Her Telden (7.Aralık.2016)

Her Telden (7.Aralık.2016)

Yayın: 07.01.2016 08:35
Paylaş:
A+ A-

DEMİR/ÇELİK PİYASALARINDA “NAYLON FATURA VE İHRAÇ KAYDI İLE YAPILAN KÜTÜK DEMİR İTHALİ..” SORUNLAR..
Demir/Çelik piyasalarında sıkıntı bitmiyor,çok önemli ve YASAL DÜZENLEMELER yapılarak çözümlenebilecek sorunların yanı sıra ,ETİK OLMAYAN davranışlardan kaynaklanan sorunlarda var.
Örneğin NAYLON FATURA OLAYI bir yönü ile ETİK OLMAYAN davranışlardan,kısa süre zarfında büyük paralar kazanmak isteyen ve bunun için GÖZÜNÜ KARARTAN insanların anlayışından kaynaklanıyor.
Aynı konuda YASAL DÜZENLEMELERİN yapılması da gerekiyor ve NAYLON FATURA işinde çok ciddi YASAL DÜZENLEMELER yapılarak PİYASALARIN iyice denetim altında tutulması da şart.
“KURUNUN YANINDA YAŞ YANMAMALI..”
Yine aynı piyasalarda “İHRAÇ KAYDI ile YAPILAN KÜTÜK DEMİR İTHALİ..” sıkı biçimde denetleniyor mu,bu konuda verdiği taahhütlere uymayan birçok Firmanın MİLYONLARCA DOLAR borcu olduğundan,gerekli KDV LERİ ödemediğinden söz edenler var.
Dün,bu piyasalarda ki bir kardeşimiz “ABİ NAYLON FATURA,EN BÜYÜK ZARARI KARDEMİR’E VERDİ.EĞER BU İŞİN ÜZERİNE ZAMANINDA GİDİLSEYDİ,KARDEMİR ŞU AN İTİBARI İLE EN AZ YÜZDE 25 BÜYÜMÜŞ OLURDU..” gibi yaklaşımlar getirdi.
DEMİR/ÇELİK PİYASALARI SIKINTILI/ÇALKALANIYOR..
Bunun YASAL DÜZENLEMELER yapılarak önlenebileceğini söyleyenler var, “YOK BE,AHLAKLI YAKLAŞIMLARLA BU İŞLER BİR PARÇA DÜZELİR.YASALARLA BİR ALAKASI YOK..!” diyenler var.
BU PİYASALAR SIKINTILI/ÇALKALANIYOR..

“ÜZERİNDE NE KADAR MALI VARSA ELDEN ÇIKARTANLAR..!” İLERLEYEN GÜNLERDE KİMLERİ SIKINTIYA SOKAR..
Dün,Büromuzda birkaç arkadaş,dost sohbet ediyorduk,SÖZ BİR ANDA döndü dolaştı NAYLON FATURA ve Demir/Çelik Piyasalarının çok sıkıntılı bir duruma girdiğine geldi,dayandı.
Bir kardeşimiz “NAYLON FATURA İÇİN İNCELEMEYE ALINAN İNSANLAR/FİRMALAR İÇİNDE,BAZILARININ ÜZERLERİNDE NE VAR, NE YOK ELDEN ÇIKARTTIĞINI DUYUYORUZ..” gibi bir söz etti.
“ALLAH KOLAYLIK VERSİN..” dedik.
O kardeşimiz “ÜZERİNDE MAL VARLIĞI BIRAKMADIĞINA GÖRE,KENDİSİNE GÜVENEMEDİ DEMEK..” gibi bir söz etti,bizde bu duruma,yine “ALLAH KOLAYLIĞINI VERSİN..” dedik.
O kardeşimiz daha sonra “ŞİMDİ BU İNSANLARA,BU FİRMALARA REFERANS VERDİĞİ SÖYLENEN,BAŞKA KANAAT ÖNDERLERİ DE SIKINTIYA GİRECEKLERDİR..” şeklinde bir söz etti.
“O NEDİR,KİM/KİME REFERANS OLMUŞ..?” diye sorduk.
Anladığımız kadarı ile ilgili TİCARİ DEFTERLERİ incelemeye alınan BİRKAÇ Firmaya,Karabük Cemiyet hayatının önde gelen bazı isimleri “BU İNSAN,BU FİRMA BÖYLE BİR İŞE GİRMEZ,KATİYYEN BU İŞLERE TENEZZÜL ETMEZ..” şeklinde ilgili yerlere referans olmuşlar.
ÇOK İNSANİ VE KARABÜK’E YAKIŞAN BİR TUTUM.
Ama referans verilenler aynı güzellikte cevap verecekler mi..?
Mal/mülk devri,bu açıdan pek hoş olmamış,anlaşılan..!!

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI DÖNEMİNDE,BAKAN SAYIN İDRİS GÜLLÜCE’NİN TALİMATI VE DEVAMLILIK ESASI..
Çevre VE şehircilik Bakanlığı döneminde ve KASIM 2014 Tarihinde Sayın İDRİS GÜLLÜCE,çok önemli bir açıklama yaparak,İL Müdürlüklerine gerekli talimatların verildiğini Kamuoyu’na duyurmuştu.
Şimdi Çevre ve Şehircilik Bakanı değişti,Bakanlık görevine Sayın FATMA GÜLDEMET SARI getirildi,çok hoş bir tesadüf olarak Sayın MEHMET CEYLAN’DA Bakan Yardımcılığı görevine atandı.
Sayın İDRİS GÜLLÜCE Kasım 2014 tarihinde, piyasalarda KALİTESİZ DEMİRLER bulunduğuna dikkat çekerek,özellikle Karabük gibi DEMİR/ÇELİK ÜRETİM yerlerini çok yakından ilgilendiren ve etkileyecek olan talimatları verdiğini açıklamıştı.
“İL MÜDÜRLÜKLERİNE GEREKLİ TALİMATLAR VERİLDİ.KALİTESİZ DEMİRLER TOPLATILACAK..” demişti Sayın GÜLLÜCE ve biz bu konuda bir gelişme,bir girişim duymadık henüz.
Karabük İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü böyle bir girişim yaptı mı,piyasalarda kalitesi düşük demirler varsa bunların toplanması yoluna gidildi mi bilmiyoruz.
VEYA,ÜLKE GENELİNDE BU TALİMATA UYULDU MU..?
Ülke genelinde DEMİR/ÇELİK Sektörü hayli sıkıntılı,hayli tedirgin günler geçiriyor,gerek Karabük’te,gerekse İskenderun’da NAYLON FATURA konusu gündemde,Kalitesi düşük demir olduğu gündemde,İhraç kaydı ile ithal edilen kütü demir taahhütleri gündem de..
SEKTÖR CİDDİ BİÇİMDE ELDEN GEÇİRİLECEK Mİ ACABA..?

FİZİK TEDAVİ UZMAN HEKİMLERİNİN GELECEĞİ AÇIKLANDI,VERİLEN SÜRELER KISALACAK MI,FİZİK TEDAVİ MERKEZİ
Karabük’te 6-8 ay sonraya randevu verilen FİZİK TEDAVİ ihtiyacı olan hastalara müjde niteliği taşıyan haberler verilerek “KARABÜK’E YENİ FİZİK TEDAVİ UZMAN HEKİMLERİNİN GELECEĞİ..” duyuruldu.
BAKALIM NE ZAMAN GÖREVE BAŞLAYACAKLAR..
BAŞLADIKLARI AN verilen 6-8 aylık randevular kısalacak mı ve insanlar büyük ihtiyaç duydukları FİZİK TEDAVİ almaya,bu konuda hiçbir sıkıntı yaşamamaya,NE ZAMAN BAŞLAYACAKLAR..?
Bu arada ciddi kaynaklar bir konu üzerinde duruyorlar..
SAFRANBOLU’DA FİZİK TEDAVİ MERKEZİ KURULACAKMIŞ..
Eğer bu haberler gerçek ise,öyle sanıyoruz ki,FİZİK TEDAVİ ihtiyacı duyan hasta sayısı KARABÜK’TE ne kadardır,SAFRANBOLU’DA ne kadardır,bunların tespiti yapılmıştır.
YANLIŞ HESAP BAĞDAT’TAN DÖNMESİN SAKIN.
Karabük’te ne kadar FİZİK TEDAVİ ihtiyacı duyan hasta var,SAFRANBOLU’DA ne kadar FİZİK TEDAVİ ihtiyacı duyan hasta var ve bu oran KARABÜK’TE BİRKAÇ MİSLİ FARKLI ise,o hastaları SAFRANBOLU’YA TAŞIMAK ZOR OLMAZ MI..?
Bu konu üzerinde iyice çalışma yapılmalı değil mi..?
Sonra insanlar sıkıntılar yaşamasınlar..!!

GÖNDEREN RUMUZU İLE YORUM GÖNDEREN BİR OKURUMUZ-KARDEMİR VE 700 BİN TON KAPASİTELİ HADDANE..
GÖNDEREN rumuzu ile yorum gönderen bir okurumuz,2016 yılı içinde KARDEMİR’İN çok önemli atılımlar yapacağına işaret ediyor ve 700 bin ton/yıl kapasiteli YENİ HADDANEDEN söz ediyor.
BU HADDANE KALİTELİ ÇELİK ÜRETECEKMİŞ..
KARDEMİR Üretiminin ÜÇTE BİRİ kaliteli çelik üretimi olunca,FİYATLARIN yüksek olacağını söyleyerek,2016 yılının yalnızca UCUZ HAMMADDE kullanımı ile değil,üretimde ki çeşitlilik ve kalite ile de avantaja dönüşeceğini anlatmış.
DİLERİZ BU OKURUMUZUN DEDİĞİ GİBİ OLUR..
KARDEMİR için hep/her zaman KARABÜK’ÜN OLMAZSA/OLMAZI denilir.
BU DURUM DOĞRUDUR DA..
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN Ülke çelik piyasalarını darmadağın ettiğine ilişkin çok önemli kaynaklar haber veriyorlar,söylenen,şu an itibarı ile ÇİN malı kaliteli çelik,normal çelik fiyatları bile başa baş gidiyormuş.
2016 YILI DİLERİZ KARDEMİR İÇİN TOPARLANMA YILI OLUR..
2014 Yılını 300 milyon lira KAR EDEREK kapatmıştı KARDEMİR..
2015 Yılı bilançoları nasıl çıkacak bakalım..?

KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ,YOĞUN YAKINMALARA YOL AÇARKEN,PERSONEL ÇOK MU RAHAT.?
Hastalar ve yakınları KBÜ ŞİRİNEVLER EĞİTİM/ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN yoğun biçimde yakınıyorlar,hemen/hemen kimse aldığı hizmetten mutlu değil,memnun değil.
Prof.Dr.Sayın ALAADDİN POLAT’IN Başhekimliği ile çok önemli mesafelerin alınmış olması,çok önemli gelişmelerin kaydedilmiş olması bu yakınmaları önemli ölçü de giderdi,ancak,yine de yakınmalar bitmedi,sonlanmadı..
BİTEBİLECEK GİBİ DE DEĞİL YAKINMALAR..
Öncelikle KBÜ ŞİRİNEVLER Hastanesi’nin,aynı zamanda DEVLET HASTANESİ Hastanesi olarak görev yapıyor ve bu nedenle YIĞILMA YAŞANIYOR.
KARABÜK’E DEVLET HASTANESİ ŞART..
Yoksa bu yakınmaların bitmesi mümkün değil..
Peki HASTALAR ve HASTA Yakınları büyük bir reaksiyon gösterirken,PERSONELİN,orada çalışan TIBBİ PERSONELİN durumu nedir bu konuda hayli önemli değil mi..?
Örneğin DÖNER SERMAYE payları tatmin ediyor mu..
Örneğin ÖĞRETİM ÜYESİ pozisyonunda ki insanlar SÜREKLİLİK ARZ EDEN BİR HİZMET VERİYOR MU,yoksa haftanın bir günü gelip/gidiyorlar mı..?
TIP FAKÜLTESİ Dekanı sürekli Karabük’te mi..?
Konunun bu yönüne bakmak gerek ve eğer “HASTANE YETERLİ HİZMETİ VEREMİYOR..” noktasına takılıp kalırsak,tam anlamı ile bir çıkmaza gireriz.
KARABÜK’E DEVLET HASTANESİ ŞART birinci bu konu olmalı.

KARABÜK HAVA VE ÇEVRE KİRLİLİĞİ NOKTASINI TARTIŞIYOR VE ONKOLOJİ HASTALARININ YOĞUNLUĞU İDDİASI..
Karabük’te çok yoğun bir KİRLİLİK TARTIŞMASI yaşanıyor ve bu nokta da İLGİLİ BİRİMLERİN yaptığı ölçümler sonrasında,yine aynı birimlerin “KARABÜK HAVASI/ÇEVRESİ YAŞANABİLİR DÜZEYDEDİR..” yolunda ki açıklamaları dikkat çekiyor.
Vatandaş ise “HAVA ÇOK KİRLİĞİ..” görüşünde ısrarlı.
HAVA KİRLİ olunca “ARAÇ ÇAYI’NI..” emsal göstererek “ÇEVRE KİRLİLİĞİ ÇOK ÖNEMLİ BOYUTLARDA..” denilirse,pek yanlış olmaz herhalde..
NE DERSİNİZ..?
Bunlardan yola çıkılarak KARABÜK’TE ONKOLOJİ HASTASI olan çok sayıda insan var,şeklinde bir iddia her zaman dile getirilmiştir ve bu iddia her zaman öne sürülmüştür.
ONKOLOJİ HASTASI ÇOK,yani kanser hastası çok,deniliyor.
Şimdi KBÜ ŞİRİNEVLER HASTANESİ bu manada çok olumlu hizmet vermeye başlamış sanıyoruz ve Prof.Dr.Sayın COŞKUN POLAT isminde bir ÖĞRETİM ÜYESİ ONKOLOJİ dalında önemli atılımlar getiriyor Karabük’e.
Olayın en güzel yanı ise Prof.Dr.Sayın COŞKUN POLAT evini,amiyene tabirle,köyünü KARABÜK’E GETİRMİŞ,Karabük’te gelip/giden ÖĞRETİM ÜYESİ değilmiş..
Kendisi ile henüz tanışmadık..
Ancak KARABÜK’E YERLEŞMESİ çok olumlu bir gelişme..
Çok güzel referansları var,bizde kendisini tebrik ediyoruz..

KARDEMİR’İN BÜYÜK UMUT BAĞLADIĞI “700 BİN TON/YIL KAPASİTELİ YENİ HADDANESİ GECİKME YAŞAYACAK MI..”
KARDEMİR Karabük piyasalarına Ülke piyasalarına KALİTELİ ÇELİK vermek amacı ile KANGAL/FİLMAŞİN Haddanesi kuruyor ve bu nokta da ÖNEMLİ GECİKMELER yaşandı..
GALİBA MART AYI İÇİNDE DEVREYE ALINACAK..
Bu haddanenin üretime başlaması ile birlikte,ÇOK KALİTELİ ve FİYATI daha yüksek ürünler elde edilecek,hatta uzunca bir süre önce,bu Haddanenin devreye girmesi ile birlikte KARABÜK’TE CNC TEZGAHLARININ SAYISI ARTAR tahminleri yapılıyordu.
HADDANENİN ÜRETİME GEÇMESİNDE GECİKMELER VAR..
Burada yaşanan gecikmeler NELERDEN KAYNAKLANIYOR olabilir..”
Son olarak MART/NİSAN ayları içinde 700 BİN TONLUK YENİ HADDANENİN üretime başlayacağına ilişkin bilgiler veriliyor ve dileriz son açılan-devreye alınan YÜKSEK FIRIN örneğinde olduğu gibi ÜRETİMDE SIKINTILAR yaşanmaz.
Sayın FADIL DEMİREL’İN Genel Müdürlüğü döneminde YATIRIM YAPILMASI için Yönetim Kurulu’nun karar aldığı FİLMAŞİN/ KANGAL Haddanesi verimli biçimde çalışır,üretim yapar.
KARDEMİR UMUDUNU BU HADDENEYE BAĞLAMIŞ GÖRÜNÜYOR..

KARABÜK’ÜN ANA CADDESİ KONUMUNDA OLAN ; “FEVZİ FIRAT CADDESİ,ADETA,LİME/LİME DÖKÜLÜYOR..”
Karabük’ün ANA CADDESİ olarak kabul edilebilecek olan FEVZİ FIRAT Caddesi adeta LİME/LİME dökülüyor,YAYA KALDIRIMLAR zamanında tuğla döşenmişti,şimdi berbat durumda.
TUĞLALAR YER/YER KALKMIŞ..
Üzerine bastığınızda,altında ki su üzerinize sıçrıyor..
KALKAN TUĞLALARA TAKILIP DÜŞENLER Mİ ARARSINIZ..?
Olayın tam bu noktasında CADDE ESNAFLARI başta olmak üzere,herkes müthiş bir yakınma içerisinde ve Cadde esnafları kendi aralarında bunları konuşuyorlar,ancak,YALNIZCA KONUŞUYORLAR..
Kimileri “CADDE YAYALAŞTIRILMALI..” görüşünde..
Kimileri “BUNA KARŞI ÇIKIYOR..” ve kendi aralarında bir uzlaşı temin edememiş görünüyorlar,bu nokta da SGK İL MÜDÜRLÜĞÜNE ait bir bina var ve bunun altında ki PORTİK GEÇİT bile yakınma konusu yapılıyor iyi mi..?
PORTİK GEÇİT KAPATILMIŞ,AÇILMIYOR..
FEVZİ FIRAT Caddesi ile MENDERES Caddesi arasında bağlantı kuran bu PORTİK GEÇİDİN kapatılması,YAYA KALDIRIMLARININ bakımsızlığı,TCDD SEFERLERİNİN bir türlü başlamaması Cadde esnafının temel sıkıntısı..
Belki bir ilgilenen bulunur,öyle değil mi..?

5 kişi görüş bildirdi

  1. şener78

    devletin damping uygulayıp çınden ithalata izin vermemesi lazım

  2. Anonim

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Hava Kalitesi İzleme İstasyonlarından alınan bilgiye göre, geçtiğimiz hafta kırmızı alarm seviyesinde olan Keşan ilçesinde veriler, tehlikeli boyutlara ulaştı. AB ölçülerine göre 50 mikrogram/metreküp olan partikül madde sayısı, Türkiye’de sınır değeri 90 kabul edilirken Keşan’da bu rakamlar 228’e ulaştı.

    KEŞAN’DA SEVİYE TEHLİKELİ BOYUTLARDA

    Geçtiğimiz hafta Soma, Karabük, Iğdır’da hava kirliliği seviyesi ‘mor’ renkte ‘tehlikeli’ olarak gösteriyordu. Bu hafta Iğdır’da hava hala sağlıksız koşullarda devam ederken, Soma ve Karabük’te alarm seviyesi tehlikeli seviyelerden hassas seviyeye indi. (6 ocak 2016 hürriyet gzt.)

    Halen daha Karabük havası temiz diyen çıkar mı ? Ya da havası temiz gösteren kardemir ölçüm cihazına inanılabilir mi ? Civar köy insanlarına kadar sirayet KOAH ve kanser vakaları tesadüf müdür ?

  3. Gönderen

    Dün Ulaştırma bakanı Binali Yıldırım Filyos limanı ile ilgili hukuki sorunların çözüldüğünü ve 2016 yılı içersinde inşaata başlanılacağını söyledi. Söyledi söylemesine de, insan yine de pek güvenemiyor. Kaç kere böyle açıklamlar yapıldı. Söylemek kolay ama icraat o kadar kolay olmuyor….
    İnşaat sezonu açılır ama bölge halkı kazma vurulacak diye bekler ama, ne gelen olur ne giden olur. Bekle bekle bir de bakılmış sene bitmiş…

    Binali Yıldırım 2012 yılı ağustos ayında kendisini makamında ziyaret eden Karabük heyetine de söz vermişti. Aradan 3,5 sene geçti. Rumlar’ın keyfi gelmedi denildi, sonra devlet bütçesinden yapılacak, ödenek ayırldı, ihale edildi denildi. Bu sefer de hukuki engel çıktı denildi. Aradan 3,5 yıl geçti…..

    Şimdi hukuki süreç bitti, 2016 yılında başlanacak deniliyor ama, bütçeye bu iş için para konuldu mu? Konuldu ise ne kadar para konuldu. Göstermelik kazma vurulup 2016 yılı da öylece geçip gidecek mi?

    Şehrin ileri gelenleri Ankara’da kapı aşındırıp bu iş için bütçeye yüklü bir ödenek konuşması için uğraşsalar fena olmaz. İşi sıkı tutsunlar. Bütçeye Filyos limanı için göstermelik bir para konulursa 2016 yılı da boşa geçer. Biraz fazla ödenek konulursa hiç olmaz ise kaybedilen zamanın birazı geri alınır….

  4. 7878

    belediye başkanı yolların halini kaldırımların durumunu görmüyor mu ? yollar göle dönmüş arabalar yayaları ıslatıyor millet kaldırım yerine yoldan yürüyor. Demek ki alt yapıda sorun var. Seçimlerden önce herkese sallayıp duruyordu. Bir tv kanalında yaptığı konuşmayı unutup diğer kanalda tam tersi konuşuyordu.Seçimlerde bitti artık asli görevine dönse iyi olur tabii MHP genel başkan adayı olmayacaksa

  5. deniz haber

    Basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, “Kuzey Ege Çandarlı Limanı alt yapısı bitti. Üst yapısını bu sene tekrar ihale ediyoruz. Filyos Limanı’na da bu yıl başlayacağız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu düzenlendi

Yayın: 28.04.2024 21:18
Paylaş:
A+ A-

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu’nu erkeklerde Hicham Amghar, kadınlarda ise Sheila Chelangat kazandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul tarafından düzenlenen Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu koşuldu.

Dünyanın en iyi 11 “Gold Label” yarı maratonundan biri olan İstanbul Yarı Maratonu, 10 kilometre ve 21 kilometre kategorilerinde gerçekleştirildi. Organizasyona 72 farklı ülkeden yaklaşık 14 bin sporcu katıldı. Elit atlet kategorisinde ise 34 farklı ülkeden 47 erkek, 21 kadın olmak üzere toplam 68 sporcu yarıştı. Elit kategoride 5 erkek, 2 kadın Türk atlet mücadele etti.

Yenikapı Miting Alanı’ndan start alan yarı maratonda atletler, sahil yolunda Kennedy caddesi boyunca Kumkapı, Cankurtaran, Çatladıkapı, Sarayburnu, Sirkeci ışıklar, Eminönü’nden Karaköy istikametine saparak Galata Köprüsü’nü geçti. Köprü bitimindeki ışıklardan “U” dönüşü yapan sporcular, Eminönü, Unkapanı, Cibali, Abdülezelpaşa caddesi, Ayvansaray, Haliç Köprüsü’ne varmadan Fatih ilçe sınırından “U” dönüşü yaparak ters istikamette aynı sahil yolunu kullanarak Yenikapı’ya ulaştı.

Kadınlarda ise Kenyalı Sheila Chelangat 1.06.46’lık derecesiyle ilk sırada geldi. İkinci sırayı 1.07.11’lik derecesiyle vatandaşı Miriam Chebet, üçüncülüğü de 1.08.16’lık derecesiyle Etiyopyalı Zewditu Aderaw aldı.

Elit atletler kategorisi erkeklerde Faslı Hicham Amghar 59.46’lık derecesiyle birinci oldu. İkinciliği 59.53’lük derecesiyle Etiyopyalı Dinkalem Ayele, üçüncülüğü ise 1.00.02’lik derecesiyle aynı ülkeden Gemechu Bute elde etti.

Türkiye yarı maraton şampiyonları da belli oldu

Türkiye İş Bankası 19. İstanbul Yarı Maratonu aynı zamanda Türkiye Yarı Maraton Şampiyonası özelliğini de taşıyor.

Erkeklerde 1.02.42’lik derecesiyle Ali Kaya, kadınlarda ise 1.13.32’lik derecesiyle Özlem Kaya Alıcı, Türkler arasında ilk sırada gelen atletler oldu.

İki sporcu, 2024 Türkiye Yarı Maraton Şampiyonu ünvanını elde etti.

Toplam 8 milyon lira ödül dağıtıldı

Yarı maratonda dereceye girenlere toplamda 8 milyon lira para ödülü verildi.

Elit atletlerde erkek ve kadın birinciler on beşer bin dolar ödülünün sahibi oldu. İkinciler 10, üçüncüler 8, dördüncüler 6, beşinciler 5, altıncılar 4, yedinciler 3 ve sekizinciler ikişer bin dolar alacak.

Farklı kategorilerde verilecek bonuslarla toplam para ödülü 8 milyon lirayı bulacak.

Türkiye’de ilk kez 16-18 yaş arası yarı maraton koştu

19. İstanbul Yarı Maratonu’nda Türkiye’de ilk kez 16-18 yaş arası atletler mücadele etti.

Daha önce 18 olan alt yaş sınırı bu yıl 16’ya çekildi. İlk kez 16-18 yaş aralığındaki atletler yarı maraton koştu.

Organizasyona bu yaş arasında 2 bin sporcu katıldı.

İyilik için koştular

19. İstanbul Yarı Maratonu’nda 34 sivil toplum kuruluşu, bağış toplamak için koştu. Bu yılki yarı maratona 34 farklı STK’den bin 500 gönüllü katıldı. Yarı maratonda son 3 yılda yaklaşık 12 milyon lira bağış toplanmıştı.

Organizasyonda ayrıca 500’ü gönüllü, 800’ü güvenlik görevlisi ve 350’si sağlık personeli olmak üzere toplam 2 bin 750 kişi görev yaptı. (AA)