallelerimizin yanında, 5000 Evler’in Bulak tarafına, Esentepe’nin Deretarla bölgesine, Karabük Mahallemizin merkezine ve Kayabaşı Engin Sokak’a birer sosyal yaşam merkezi inşa edeceğiz.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Bu portreler poşet ve atıklardan yapıldı

Yayın: 08.05.2024 10:47
Paylaş:
A+ A-

“Sürdürülebilir Sanat” sergisi sanatseverlerle buluştu

Sanatçı Deniz Sağdıç’ın izleyenleri tüketim kavramı üzerinde düşünmeye davet ettiği sergide, elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak gibi atıklar kullanılarak hazırlanan 8 portre yer alıyor.

Görsel sanatçı Deniz Sağdıç’ın atık ürün ve objeleri sanat eserine dönüştürdüğü çalışmalarından hazırlanan “Sürdürülebilir Sanat” sergisi ziyarete açıldı.

Sergi, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkezi’nin fuaye alanında sanatseverlerle buluştu.

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sergiye ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, MÜSİAD 34. yıl dönümü haftası etkinlikleri kapsamında serginin hayata geçirildiğini söyledi.

MÜSİAD Türkiye’nin Gücü Ödülleri’nin 9 Mayıs’ta düzenlenecek programda sahiplerini bulacağını aktaran Asmalı, “Bu kapsamda, ‘Bir dizi sanatsal faaliyet yapalım.’ dedik ve bugün burada sürdürülebilirlik başlığı altında Deniz Sağdıç Hanımefendinin endüstriyel atıklardan oluşan ürünlerini sergiledik.” dedi.

Eserlerin büyük bir beğeniyle izlendiğini dile getiren Asmalı, şunları kaydetti:

“Sürdürülebilirlik önemli bir kavram. Öncelikle bizim nesillerimize, çevreye karşı bir yükümlülüğümüz var. Bir emanet gözüyle bakıyoruz. Nasıl evlatlarımız, ailemiz bize birer emanetse doğamız, çevremiz, bütün canlılar da bize emanettir. Dolayısıyla bu emanete hep birlikte sahip çıkmak için bir farkındalık oluşturalım istedik. Sergi de bu amaca hizmet ediyor.”

“Sürdürülebilirlik politikalarının desteklenmesi heyecan verici”

Sanatçı Deniz Sağdıç ise yurt içi ve dışında yüzden fazla sergiye katıldığını söyledi.

Sosyal sorumluluk ve sosyal farkındalık projeleri yürüttüğünü dile getiren Sağdıç, sanat evine gelen misafirlerine sürdürülebilirlikle ileri ve geri dönüşümü anlatmaya çalıştığının altını çizdi.

Sağdıç, MÜSİAD’ın çok fazla üreticinin üyesi olduğu, üretime yön veren markaların bulunduğu çok özel bir kurum olduğunu vurgulayarak, “Bütün üreticilerin aslında kendi içinde sürdürülebilirlik politikalarını desteklemesi, kendi ürünlerinden artakalan atıkların dahi sanat eserine dönüşebileceğini söylemeleri, benim için çok heyecan verici.” şeklinde konuştu.

Serginin üreticilerin defolu ürünlerinin atık denilen ürünlerle birleştirildiği bir hikayesi olduğunu sözlerine ekleyen sanatçı, MÜSİAD ile kaliteli üretim ve sürdürülebilirliğin yanı sıra farkındalık oluşturacak projelere imza atmayı amaçladıklarını kaydetti.

İzleyenleri “tüketim” kavramı üzerinde yeniden düşünmeye davet eden sergide, sanatçının elektronik devre, tekstil, ilaç, poşet ve kapak atıkları gibi 30’dan fazla atık türünü kullandığı 8 eseri görülebiliyor.

Sergide yer alan portreler tüketimin tüm insanlığın ortak meselesi olduğuna dikkati çekiyor.

Doğa dostu sürdürülebilir fikirlere ilham veren ve sanatın sürdürülebilirliğine vurgu yapan sergi, 10 Mayıs’a kadar görülebilecek.