Bölgenin Sesi Gazetesi

Yayın: 07.03.2021 17:51
Paylaş:
A+ A-

KARMER Tarafından “Girişimcilik Akademisi” Programı Düzenlendi.

Karabük Üniversitesi Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Girişimcilik Akademisi” söyleşilerinin ilki çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Kariyer Merkezi tarafından düzenlenen “Girişimcilik Akademisi” programı teams üzerinden online olarak gerçekleştirildi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mustafa Yaşar´ın katılımlarıyla düzenlenen programın ilk konuğu Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler Komite Başkanı Zeki Güvercin oldu. Programın moderatörlüğünü KBÜ İşletme Fakültesinden  Dr. Öğr. Üyesi Hasan Terzi yaptı.

MÜSİAD´ın kuruluş amacını ve MÜSİAD´ın uluslararası öğrencilere ilgisini paylaşmak istediğini belirterek konuşmalarına başlayan Güvercin; “MÜSİAD 31 yıl önce kurularak iş dünyasına farklı bir vizyon katan ve global düşünen iş insanları derneği. MÜSİAD´ı aynı zamanda bir okul olarak düşünebiliriz, şu anda Türkiye´nin bir çok yerinde bulunan iş adamının içerisinde bulunduğu, yoğrulduğu bir kurum. Türkiye´nin en büyük sermaye platformudur, Türkiye´de üretimin, üretmenin önemine dikkat çekmiştir. Türkiye´de 87, Dünya´da 22o´ye yakın noktası ile 95 ülkede bulunan global bir iş insanları derneği olarak çalışmalarına devam etmektedir.

Genç MÜSİAD´ın bünyesinde bulunan genç iş adamaları yanında, üniversitelerde projeleri olan öğrencileri hedefleyerek,  üniversite sanayi işbirliği çalışmalarını daha da aktifleştirmek. Burada yapılan çalışmalar öğrencilerin yatırıma sanayiye yönelmesini teşvik etmeye, vizyon ve ufuk katmaya çalışan bir yapıdır.

MÜSİAD Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Dış İlişkiler Komite Başkanı Güvercin konuşmasında “Geçen hafta Senegal´de, Senegal Üniversitesi Rektörüne gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Rektörün makamında Karabük Üniversitesi plaketini gördüm. Kendisine sorduğumda Karabük Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Refik Polat´ın hediyesi olduğunu ve Karabük´ü çok iyi bildiklerini söyledi. Gördüğümüz kadarıyla Karabük Üniversitesi Afrika´da biliniyor ve önemseniyor. ” dedi.

Staj konusunun önemine değinen Güvercin, öğrencilerin yurt dışı staj tecrübesini deneyimlemesi gerektiğine değinerek, yabancı dil konusuna önem verilmesi gerektiğini belirtti.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

BALİCİLER TARİHİ KONAKLARI MESKEN TUTTU..!

Yayın: 02.05.2024 10:55
Paylaş:
A+ A-

UNESCO Dünya Miras Kentinde restore edildikten sonra boş bırakılan Tarihi Konaklar Balicilerin meskeni olduğu ifade edilirken, Tarihi Kentin turizm sezonun açılmasına sayılı günler kala böyle bir konu ile gündeme gelmesinden endişe duyuluyor.

UNESCO Dünya Miras Kenti Listesinde yer alan Safranbolu İlçesindeki tarihi statüdeki boş konakların ve bahçelerinin balicilerin mekânı haline dönüştüğü ifade edildi.

Son zamanlarda turistik ve tarihi kentin dar sokakları ve yol kenarındaki boş tarihi evler ile bahçelerinin kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce mesken tutulduğu görülürken, Naip Tarlası Sokağın girişinde görüntülenen alkol şişesi ve bali kutusu, mahalle sakinlerinin serzenişlerini doğrular nitelikteydi. Bu durumdan şikayetçi olan mahalle sakinleri, görüntülerin hem kentin doğasını, hem de ilçeye gelen ziyaretçileri olumsuz etkilediğini söylediler.

Birçok bahçenin izinsiz kullanıldığı ve özellikle bazı kullanılmayan tarihi evlerin içerisi ile bahçelerinin alkol ve bali tüketimi için kullanıldığı öğrenildi. Bu durum, kentin mirasına ve kültürel değerlerine saygısızlık olarak nitelendirilirken, bazı mahalle sakinleri ise huzur bozucu olduğu vurguladı.

Mahalle sakinleri, bu tür izinsiz kullanımların, kentin sosyal dokusunu ve huzurunu bozduğunu ve geleneksel yaşam tarzımıza aykırı olduğunu belirterek,  bu tür olumsuzlukların, denetlenmesi ve gereken cezaların verilmesi gerektiğini vurguladı.

Tarihi çarşıdaki tarihi evlerin birbirine yakın olduğu ve birinde oluşacak bir olumsuzluğun hepsini etkileyebileceğine işaret edilirken, aynı şekilde turistlerin Safranbolu’yu gezerken bu tür görüntülerle karşılaşmasının tarihi kentin imajına zarar vereceği bildirildi.

Kentin tarihi atmosferinin korunmasını talep eden vatandaşlar;  yetkililerinin bu konuda gerekli önlemleri alarak, Safranbolu’yu korumak ve turistlerin memnuniyetini sağlamak adına adımları atmasını istediler. Ayrıca, daha sıkı denetimler ve toplum bilinçlendirme çalışmaları ile bu tür sorunların önüne geçilebileceği ifade edildi.

UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu‘nun tarihi ve kültürel değerlerine saygı gösterilerek, turistlerin ve mahalle sakinlerinin istekleri doğrultusunda hareket edilerek bu tür olumsuz görüntülerin önüne geçilmesinin elzem olduğunu belirten vatandaşlar, aksi takdirde, kentin turistik çekiciliği ve prestijinin zarar göreceğini söylediler. (Kaynak: Karabük Postası)