Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 02.09.2020 21:05
Paylaş:
A+ A-

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet AYTAÇ: “Eflani İlçemizin en büyük sorunlarından biriside eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yetersizliği ve eğitim seviyesinin düşüklüğüdür.” dedi.

Aytaç: “İlçemizde bir adet orta ve ilkokul (Şehit Alişen Korkut) bir adet de Çok Programlı Anadolu Lisesi bulunmaktadır. Bu okulların yanı sıra yapımı devam eden İmam Hatip Ortaokulu bulunmaktadır. İlçemizde eğitim seviyesi düşüktür. Öğrenciler istenilen seviyede eğitim alamamaktadırlar.  Durumu iyi olan aileler çocuklarını küçük yaşlardan itibaren Karabük ve Safranbolu’daki okullara yazdırmaktadırlar.  Durumu kötü olanlar ise çocuklarını Eflâni’de okutmak zorunda kalmaktadırlar. İlçemizde eğitim konusundaki en büyük sorun öğretmen ve kaliteli personel sıkıntısıdır. Eflani’de öğretmenler durmak istemiyor. Çoğu öğretmen Safranbolu ve Karabük’te ikamet ediyor. Hafta içi ders programını ayarlayıp bir iki gün Eflani’ye geliyor ve diğer günler Eflani’ye uğramıyor. Yine aynı şekilde birçok öğretmen Karabük ve Safranbolu’dan geldikleri için derslere geç geliyor ve mesai bitmeden idareden izin alıp erkenden Eflâni’yi terk ediyor. İlçemize genellikle yeni mezun öğretmen ve ücretli öğretmenler verildiği için eğitimde başarı sağlanamıyor.

İlçemizin en büyük şansızlığı sosyal aktivitenin, sosyal aktivite alanlarının az olmasıdır. Bu durum Eflani ilçesinde olumsuzluklara yol açmaktadır. Birçok amir, memur, öğretmen Eflani’de oturmamakta Safranbolu ya da Karabük’te ikamet etmektedir. Bu yüzden memur ve amirlerin Eflani ilçesine bir katkısı yoktur.

Eflani ilçesine bir Anadolu Lisesi açılamaz mı? Eflani ilçesine Öğretmenler için Öğretmenler Sitesi kurulamaz mı? Öğretmenler için uygun kiralı daireler verilemez mi? Eflani’de bilgi yarışmaları düzenlenmeli eğitim kalitesini arttırmak için projeler üretilmelidir. Gençler bizim geleceğimiz ileri yıllarda dinamik ve Vatana Millete yararlı bir gençlik yetişsin istiyorsak genç nesille eğitime yatırım yapmalıyız.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Koçfinans, Türkiye’nin en iyi işverenleri arasında yer aldı

Anadolu Ajansı
Yayın: 04.05.2024 12:12
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Koçfinans, Great Place To Work tarafından “En İyi İşveren Ödülü”ne layık görüldü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Koçfinans, Great Place To Work'ün global ölçekteki kriterlere göre hazırladığı ve şirket çalışanlarının değerlendirmesine sunulan anket sonuçlarına göre “En İyi İşveren Ödülü”nün sahibi oldu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Koçfinans İnsan, Kültür ve Dönüşüm Lideri Güzide Ulufer, çalışanlarıyla olan ilişkilerini güven, şeffaflık ve samimiyet değerleri çerçevesinde yürüttüklerini belirtti.

İnsan ve kültür stratejilerinin Koçfinans çalışanlarında karşılık bulmasından çok mutlu olduklarını kaydeden Ulufer, “Müşteri odaklı hizmet anlayışıyla müşteri deneyimini maksimum seviyeye çıkarmamızın arkasındaki gücün çalışan bağlılığı olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ulufer, Koçfinans'taki her çalışanın kişisel gelişimini ve verimliliğini artırmak amacında olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Çalışanlarımız çevik yönetim anlayışını benimsiyor. Tüm şirket genelinde bu anlayışla çalışıyoruz. İnsan ve kültür alanındaki yaklaşımları değerlendiren Great Place To Work gibi prestijli platformlardan ödül almak bizi daha fazlasını yapmak için motive ediyor. Geçtiğimiz yıl aldığımız sertifikamızı bu yıl ödülle taçlandırmak çok kıymetli. Bundan sonraki dönemde de çalışan deneyimine öncelik vermeye, işveren marka imajımızı güçlendirmeye ve yeni yetenekleri bünyemize katmaya devam edeceğiz.”